Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 червня 2023, 11:13
62
0

Ринки та розписи у світі беттінгу

Розбираємося з такими поняттями в беттінгу, як «ринок» і «розпис»

| Оновлено 13 червня 2023, 11:13
62
0
Ринки та розписи у світі беттінгу

У гральному світі є чимало різних понять. І знайомство з ним потрібно починати, в ідеалі, з теорії. Тобто освоїти хоча б базові терміни. До таких, безумовно, належать і такі категорії, як "ринок" і "розпис". Давайте зрозуміємо, що вони означають, не надто заглиблюючись у суто наукові вишукування - максимально просто і зрозуміло.

Ринок ставок (ще може зустрічатися поняття "маркет", але це те ж саме, просто англомовний варіант) - це пропозиція букмекера, яка складається з переліку всіх можливих результатів конкретної події. Тобто це всі вибори, що можна брати на поєдинок, із запропонованими коефіцієнтами. Що більший попит з боку гравців на подію очікується, то більшу кількість ринків розробляють експерти з цього приводу. Особливо багато ставлять на фінальні зустрічі топ-турнірів на кшталт футбольної Ліги Чемпіонів, тенісних "Великих Шоломів". Також велика кількість ринків розробляється на разові, але теж очікувані події, наприклад, бої провідних боксерів-важковаговиків. Наприклад, окремими ринками ставок у футбольних подіях є "1х2", "Тотал", "Фора", "Обидві заб'ють" - такі представлені практично на будь-який матч, що взагалі з'являється на сайті букмекера.

Розпис - у традиційному для гравців розумінні - це сукупність другорядних ринків ставок на спортивну подію. Як правило, гравцям подобається працювати з конторою, у якої широкий розпис. Під цим розуміють, що гравцям на вибір надано багато різних додаткових (не основних) ринків ставок. Звичайно ж, тут теж спрацьовує правило: що популярніша подія, то вища кількість різноманітних маркетів. Щодо фіналів топ-турнірів кількість може налічувати навіть сотні.

Є ще одне негласне, але досить добре простежуване правило: що екзотичніший ринок ставок, то частіше букмекер закладає в нього підвищену маржу - і її відсоток тільки зростає. Усе через те, що букмекери через складність аналізу і банальне не володіння темою часто на таких подіях помиляються, оцінюючи ймовірності результатів. І висока маржа компенсує це на таких ринках. Також варто зазначити, що широкий розпис характерний здебільшого фундаментальним букмекерським конторам, і тоді він ще й супроводжується невисокими коефіцієнтами.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали несподіваного фаворита на титул Євро перед 1/4 фіналу
Футбол | 03 липня 2024, 08:01 8
Букмекери назвали несподіваного фаворита на титул Євро перед 1/4 фіналу

Як не дивно, але головним претендентом на чемпіонство досі є Англія!

Піхальонок розповів, що йому не в кайф бігові навантаження у Динамо
Футбол | 03 липня 2024, 11:48 1
Піхальонок розповів, що йому не в кайф бігові навантаження у Динамо

Новачок київської команди – про адаптацію в колективі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.