Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 03 червня 2023, 11:25
26166
74

Світоліна знову обіграла Блінкову і вийшла до 1/8 фіналу Ролан Гаррос 2023

Українка виграла у представниці країни 404 у трьох сетах

| Оновлено 03 червня 2023, 11:25
26166
74
Світоліна знову обіграла Блінкову і вийшла до 1/8 фіналу Ролан Гаррос 2023
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Екс-третя ракетка світу та колишній лідер українського жіночого тенісу Еліна Світоліна (WTA 192) вийшла до 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу 2023 року.

У третьому раунді Ролан Гаррос українка у трьох сетах обіграла представницю країни 404 Анну Блінкову (WTA 56) за 2 години та 15 хвилин.

Ролан Гаррос 2023. 1/16 фіналу

Анна Блінкова – Еліна Світоліна (Україна) – 6:2, 2:6, 5:7

Початок матчу Еліна відверто провалила. Блінкова грала агресивно, точно й домінувала на корті. Анна диктувала хід зустрічі та виграла перший сет по грі.

Перед стартом другої партії українка взяла медичний тайм-аут. Її чоловік, Гаель Монфіс, дуже підозріло дивився на Еліну в першому сеті, проте жодної травми в українки не було. Світоліній закапали очі, нежить, через який сльозилися очі, певне, не пройшов. У другому сеті ми побачили абсолютно інший теніс від Еліни. Але й Блінкова здала. Анна сипала помилками, а Світоліна частіше почала забивати м'ячі. Підсумок – 6:2.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Третій сет почався нервово. Світоліна не зробила брейк у першому геймі, хоча мала брейк-пойнт, але потім спокійно взяла свою подачу. Третій гейм залишився за Еліною і невдовзі вона повела 3:1 (40:30) на подачі Блінкової. Але зробити другий брейк та практично достроково забезпечити собі перемогу не вдалося. Блінкова повернулася у гру, у своєму улюбленому стилі відсвяткувала помилки Еліни «камонами», а невдовзі повела 4:3.

Еліні довелося подавати, щоб залишитися у грі. Вона це зробила, хоча рахунок був 40:40 на її подачі у 8-му геймі. У 9-му геймі Еліна зробила важливий брейк. За 4:5 українка вийшла подавати на матч, але не впоралася з цим завданням. Тим не менш, в 11-му геймі Світоліна знову зробила брейк і вдруге вийшла подавати. 12-й гейм вийшов дуже напруженим, але не через якісний теніс Блінкової, а через кілька помилок поспіль від Світоліної. Але з третього матчболу вдалося все ж таки закрити за собою поєдинок. Підсумок третьої партії – 7:5!

Це була друга зустріч тенісисток. Тижнем раніше Еліна виграла у Анни у фіналі турніру WTA 250 у Страсбурзі.

У наступному раунді французького мейджора Світоліна зустрінеться з ще однією росіянкою Дарією Касаткіною.

