Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 червня 2023, 02:10
7531
27

Металург обіграв Верес. Запоріжці наблизилися до УПЛ

Команда Володимира Микитина скористалася раннім вилученням у складі опонента

| Оновлено 11 червня 2023, 02:10
7531
27
Металург обіграв Верес. Запоріжці наблизилися до УПЛ
МФК «Металург»

Запоріжжя цього сезону отримало шанс знову мати команду в «елітному» дивізіоні чемпіонату України. МФК «Металург», від якого перед початком сезону ніхто не очікував високих результатів, спочатку вийшов у фінальну частину чемпіонату в Першій лізі, а за її підсумками завоював право поборотися за місце в УПЛ: «Металург» посів четверте місце. Команду очолює колишній гравець збірної України Володимир Микитін. Робота головним тренером «Металурга» – перша у його кар'єрі. До приходу до запорізького клубу він багато років працював у юнацьких та молодіжних командах луганської «Зорі».

«Верес» після гарного початку сезону в УПЛ видав 11-матчеву безпрограшну серію та майже весь сезон провів у боротьбі за виживання. Прямого вильоту рівненській команді вдалося уникнути, а ось участі у перехідних матчах – ні. Не допомогла навіть перемога в останньому турі чемпіонату над «Інгульцем». Конкуренти також набрали очки, залишивши підопічних Юрія Вірта на 13 місці. Не дивно, що крісло під наставником «Вереса» захиталося. З'явилися розмови про можливе звільнення Вірта, проте президент «Вереса» Ігор Надєїн заявив, що питання про те, хто буде головним тренером, ще не вирішене. До речі, футболісти «Вереса» на матч проти «Металурга» вийшли у футболках на підтримку Юрія Вірта.

Перший матч плей-офф, який відбувся у Львові, розпочався з активних дій гравців «Вереса». На перших хвилинах рівняни практично не віддавали м'яча суперникам. Вже на четвертій хвилині вони мали нагоду забити гол: запорожці сфолили біля свого штрафного майданчика, Кльоц виконав штрафний удар приблизно з 17-18 метрів – м'яч пролетів над поперечиною.

На 5-й хвилині сталася подія, яка значно вплинула на перебіг подій у першому таймі та й у матчі загалом. Сидоров із м'ячем мчав до воріт «Вереса», Вовченко намагався вибити його у підкаті, але влучив по ногах нападника «Металурга», який був уже біля штрафного майданчика. Арбітр без вагань вилучив захисника «Вереса».

Після цього підопічні Юрія Вірта були змушені діяти другим номером. Команда зосередилася на обороні, віддавши ініціативу «Металургу». Однак на 13-й хвилині саме «Верес» міг відкрити рахунок у матчі. Пасіч пробив з-за меж штрафного майданчика, Байда відбив м'яч, а першим на добиванні був Блізніченко. Після його удару Польовий врятував «Металург», вибивши м'яч із лінії воріт.

Запорожці досить довго звикали до своєї чисельної переваги. Моментів вони майже не створювали, та й взагалі складалося враження, що команди грають у рівних складах. Футболісти діяли у низькому темпі. «Верес» вимушено майже не думав про атаки, а от «Металург» атакував повільно, ніби боявся нарватися на контратаку.

Але все ж таки на 29-й хвилині запоріжці змогли забити гол. Гравець «Вереса» втратив м'яч біля центральної лінії поля, Сидоров правим флангом на швидкості дійшов до штрафного майданчика, зробив передачу Саду, який точно пробив у нижній кут воріт.

На останніх хвилинах першої половини зустрічі «Верес» міг зрівняти рахунок. Пасіч мало не від центральної лінії поля віддав точну передачу на Гайдучика, той прийняв м'яч у районі 11-метрової позначки та пробив – Найда врятував «Металург»!

У другому таймі «Верес» грав агресивніше. Звичайно, відсутність одного гравця давалася взнаки, проте підопічні Вірта активно діяли в атаці, змушуючи футболістів «Металурга» більшу частину часу оборонятися. Однак до гольових моментів справа не доходила. Команди обмінювалися напівмоментами. Запорожці досить впевнено захищалися та провели кілька непоганих контратак.

В останні 15 хвилин матчу команди практично перестали грати. Футболісти «Вереса», діючи у меншості майже весь поєдинок, втомилися, а футболісти «Металурга» не хотіли ризикувати, щоб не втратити перемогу.

