Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 08 червня 2023, 20:33
1718
1

Домінік Гашек отримав відзнаку за підтримку України

Домінатор став другим офіційним «Другом українського хокею»

| Оновлено 08 червня 2023, 20:33
1718
1
Домінік Гашек отримав відзнаку за підтримку України

Додому після п’ятиденного візиту в Україну легендарний чеський хокеїст Домінік Гашек повертається не з порожніми руками. Особливо поміж подарунків виділяється пам’ятна відзнака, вручена президентом Федерації хокею України Георгієм Зубком. Виділяти когорту «Друзів українського хокею» в ФХУ вирішили наприкінці минулого року. Спеціальні статуетки вручатимуться хокейним людям, чиї зусилля перед нашим хокеєм і Україною є справді особливими.

«Другом українського хокею» №1 у січні став канадський хокейний коментатор Ґорд Міллер. Завдяки зусиллям Ґорда ФХУ змогла організувати наприкінці попереднього – на початку нинішнього року для студентської збірної України благодійний тур у Канаду «Hockey Can’t Stop». Там українці провели чотири матчі за абсолютних аншлагів, зокрема на 16-тисячній «Canada Life Centre», ігровій арені клубу Національної хокейної ліги «Вінніпеґ Джетс».


Нагороду Ґордові Міллеру вручав почесний президент ФХУ Анатолій Брезвін

Олімпійський чемпіон Наґано-1998 Домінік Гашек є, мабуть, найбільшим поміж світових зірок першої величини лоббістом українських інтересів з тієї миті, відколи москалі розпочали повномасштабну війну на нашій території 24 лютого 2022 року. Домінатор з усеможливих платформ закликає Національну хокейну лігу, WTA і ATP Tour відмовитися від російських і білоруських спортовців.

«Ці люди рекламують диктаторський режим путіна, війну і тим самим підтримують масові вбивства в Україні, - каже Гашек. – Дуже важливо, щоб якомога більше світових знаменитостей говорили про трагедію українського народу. Може, це допоможе зупинити цю війну. Поки ж ми дякуємо українцям, що стійко боряться самі і закривають собою інші європейські країни, зокрема Чехію».

Зауважимо, що Домінік Гашек перебував в Україні п’ять днів, відвідавши Харків, Київ і Київську область, а також Вінницю. В кожному з міст він спілкувався з юними і досвідченими хокеїстами, представниками Федерації хокею України, провідував у госпіталі поранених українських воїнів і на власні очі подивився на зруйновані російськими нелюдами українські міста.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил