Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Socca
| Оновлено 09 червня 2023, 13:14
2780
1

Віталій МЕЛЬНИК: «Ми хочемо стати чемпіонами світу з socca»

Головний тренер збірної України – про виступи команди на ЧС

| Оновлено 09 червня 2023, 13:14
2780
1
Віталій МЕЛЬНИК: «Ми хочемо стати чемпіонами світу з socca»
Збірна України з socca

Головний тренер збірної України з socca Віталій Мельник прокоментував виступи команди на чемпіонаті світу в німецькому Ессені:

– Хочу подякувати ЗСУ за те, що ми можемо зараз брати участь у цьому чемпіонаті світу. Готувалися ми за екстремальних умов. Деякі хлопці перебували в Європі, дехто тренувався в Україні. Тому ми набираємо форму по ходу турніру. У нас війна в країні, тож ось якась така підготовка у нас і вийшла. Але усі хлопці мотивовані. Вони всі з повною відповідальністю розуміють, що від них вимагають у цей час. Думаю, у нас все вийде.

– Як ставляться до збірної України? Чи вважають нас фаворитами? Якщо так, то чому?

– Тут колосальна підтримка. Дуже багато українських уболівальників, тут у Німеччині велика українська діаспора. На наші матчі приходять приблизно по 500 людей, дуже підтримують, і ми це відчуваємо. Ми граємо, ніби у нас вдома. Тому щодо підтримки – це найцінніше, що є у нас зараз.

Ми намагатимемося довести все нашою грою. Можливо і вважатимемося фаворитами. Ми мали складну групу, але ми пройшли. Ми в жодному разі не розслабляємось і намагатимемося ставати сильнішими. Усі ми розуміємо, яка на нас лежить відповідальність.

– Які емоції у команді? Вже є перші успіхи. Чи це додає якусь мотивацію?

– Звичайно. Скажу ще раз, що з кожною грою ми стаємо сильнішими і в жодному разі не розслаблюємося. Навпаки, ми все більше налаштовуємось на наступних суперників. Наразі йдуть ігри на виліт. Тому ми розбираємо кожного суперника та готуємось до кожної гри.

– Чи могли б ви нам розповісти, які сильні сторони у збірної України? На що робитимете акцент і що може стати запорукою успіху?

– Наша сила – єдність та відповідальність. У нас футболісти найвищого класу. Дуже важлива підтримка. Українці, які в Німеччині, нас женуть уперед. Це важливо, дякую їм.

– Торік Україна увійшла до топ-8 найкращих збірних планети. Чи є цього року якась планка?

– Усі хлопці живуть однією мрією. Ми хочемо стати чемпіонами світу. Усі до цього йдуть. Починаючи від нашого керівництва, адміністрації, закінчуючи футболістами та вболівальниками. Тому іншої мети не може бути. Хочемо стати чемпіонами світу.

9 червня о 19:45 у матчі 1/8 фіналу збірна України зіграє проти команди Марокко. Раніше українська команда виграла свою групу і пройшла Албанію в 1/16 фіналу.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
По поводу того, что в команде собраны сильнейшие игроки Украины, он немного преувеличил, у нас в чемпионате области по мини-футболу есть игроки гораздо сильнее некоторых наших сборников, но это результат того, что не проводится чемпионат Украины и нет полноценного отбора в главную команду страны. Дай Бог, чтобы война когда-то закончится и будет проходит нормальный чемпионат страны и тогда у нас будут в команде действительно сильнейшие. Но даже при таком составе мы вполне реально можем претендовать на выход в полуфинал а там - как карта ляжет, будем надеяться на лучшее.