Запоріжці завдяки ранньому вилученню у складі опонента здобули мінімальну перемогу. Епізодами команда демонструвала досить добрий футбол і загалом залишила позитивне враження. Як сьогодні міг зіграти «Верес», ми побачили на перших хвилинах матчу. Рівняни вийшли на поле із серйозним настроєм на перемогу, але вилучення зламало всі плани. Перед матчем у відповідь «Верес» залишився без двох основних захисників: Курко, який отримав у матчі останнього туру УПЛ червону картку за неспортивну поведінку, пропустить і наступний поєдинок. Не гратиме у Рівному і Вовченко, якого було вилучено сьогодні.

Поєдинок у відповідь відбудеться 14 червня в Рівному. Початок призначено на 13:00.

Українська Прем'єр-ліга. Перехідні матчі. Перша гра.

«Металург» – «Верес» – 1:0

Сад (29).

Шалфєєв (47), Сад (49) - Маткобожик (32), А.Блізніченко (90+2).

Вовченко (5).

«Металург»: Байда, Сокол, Векляк, Басов, Польовий, Крапивний, Сейтхалілов (Палюх, 74), Шалфєєв (Дворовенко, 90+3), Сад (Сніжко, 74), Білоцерковець (Могильний, 78), Сидоров.

«Верес»: Когут, Балан, Маткобожик, Вовченко, Гагун, Кльоц (Лебеденко, 51), Кучеров, А.Блізніченко, С.Шарай (В.Шарай, 78), Г.Пасіч, Гайдучик (Шестаков, 64).

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область).

Стадіон: «Україна» (Львів).

МЕТАЛУРГ – ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

28’
ГОЛ ! М'яч забив Валерій Сад (Металург Зп).
5’
Семен Вовченко (Верес) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 11
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи
Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0
Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Airwolf77
УгПЛ показывает свой уровень! Ингулец и Вереск долой в пердив!
Zanregent
Ну и где те которые говорили что Верес вынесет Металлург минимум 3:0 ?)) Металлург очень неплохо играет,просто то что спонсора у команды нет,это да
dudigo78
дуже несподівано, але тим цікавішим має бути матч-відповідь. Верес навіть незважаючи на те, що грав увесь матч вдесятьох показав дуже низький рівень футболу. якщо так зіграють і в себе вдома, то реально вилетять в пердив
Sunrise
И Верес не хочу чтоб вылетел и Владимиру Микитину симпатизирую. 
Vladimir Shevchenko
Тааак...
Zanregent
Не знаю кто там Верес превозносил до небес но не скажу что это сильный клуб
VAR
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks KROT
Металлург симпатичная команда и пора ей в вышку ,ну нужно усиляться ну команда калется там с бюджетта города спонсируется сильно не усилится ,,может спонсоров нормальных найдут тогда будет норм  ,тренер у них норм Микитин больше 10 лет  кажется вторым  тренером в заре проработал. Да иигроков биографию посмотрел металурга многие играли в заре ю21 как раз в 20-21 году.
Springfield
10 на 11 и это ключевое.
серж жорж
В Ровно будет ровно голов от всех команд .
romanchik.8409
Это не клубы 1 лиги сильнее..Это уровень УПЛ дно.. Наш максимум 12 клубов в УПЛ 
sahka1981
Можливо трішки не в тему...
Колишнього експерта ТК "Футбол" звинуватили у розпиленні бюджетних грошей: у схемі фігурує відомий український клуб
Футбольний експерт та спортивний директор запорізького Металурга Михайло Метревелі влип у скандальну історію через свою додаткову діяльність у муніципальному клубі.
Запорізький Металург є одним із клубів, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету. Журналіст Сергій Болотников запевняє, що Михайло Метревелі, будучи спортивним директором цього клубу, заробляє там ще й на агентській діяльності.
«Пам'ятаєте такого експерта на каналах Футбол – Михайла Метревелі? Нині він – спортивний директор Металурга. Але є нюанс. Метревелі також – керівник агентства MSport Management Group.
На сайті Transfermarkt на поточний момент у заявці Металурга 22 футболісти. З них 19 є клієнтами фірми, якою володіє Метревелі.
, мабуть, за дуже дивним збігом обставин, у Металургу зараз виступає... 19 (!) гравців MSport Management Group, якщо вірити Transfermarkt. Ще раз – дев'ятнадцять! Вітаємо всіх запорожців, із ваших грошей оплачується робота людини, яка перетворила клуб на власний бізнес», – написав Болотников у своєму телеграм-каналі «КДК»."
BekXan
Грали два ...щоб не матюкатися які не заслуговують обидва УПЛ..Це якісь убогі...