Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 01 червня 2023, 01:51
1975
0

П’ять поєдинків чоловічого UFC, які необхідно зробити у 2023 році

Ці бої точно сподобаються всім фанатам

| Оновлено 01 червня 2023, 01:51
1975
0
П’ять поєдинків чоловічого UFC, які необхідно зробити у 2023 році
Getty Images/Global Images Ukraine. Мераб Двалішвілі

UFC має нескінченний та невичерпний потік поєдинків на будь-який смак. Від чемпіонських протистоянь до рейтингових боїв. Турніри у різних містах США та не тільки – все частіше виїздять до Європи.

При цьому, промоції іноді бракує саме стилістично цікавих протистоянь. Бо є поєдинки між цікавими персонажами, є намагання залізти у більшу категорію, але стилістично це іноді виглядає недостатньо чітко. Пропонуємо п’ять поєдинків, які будуть веселими під час розкрутки, цікавими у клітці стилістично, а чотири з них ще не були оголошені.

Мераб Двалішвілі (16-4) – Генрі Сехудо (16-3)

Після минулого поєдинку проти Петра Яна Мерабу хочеться побажати тільки найбільших протистоянь та перемог у них. Грузинський спортсмен виходив у клітку точно не фаворитом, але розбив більш вправного суперника і у стійці, і не дав тому нічого відповісти в партері.

А з Сехудо час закінчувати. Його фрікова поведінка під час перерви вилилась у поїздки до Кадирова на базу російського спецназу та повернення у бою проти габаритного чемпіона Алджамейна Стерлінга. Важко зрозуміти, куди дивився суддя, який не побачив перемогу чемпіона, чи ті з фанатів, хто віддав Генрі більшість раундів. Як можна перемогти при двох тейкдаунах і бігаючи без влучань за суперником?

З Двалішвілі Сехудо буде простіше, тому що антропометрія грузина приємніша для нього – той нижчий та зручніший у цьому плані. Але у іншому складніший. Бо Дваліщвілі може атакувати нескінченно хоч три, хоч п’ять, хоч десять раундів. Якщо технічно він і не перепрацює, то силою та натиском може зачавити ледь не будь-кого.

У будь-якому випадку поєдинок – супер. Дивитись буде приємно, а якщо Двалішвілі закінчить кар’єру і цього фаната російського режиму, буде просто прекрасно.

Алджамейн Стерлінг (23-3) – Шон О’Меллі (16-1)

Розкрутка цього протистояння почалась, коли О’Меллі забіг у клітку до Стерлінга після перемоги того над Сехудо. Шон пообіцяв лупцювати американця весь бій, а той у відповідь сказав, що витре ним весь октагон.


Getty Images/Global Images Ukraine. Алджамейн Стерлінг

Десь так цей поєдинок і виглядає. Спочатку запальні пресконференції. Тому що це ну дуже протилежні персонажі. Дисциплінований Стерлінг проти одного з головних шибайголів промоції О’Меллі.

У клітці – бій стилів, технік та стратегій. Шон – класний ударник. Стерлінг – топовий джиу-джитсер, який примудрявся пропускати і від маленького Сехудо. Буде весело, хоч може закінчитись печально для Шона.

Це єдиний поєдинок списку, який вже оголошено офіційно. Він відбудеться 19 серпня. Є сподівання, що й інші також будуть оголошені вже скоро.

Колбі Ковінгтон (17-3) – Хамзат Чімаєв (12-0)

Чімаєв постійно б’ється з напівсередняками. То Гілберт Бернс, який вже давно не той. І який все одно примудряється задати вогню. То Кевін Холланд. Всі ці бійці – хороші, але не те, що треба.
Здається, Ковінгтон – саме те. По-перше, він не дає відпочити на пресконференціях. Іноді аж занадто. Настільки, що потім Хорхе Масвідаль обіцяє і нападає на нього на вулиці. Чімаєв точно злитиметься і палатиме. По-друге, тому що це складний суперник для Хамзата.

Колбі вміє боротись, він вміє битись, він терплячий у важкі моменти. Погано, що Чімаєв занадто великий, але й він загалом великий і непростий опонент.

Чому не Чімаєв проти Усмана? Тому що Леон Едвардс відмовився битись проти Ковінгтона, бо той давно не виходив у клітку. Каже, нехай той заслужить бій за титул. Якщо Дейна Вайт не вирішить це питання, то доведеться доводити, а з ким це зробити, як не з сусідом по рейтингу. Камару зараз не чіпаємо, тому що неясно, що він планує робити найближчим часом. Але, як альтернатива Чімаєву проти Колбі – чудова ідея.

Ісраель Адесанья (24-2) – Їржі Прохазка (29-3-1)

Так, вони в різних дивізіонах, але у цьому є сенс.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ісраель Адесанья

Адесаньї немає з ким битись. Перейра, Віттакер, Ветторі, Каннонір та Коста. Ось це – топ-5 його дивізіону, і кожного він бив. А Ветторі та Віттакера - навіть двічі. Якими б деякі бої з цих не були. Далі там є декілька варіантів, але хлопцям треба розібратись між собою, хто більш гідний потрапити до п’ятірки.

У Прохазки бій за титул проти Джамала Гілла у важчому дивізіоні. У цій категорії Ісраель вже випробовував себе – вперше в UFC і ММА загалом програв. Але Ян Блахович – то страшна машина для боротьби. А Прохазка – один з найбільш дивних та видовищних бійців дивізіону.

Якщо Їржі переможе у титульному поєдинку, таке протистояння матиме сенс. Це топовий бій класних ударників. Це ще один шанс для Адесаньї. І просто шалене шоу. Таке точно сподобається фанатам.

Джон Джонс (27-1) – Стіпе Міочич (20-4)

Так, розмови про цей бій йдуть, але офіційного оголошення немає. Проте, попередньо схоже, що обидві сторони не проти.

Головна проблема у тому, що Стіпе не бився з 2021 року, коли програв нокаутом Френсісу Нганну. Але хто, як не він? Надважкий дивізіон і в UFC, і загалом в ММА – доволі посередній. Не виходити ж легендарному Джонсу на російського десантника Павловича чи Жаїлтона Алмейду, який мріє про це.

Статуси суперників мають перетинатися, а зараз у надважкому дивізіоні немає нікого, хто б зрівнявся у цьому показнику з Джоном, окрім Міочича.

З одного боку, Стіпе має травмоване око, давно не бився і загалом віковий боєць. З іншого, сам Джон сказав, що це його єдина мотивація тут. А хорват міг і відпочити за ці майже два роки, щоб витиснути з себе останній забіг.

Ну й окрім статусності, це і цікаве протистояння стилістично. Воно було б кращим три роки тому. Навіть два роки тому. Але час не повернеш, а навички все ще при бійцях. Обидва вміють боротись, але і б’ють так, що перевернутись може будь-хто. Обидва мають спільного суперника, якого вони перемагали. Настав час визначити, хто з них найкращий.

Таке протистояння абсолютно реальне. Якщо UFC запропонує достойні кошти, то ми побачимо цей поєдинок вже восени 2023 року. Можливо, це навіть буде фінальний акорд у кар’єрах обидвох спортсменів.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.