Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 червня 2023, 18:42
10149
13

РЕБРОВ: «Збірна України повинна бути більш агресивною, стиль – побачите»

Новий головний тренер національної команди – про призначення та свої подальші дії на новій посаді

| Оновлено 07 червня 2023, 18:42
10149
13
РЕБРОВ: «Збірна України повинна бути більш агресивною, стиль – побачите»
УАФ. Сергей Ребров

Новий головний тренер збірної України Сергій Ребров на пресконференції розповів про своє призначення, деталі контракту і подальші дії на новій посаді.

- Хочу подякувати ЗСУ за те, що боронять нашу незалежність, за те, що дають нам можливість спілкуватися про футбол, проводити чемпіонат України. Я сам особисто, як і всі українці, буду і надалі допомагати ЗСУ і нашим людям, які постраждали від рашиської агресії. Я особисто радий повернутися в Україну і працювати на Україну. Моя родина теж повертається і радий, що моя дружина так сприйняла моє рішення. Далі будемо працювати на Україну.

- Чи потрібно тренеру національної команди займатися побудовою структури всіх збірних України?
- Я вважаю, що мій роботодавець повинен вирішувати, які функції покладає на мене. Якщо він хоче це робити, то я буду це робити із задоволенням. Це моя країна, я це робив в київському «Динамо», тому вважаю це дуже важливим для всіх збірних. Якщо ти хочеш, щоб гравець прогресував, якщо ти хочеш, щоб він переходив з однієї юнацької збірної до іншої, то він повинен працювати в одній структурі.

- Чи є кандидатура на посаду тренера молодіжної збірної? Чи була розмова з Русланом Ротанем щодо гравців, які є кістяком головної збірної і молодіжної. Маю на увазі Трубіна, Мудрика, Судакова і Ваната. Чи попросить Ілля Забарний не брати участь в молодіжному Євро через певні особисті причини?
- Я не вважаю, що футболісти зараз в напруженому стані. Особливо Ілля Забарний, який не грав певний час. Я нічого не чув про це. Впевнений, що будь-якому тренеру, мені чи тренеру молодіжної збірної, він нікому не відмовить. Я про це не чув.

Щодо інших запитань, то останні півроку саме журналісти створили таку атмосферу. Це не я створив атмосферу, в якій дуже багато чуток про мене чи про інших тренерів. Я радий, що я очолюю збірну, що буде далі – подивимось. Щодо виклику гравців, я спілкувався з Русланом з приводу тих гравців, які поїдуть до молодіжної збірної. Я вважаю, що треба зрозуміти, яка збірна більш важлива. Я вважаю, що це національна збірна, але подивимось. Але якщо хтось вважає, що з Мальтою можна грати будь-якими гравцями, то ми ж у 2017 грали проти цієї команди (програли 0:1 у товариському матчі - прим.). Тому я вважаю, що потрібно зосередитись на національній збірній. Вони починають 21 червня, тому після нашої гри 19-го ми все вирішимо.

Щодо тренера, то зараз є тренер молодіжної збірної. Після Євро – побачимо.

- Можете розповісти, хто буде вашими помічниками в тренерському штабі збірної України?
- Ми ще ведемо переговори, ще не всі підписані контракти. Це будуть люди, які були в «Аль-Айні»: Альберто Босх і Вісенте Гомес. Інші будуть українськими фахівцями, ми ведемо переговори.

Ще Гліб Платов. Гліба я давно знаю, він працював у київському «Динамо». Потім він був у Катарі, працював там, а зараз у «Дніпрі-1». Тренер воротарів – Рустам Худжамов.

- Чи слідкували за станніми турами чемпіонату? Кого бачите основним нападником збірної України?
- На жаль, травма Яремчука не дозволяє йому прибути до розташування національної збірної. Я розмовляв з ним, він вибачився і буде готувати до нового сезону у своєму клубі. Зараз ми викликали достатньо нових кандидатів, вони заслужили бути в національній збірній. Той же Ванат, який останні півсезону показував дуже стабільний футбол, це дуже важливо для гравця збірної. Також Влад Кочергін, за яким я слідкував, коли він ще був у «Зорі». Зараз своїми іграми в Польщі він заслужив на місце в національній збірній. У нас багато кандидатів, є конкуренція на кожну позицію.

- Яку роль будете відводити Мудрику і Маліновському?
- Є багато гравців, які не отримують достатньої ігрової практики. Але коли вони приїдуть до національної збірної, то треба дивитися на них у тренувальному процесі. Тому ми створюємо конкуренцію на кожну позицію. Зараз я не можу вам сказати, хто буде в основному складі у грі з Мальтою чи Македонією. Це вирішимо в тренувальному процесі.

- Чи не замало часу для підготовки до матчів збірної?
- Так, мало, але що з цим робити. Я просив федерацію зібрати збірну на 1-2 дні раніше, але зараз це неможливо. Тому маємо те, що маємо.

