Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 29 жовтня 2023, 17:03
567
0

Президент Галичанки: «У Польщі нас полюбили та заповажали»

Роман Федишин поділився думкою про виступ «Галичанки»

| Оновлено 29 жовтня 2023, 17:03
567
0
Президент Галичанки: «У Польщі нас полюбили та заповажали»
Facebook

Президент «Галичанки» Роман Федишин розповів про враження від сезону та результатів львівського клубу.

«Галичанка» добре почувається на міжнародному рівні. Ви знаєте про нашу участь у єврокубках, зокрема, в той непростий сезон, коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії. Ми дійшли до півфіналу. Тому не боялись польських клубів у професійному плані. Розуміли, що з лідерами буде досить складно, але ми точно не слабші за середняків чемпіонату Польщі. Їхня велика перевага в тому, що вони мають домашню арену, також в тому, що у них є легіонери.

У нас, зокрема, було серйозне порушення тренувального процесу: через переїзди, участь в чемпіонатах України та Польщі, матчі за національну збірну. Ці фактори впливали на підготовку команди, але в цьому і є професіоналізм наших тренерів, які змогли довести гравців до оптимального фізичного стану та дозволили їм до кінця відіграти на хорошому рівні. Польські команди нас встигли полюбити та заповажати. Зараз ми подали документи для ліцензування на наступний сезон. Провели перемовини з кількома залами, які розташовані ближче до кордону з Україною, і знайшли зал у місті Ланьцуті, що неподалік від Жешува. Нам його погодили, домовлялись, зокрема міські голови польського та нашого міста. Сподіваюсь, що будемо грати матчі в Ланьцуті. Остаточно про це стане відомо приблизно всередині червня. Для нас важливо повертатись до Львова. Ми навіть не розглядали варіанту тренуватись у Польщі. Нам пропонували залишатись, стверджуючи, шо так зручніше, але все-таки нам краще бути у Львові.

Для всієї країни, звичайно, пріоритетним був вихід на чемпіонат світу. Тому все-таки найголовнішою є збірна України, основою якої є «Галичанка». У єврокубках були простіші завдання, до того ж не пощастило із жеребом. Ми потрапили на турецьку команду, яка згодом виграла Єврокубок. «Галичанка» вже вдруге поспіль поступається супернику, який доходить до фіналу та виграє Єврокубок. Це доводить, якщо ми й поступаємось, то лише найсильнішим командам. Через це ми спокійніше ставились до цього турніру, робили більше ставку на збірну, на чемпіонат Польщі та України. Наша національна першість цьогоріч була в послабленому виді, адже не було команд з Херсону та Миколаєва. Незважаючи на це, чемпіонат відбувся, гандбол в Україні збережений. Ми всі матчі відіграли, добре, що нам пішли назустріч, і матчі перенесли кілька разів. Для «Галичанки» важливо було брати участь у чемпіонаті України».

Підсумкова таблиця топ-6 чемпіонату Польщі з гандболу

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?
Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8
Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна
Футбол | 30 квітня 2024, 23:29 12
ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна

Андрій пропустив від Гаррі, який реалізував 11-метровий у матчі Баварія – Реал

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.