Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 27 липня 2023, 03:58
3858
8

І забивають, і віддають: найкращі гравці сезону за системою гол+пас

Розповідаємо про найрезультативніших футболістів минулого сезону

| Оновлено 27 липня 2023, 03:58
3858
8
І забивають, і віддають: найкращі гравці сезону за системою гол+пас
Getty Images/Global Images Ukraine

Минулий сезон вийшов цікавим за багатьма показниками, у тому числі й за результативністю. Багато команд забивали велику кількість м'ячів у різних турнірах, на тлі чого виділяються деякі футболісти. Далі розглянемо найкращих гравців поточного сезону за системою гол+пас.

Зазначимо, що в цей рейтинг ми включаємо лише тих гравців, які мають двозначні показники з голів та асистів у національних чемпіонатах.

Джамал Мусіала («Баварія», 21 очко, 11+10)

Getty Images/Global Images Ukraine

Мусіала наймолодший гравець із цього списку і дуже перспективний. Не дарма «Баварія» готує новий контракт для футболіста. Мусіала проводить третій сезон у Бундеслізі і з кожним роком виступає дедалі краще. Спочатку Джамал набрав 7 очок за системою гол+пас, потім 10. У нинішній кампанії 20-річний хавбек записав на свій рахунок уже 11 голів та 10 результативних передач. З кожним сезоном футболіст отримує все більше ігрового часу, що цілком заслужено. Лотар Маттеус радить «рекордмайстру» утримати гравця на багато років.

Хвіча Кварацхелія («Наполі», 22 очки, 12+10)


Getty Images/Global Images Ukraine

Хвіча став одним із найкращих гравців Серії А у нинішній кампанії. Наприкінці сезону результативність у футболіста знизилася, причому серйозно. В останніх восьми матчах чемпіонату Італії грузин відзначився лише однією результативною передачею. Але всього у нього 12 голів та 10 асистів. Це дуже хороші показники для 22-річного вінгера, який уперше в кар'єрі опинився у топ-лізі. Так блиснути вже в дебютному сезоні Серії А та ще й виграти чемпіонство – це серйозно. Хвіча поставив собі дуже високу планку, тепер треба підтримувати цей рівень.

Букайо Сака («Арсенал», 24 очки, 13+11)

Getty Images/Global Images Ukraine

Сака вже другий сезон поспіль проводить на дуже високому рівні і є одним із найкращих гравців «Арсенала». У нинішній кампанії 21-річний вінгер записав на свій рахунок 13 голів та 11 результативних передач у Прем'єр-лізі. Футболіст зробив великий внесок у те, що більшу частину сезону «каноніри» очолювали турнірну таблицю АПЛ. Але «гармаші» все ж таки програли чемпіонську гонку «Манчестер Сіті». З іншого боку, ці хлопці, серед яких і Сака, повернули «Арсенал» до Ліги чемпіонів, що важливо. «Каноніри» мають молоду команду з великим потенціалом, у якої ще все попереду.

Неймар («ПСЖ», 24 очки, 13+11)

Getty Images/Global Images Ukraine

Неймар проводив один із найкращих своїх сезонів у складі «ПСЖ» до травми. Ще до кінця лютого на рахунку 31-річного вінгера було 24 очки (13+11) за системою гол+пас. З того часу він не грав. Більше бразилець набирав лише у першому своєму сезоні у Парижі (36 очок, 20+16). Страшно подумати, якою була б статистика у Неймара, якби не пошкодження. Проте «ПСЖ» хоче позбутися гравця. Якщо повідомлення французьких ЗМІ є правдивими, бразилець може залишити Париж уже після закінчення сезону. Останнім часом його часто пов'язують із АПЛ.

Рандаль Коло-Муані («Айнтрахт», 25 очок, 14+11)


Getty Images/Global Images Ukraine

Хто б міг подумати, що Бундесліга стане єдиною з топ-ліг, де чемпіонські перегони триватимуть до останнього туру. А ще німецький чемпіонат цікавий появою нових тренерів та футболістів. Один із них – Коло-Муані. Француз і в «Нанті» показував хорошу результативність, а в «Айнтрахті» проводить свій найкращий сезон. У нинішній кампанії на рахунку 24-річного форварда 14 голів та 11 результативних передач. Рандаль проводить перший сезон у складі німецького клубу, але ЗМІ вже відправляють його на підвищення. «Орли» якщо й відпустять гравця, то за величезні гроші.

Антуан Грізманн («Атлетіко», 27 очок, 14+13)

Getty Images/Global Images Ukraine

Після повернення до «Атлетіко» Грізманн вийшов на колишній рівень. У «Барселоні» у француза був складний період, та й минулий сезон він провів не найкращим чином. Натомість у нинішній кампанії 32-річний нападник записав на свій рахунок вже 14 м'ячів та 13 результативних передач. Більше за системою гол+пас він набирав лише в одному сезоні своєї кар'єри. При цьому Грізманн нещодавно заявляв, що може виступати ще краще. Цілком можливо.

Мохамед Салах («Ліверпуль», 30 очок, 19+11)


Getty Images/Global Images Ukraine

У «Ліверпуля» бувають злети та падіння, але Салах стабільний завжди, незалежно від того, які результати у команди. Єгиптянин виступає у складі «червоних» із 2017 року. За цей час він завжди набирає не менше 25-ти очок за системою гол+пас у кожному сезоні. І зараз на рахунку 30-річного вінгера 19 голів та 11 результативних передач. Шкода, що такий гравець залишився без Ліги чемпіонів, але мерсисайдці могли залишитися взагалі без єврокубків. Немає сумнівів, що навіть після перебудови Салах залишиться центральною фігурою у проекті «Ліверпуля». Такою стабільністю можуть відзначитися далеко не всі гравці навіть високого рівня.

Ліонель Мессі («ПСЖ», 31 очко, 15+16)

Getty Images/Global Images Ukraine

Останнім часом Мессі багато критикують за провали «ПСЖ» у Лізі чемпіонів, але програє вся команда, а не одна людина. Лео продовжує робити свою роботу. Цього сезону на рахунку 35-річного форварда 15 голів та 16 результативних передач у чемпіонаті Франції. Це найкращий результат серед усіх гравців із топ-5 ліг. Якщо брати показники по всіх турнірах, то тільки Мессі досяг позначки у 20 голів та 20 асистів.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pol-55
Найкращі?А де Кейн 30+3,Холанд 36+8,чи потрібно що б на Мессі все закінчувалось.