Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 16 червня 2023, 06:43
986
1

ФОТО. Українська молодіжка продовжує підготовку до Євро-2023 U-21

Команда Руслана Ротаня 13 червня о 19:00 проведе спаринг зі збірною Кувейту

| Оновлено 16 червня 2023, 06:43
986
1
ФОТО. Українська молодіжка продовжує підготовку до Євро-2023 U-21
УАФ

Із 7 червня в австрійській Штирії триває НТЗ молодіжної збірної України, яка готується до фінального турніру Євро-2023 U-21.

У суботу, 10 червн, до табору команди прибув Іван Желізко, який напередодні зіграв за свою «Валмієру» в чемпіонаті Латвії. Таким чином, колектив зібрався в повному складі – у розпорядженні Руслана Ротаня є 25 виконавців.

Три дні молодіжна збірна працювала на своїй базі в режимі дворазових тренувань, у неділю й понеділок було по одному заняттю, а у вівторок, 13 червня, команда зустрінеться в спарингу з однолітками з Кувейту (початок матчу – о 19.00 за київським часом). Крім того, 16 червня зіграє з Ірландією (19:00).

Гравці молодіжної збірної України поділилися своїми враженнями від збору й очікуваннями від майбутнього чемпіонату Європи.

Олег Очеретько: «Сезон уже завершено, ми всі налаштовані на те, щоб перемагати на Євро. Усі хлопці, тренерський штаб готові їхати за перемогою, виходити з групи. Ми представляємо свою країну, хочемо перемогти, щоб подарувати радість нашим уболівальникам, тим, хто нас захищає».

Володимир Бражко: «Чемпіонат Європи – дуже важливий для нас турнір, щоб проявити себе, заявити про Україну. Мотивація є завжди, робитимемо все, що зможемо».

Дмитро Криськів: «Усі суперники хороші. Я вважаю, що на такій стадії вже немає слабких опонентів, тож будемо готуватися».

Олександр Сирота: «Мені завжди подобалася атмосфера в молодіжній збірній. Деяких хлопців узагалі дуже довго не бачив. Жартуємо, підбадьорюємо один одного. На теорії Руслан Петрович сказав, що потрібно вийти на Олімпіаду, хлопці із цим згодні. Потрібно згадати всі наші комбінації, взаємодії, за тиждень, думаю, будемо готові. Група в нас дуже складна: хорвати завжди були сильними як на молодіжному рівні, так і на національному, рівень іспанців усім відомий, а з румунами було непросто, коли ми грали в Києві».

Богдан В’юнник: «Коли приїжджаєш до збірної, це незабутні враження. У нас є характер, ми граємо не гірше, ніж суперники, деякі футболісти яких коштують по 100 мільйонів. Раніше грав проти іспанців, знаю багатьох хлопців. Хорватія та Румунія нічим не гірші, тож готуватимемося до матчів, як до фіналу».

До офіційної заявки молодіжної збірної України на Євро-2023 ввійдуть 23 гравці, причому у списку можуть опинитися й ті футболісти, яких викликано на червневий збір національної команди України.

У червні молодіжна збірна України візьме участь у фінальному турнірі Євро-2023 U-21. Загалом у форумі, що проходитиме в період із 21 червня до 8 липня в Грузії та Румунії, братимуть участь 16 команд. За підсумками жеребкування, яке відбулося 18 жовтня 2023 року в Бухаресті, синьо-жовті потрапили до групи В, де зустрінуться з Румунією, Іспанією та Хорватією. Три найкращі команди Євро-2023 (окрім Франції та Англії) отримають путівки на Олімпійські ігри 2024.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

ОФІЦІЙНО. Слован розірвав контракт з скандальним динамівцем
Футбол | 03 травня 2024, 14:18 1
ОФІЦІЙНО. Слован розірвав контракт з скандальним динамівцем

Жерсон Родрігеш досі належить київському «Динамо»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
stivensons
Давайте хлопці!! Ви можете вистрілити на Чемпіонаті Європи!