- Чи спілкувалися з футболістами збірної за останній місяць, коли вже розуміли, що будете головним тренером?
- Я спілкуюсь з багатьма футболістами, не тільки кандидатами в збірну. Вважаю, що важливо не спілкуватися, а бачити як вони грають. Я дивився УПЛ, інші чемпіонати, де грають футболісти, що претендують на місце в збірній України. Я маю достатньо інформації, але дуже важливо почати тренування, щоб побачити, в якій вони формі.

- Хто визначив склад збірної на цей збір?
- Я визначав.

- Коли почав діяти ваш контракт?
- Зараз він діючий. Ми домовились із «Аль-Айном», тому що мій контракт з ними до 30 червня. Зараз ми отримали папери від «Аль-Айна» і можемо підписувати контракт.

- Ймовірно, Андрій Ярмоленко буде грати в «Динамо». Ви поверталися в «Динамо» в хорошому віці. Як ви оціните цей період і його форму?
- Вважаю, що Андрій зараз в хорошій формі. Дивлюся на те, як він готується в «Аль-Айні», тому тільки радий за те, що він повернеться в «Динамо». Це його рідний дім, тут на нього чекають.

- Чи вважаєте, що Андрій Шевченко і його тренерський штаб зламали певні стилістичні стереотипи щодо гри збірної України? Чи можна говорити, що напрямок, заданий його штабом, близький до вашої концепції футболу?
- Можливо. Але важливе питання, коли це трапилось? Після двох років роботи, коли Андрія Шевченка всі журналісти майже «вбивали» за його стиль гри. А через два роки він вийшов на чемпіонат Європи. Пам'ятаю цей матч проти Мальти, що після нього робили з Шевченком. Тому я не вважаю, що дуже важливий стиль. Вважаю, що збірна України повинна бути більш агресивною в порівнянні з останнім матчем зі збірною Англії. А стиль ви побачите.

- Розкажіть про деталі, терміни контракту і завдання, які стоять перед головним тренером?
- Термін – три роки. Завдання такі ж, як і були перед усіма тренерами збірної України – максимальні.

- Чи вважаєте Данила Ігнатенка основної заміною для Тараса Степаненка, якому вже 34 роки?
- У нас є ще Бражко, який викликаний до молодіжної збірної. Мені подобається цей гравець, він дуже важливий у команді U-21. Я багато дивлюся українського футболу і бачу декілька гравців, які можуть скласти конкуренцію і Степаненку, і Сидорчуку. Данила я знаю добре, він грав у мене в «Ференцвароші». У нас зараз 3 гри, тому викликали достатньо гравців. Можливо, пізніше під'їде Сергій Кривцов, бо він у США.

- Хто займе позицію лівого захисника, адже основні виконавці пропускали кінець сезону через травми?
- Якщо ви дивилися список, то бачили, скільки гравців є на цю позицію. На жаль, ми не можемо викликати Зінченка, бо він травмований. Ми викликали Соболя і Миколенка. Також на цій позиції може грати Матвієнко. Але зараз його позиція в центрі захисту. Соболь грав 45 хвилин у останньому матчі, Миколенко був готовий грати теж, але сказав, що краще підготується до матчів національної збірної.

- Чи планували, як будете розподіляти сили на наступній три матчі, адже перший з них – товариський?
- На жаль, ми можемо використовувати тільки 6 замін. Як на мене, в грі з Німеччиною краще було б використати 10 замін, але вже як є. Цей матч дуже важливий для стосунків України і Німеччини. Для них це 1000-й матч, нам приємно зіграти з таким суперником. Коли побачу стан гравців, тоді вирішу по скільки хвилин хто буде грати», – сказав Ребров.

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VBOLYUVALNIK
Поки що видно тільки одне - команда з Сергієм буде краще ніж з Ротанем, а ось наскільки, подивимось далі
Istm
не вірю в цей "тренерський геній"
Бензар Євген
Ставлення до Реброва в мене двояке. З одного боку видатний гравець у парі з Шевченком яких я оцінив ще на молодіжному Єврочемпі ще у Донецьку коли їм було років по 17. Тренер дуже професійний що вбачається з його успіхів золотих, людина проукраїнська начебто... Що мені колись не сподобалося в ньому що він перед тим як прийти на посаду головного у ДК гнав якусь маєчню на шахту звідки він родом. Може це було умовою призначення у ДК тоді? Я пишу що думаю а не намагаюся усим догодити і отримати лайки. Радий його призначенню у збірну і бажаю перемог!
Иван Качура
Динамо Київ грало поперек-назад, побачимо, як буде грати головна команда країни.
Springfield
Товарищества с немцами не получится. 1000-й матч  их сборная наверняка захочет оставить в истории с достойным результатом.  Вратаря  бы я выбрал по короткой спичке. 
 И он сразу закричит: За что????
Titar
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zelc006
Нашому би вовку теля з'їсти ! 
Viktor Tsimakouridze
економіка має бути емкономною, колись то було... хоча так воно і є
fitnes_sports066
Он мне нравится": Ребров назвал футболиста, который может заменить Степаненко в сборной Украины , Бражко.
Лина Битюкова
Ребров постоянно недоволен..Со времен работы в Динамо.. Особенно журналисты его бесят.. Видно сильно по нём