Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 06 червня 2023, 10:07
3493
2

Асист Циганкова, повернення Соболя та погана реалізація Маліновського

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 06 червня 2023, 10:07
3493
2
Асист Циганкова, повернення Соболя та погана реалізація Маліновського
Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Циганков

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Маліновський не використав два хороших моменти

«Марсель» в гостях програв «Аяччо» - 0:1.

Єдиний гол у матчі на останніх хвилинах гри забив Клеман Відаль. Господарі покарали «Марсель» за погану реалізацію моментів.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі гостей. Український півзахисник провів на полі 80 хвилин, після чого був замінений на Франсуа-Режі Муге.

Руслан провів хороший матч. Завдав 6 ударів по воротах суперника. Три із них влучили у площину.

На самому початку матчу український півзахисник небезпечно виконав штрафний. Замість подачі із кута штрафного майданчика вирішив пробити по воротах суперника, але влучив у голкіпера.


Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Маліновський

Наприкінці першої половини гри капітан «Марселя» Маттео Гендузі розкішним пасом вивів Маліновського віч-на-віч із воротарем «Аяччо». Бенжамін Леруа грамотно зблизився із Русланом та не дав йому можливості влучно пробити по воротах. Потім воротаря господарів вже підстрахували власні захисники.

На початку другого тайму український півзахисник наважився на дальній удар метрів із тридцяти, але у ворота не влучив.

Після позиційної атаки партнери вивели Маліновського на удар із метрів 14-ти. Здавалося, що голу не уникнути - Руслан вдарив низом майже в кут, але воротар «Аяччо» продемонстрував дива реакції.

З турнірної точки зору гра для «Марселя» не мала ніякого значення, команда фінішувала на третьому місці та буде грати у кваліфікації Ліги чемпіонів

Соболь повернувся після травми

«Страсбург» у гостях програв «Лор'яну» - 1:2.

У складі господарів дубль у першому таймі зробив Ромен Февр. «Страсбург» відіграв один м'яч, але на більше гостей не вистачило.

Едуард Соболь вийшов на поле після перерви. Це було повернення українського захисника після перелому носа, через який він пропустив 3 матчі. Едуард вийшов на поле у захисній масці на обличчі.


Getty Images/Global Images Ukraine. Едуард Соболь

Соболь з'явився на полі, коли «Страсбургу» потрібно було відіграватися після 0:2 та посилювати гру. Лівий фланг оборони гостей відверто не справлявся, тому потрібно було щось міняти. Звідти прийшли обидва голи.

«Страсбург» перехопив ініціативу. В захисті вже не було проблем. Під кінець матчу Соболь заробив небезпечний штрафний на куті штрафного майданчика суперника, коли обіграв суперника один в один. До пенальті не вистачило 20-30 сантиметрів.

В турнірній таблиці матч для «Страсбурга» жодного значення не мав. Команда достроково зберегла прописку в Лізі 1 на наступний сезон.

Шостий асист Циганкова

«Жирона» в гостях програла «Осасуні» - 1:2.

У складі господарів дубль на свій рахунок записав Анте Будімір. Хорватський нападник забив обидва м'ячі на початку другого тайму. За 15 хвилин до завершення основного часу бразилець Рейньєр відіграв один гол, але «Жирона» не змогла врятуватися від поразки.

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі та відіграв весь матч. Українець діяв на звичній позиції правого півзахисника.

Колишній лідер «Динамо» записав на свій рахунок шосту гольову передачу в Ла Лізі. З лівої бровки Віктор виконав стандарт прямо на голову Рейньєру. Бразилець опинився першим біля м'яча та влучно пробив по воротах. Явно награна комбінація від «Жирони». Циганков знав, куди потрібно подавати, а Рейньєр - місце, де мав знаходитися.


Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Циганков

В середині першого тайму Циганков розігнав хорошу атаку правим флангом, перевів м'яч на протилежний фланг. Родріго Рікельме з кута штрафного цілив у дальній кут, але воротар «Осасуни» зміг парирувати удар, який фактично йшов по центру воріт.

Вже в доданий до першого тайму час Віктор взяв участь у двох моментах біля воріт суперника. Спочатку українця вивели під гострим кутом на ворота «Осасуни». Але Циганков не зміг переграти воротаря господарів, пробивши у ближній кут. Після цього відразу вдало подав кутовий, але Бернардо Еспіноса дивом не влучив у дальній кут воріт.

Після того, як «Жирона» двічі пропустила, потрібно було переломлювати гру. В середині другого тайму Циганков підібрав відскок від захисника «Осасуни», але удар зі зручної позиції не вийшов сильним.

Після цього господарі почали грати по рахунку. «Жироні» потрібно було ризикувати. В такій грі Віктор виглядав не дуже переконливо та втомленим.

Поразка не дозволила «Жироні» поборотися за єврокубки. Каталонці фінішували на десятому місці.

Коваленко зі «Спецією» доведеться зіграти «матч життя»

Воротар «Реала» Андрій Лунін провів матч проти «Атлетіка» на лаві запасних (1:1). Команда українського голкіпера фінішувала на другій позиції в Ла Лізі.


ФК Спеція. Віктор Коваленко

Віктор Коваленко просидів весь матч «Спеції» проти «Роми» на лаві запасних (1:2). Команда українця вимушена буде грати матч за право залишитися у серії А, адже головний конкурент «Верона» не змогла взяти очки у матчі проти «Мілана». За рівної кількості очок «Спеції» та «Вероні» доведеться в очному матчі визначити клуб, який зіграє наступного сезону в найвищому італійському футбольному дивізіоні.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Valentyn
Всі колись накинулись на Петракова за Малиновського. ТОП гравець, не в збірній… і що? Виявляється правий був Петраков! Посередній гравець з амбіціями і не більше…
ALKOSruLKA
кращі роки Маліновського позаду... Але, зараз міг би допомогти ШД чи Зорі .... Хоча Марсель - це Марсель, від добра добра не шукають.