Оцініть матеріал
(243)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Volodymyr Kolos
Щось є вічне - це характер Еліни. Що є найьбільш крінжове - це французька публіка. Просто викусіть клоуни! НЕ БУДЕ РУКОСТИСКАНЬ З М'ЯСОМ І БУЛЬБОЮ. НІКОЛИ. Слава Україні🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Kapitan Vrungel
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
introvert
Найвищий бал Еліні за характер. За гру, по сетах: тверда "двійка" за перший, "четвірка" за два наступних. Приводів для оптимізму щодо подальших турнірних перспектив небагато, з сьогоднішнім рівнем тенісу не те що проти сабаленки, навіть проти Касаткіної шансів буде обмаль. В безлічі моментів, де млинкова пробачала, від останньої таких подарунків чекати не варто. Тож Еліні потрібно здійснити щось ще більш неймовірне, ніж вона зробила у Страсбурзі: якісно покращити свою гру за два дні.
В будь-якому випадку, щиро вдячний Еліні за можливість повболівати за українську тенісистку на вирішальних стадіях мейджора. Давненько це було. Французи теж безмежно вдячні: за відсутності француженок Париж вболіває за Елю, як за свою))
Василь Лавренюк
Друзі,скажіть мені тиждень назад щоб сказали що Еліна буде у 1/8 РГ,всі засміяли б... Тому просто порадійте,байдуже яким чином вона там,тим паче шанси на 1/4 не такі уже й безнадійні.
sahka1981
Молодець!!!
Сергій Юрійович
З усіх рашитток  - Касатка сама адекватна. Вона й не скєпна й у вью виказувала "розуміння" поточної ситуації. Колись Еліна її роздєлувала на раз-два, але тут,  навіть не знаю. Але побореться, факт. ПС. І рубльов вилетів - свято продовжується. 
VITASS
Бля як  закричав!!!
З перемогою, любі мої!!! Важка надважлива вимушена цінна...та що я буду вам говорити)))))
aleks19826
Касаткіна хоч і росіянка і лесбіянка зі стажем, але вона не бидло кацапське. Розумна і думаюча тенісистка. Буде гарний теніс
Обсервер Влад
І навіщо було стільки мучитися з цією Оладковою? Там можна було спокійно в 2 сетах виносити це кацапське непорозуміння!
Еліну звичайно з перемогою над терорашисткою, але найбільше у цьому матчі порадувала футболка з боксу Світоліної: RUS-НІ PEACE-ДА!
Stanislav Matusevych
Знаєте, після другого сету промайнула думка: якщо Еліна виграє і цей матч, то її кандидатуру на улюбленицю фортуни в огляді турніру буде важко комусь перебити. Як їй вдалося перший сет цього поєдинку зіграти ще гірше, ніж із Хантер, пояснити важко. Бо Блінкова вчинила розгром, навіть видавши ряд дитячих помилок і маючи негативний баланс вінерсів/невимушених. У другому сеті, правда, не можна сказати, що кацапка виключно сама подарувала перемогу, адже Еліна значно зменшила кількість власних невимушених, але роль мордорки в Елініному камбеку все одно велика. І так само у третій партії сама Світоліна зробила багато, щоб повернути Блінкову в гру, зробивши замість чергового брейку за рахунку 3:1 купу простих помилок. Апофеозом трохи пізніше став смеш, пробитий ракеткою повз м'яч. 
Але Еліна не була б собою, якби не билася до кінця, нагородою за що стала чергова видряпана перемога. Характер нікуди не подівся й після декрету. Але рівень гри що позавчора, що сьогодні проти людини, яка ніколи в житті навіть у топ-50 не була... Далі Касаткіна, яка, хоч нібито і проти війни, але всім відомо, що хорошими кацапи бувають виключно двохсоті. Вона на РГ виглядає стабільно, вже перемогла Вондроушову і, ясна річ, буде фавориткою проти Еліни. Проти неї потрібна виключно активна гра, яку Світоліна регулярно в очних матчах і демонструвала, маючи розгромний баланс на свою користь. Але то було раніше, зараз, м'яко кажучи, за результат тривожно. 
Oliynuk_sport
Молодець Еліна Світоліна! Удачі і перемог
u6464u
З перемогою , красуня .
andruha40
Справжній воїн
Vova Chol
Гарна перемога , а наступна також лаптєнога і лишньохромосомна. Еля , удачі тобі і перемоги !
arrow1418
Я не знаю чому так, включив при 3-1 в третьому сеті стало 4:3 виключив , почекав включив при 4:5 ,думаю щас все окей подасть порадію 5:5 (( після того не включав і слава Богу )) молодець ,так тримати удачі 
Alehandro
Валідоліна) Нерви поматала сьогодні) Але воно того вартувало)
Vbolivalnyk-Peter
Я ж казав, що тепер Еліні доведеться в кожному раунді "мочити" представницю без прапора...
axylinam
Молодчинка Элинка- выдала полный набор удовольствий для слабонервных болельщиков, в целом возвращение получилось отличным
Viktor Savchuk
Подивився статистику росіянки і замітив цікавий факт. В останніх 11 матчах Блінкова виграла 7 поєдинків і 4 програла. Так от всі 4 програші лише нашим дівчатам. Спочатку відхватила від Ястремської, потім від Калініної, ну а далі двічі від Світольки! Чудова статистика!👍🙂