Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 31 травня 2023, 21:20
1998
3

Зінченко – в команді сезону АПЛ за версією Opta

Український хавбек потрапив до символічної збірної

| Оновлено 31 травня 2023, 21:20
1998
3
Зінченко – в команді сезону АПЛ за версією Opta
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий ресурс Opta Analyst склав свою версію символічної збірної сезону в АПЛ. До неї на позиції лівого захисника потрапив українець Олександр Зінченко із «Арсенала».

«Хоча Зінченко не зміг додати до чотирьох титулів Прем'єр-ліги, які він виграв у складі «Ман Сіті», ще один, він все ж зберіг свій рекорд фінішу в першій двійці дивізіону в кожному сезоні, в якому брав участь, а «Арсенал» фінішував другим після його колишнього клубу.

Зінченко розпочав сезон з асисту на перший гол «Арсенала», забитий Габріелем Мартінеллі у ворота Крістал Пелас, і зіграв 27 разів у складі «Канонірів», віддавши найбільше пасів (64), найбільше передач на половині поля суперника (38), найбільше передач у фінальну третину (26) і зробивши найбільше дотиків (92) за 90 хвилин серед усіх гравців «Арсенала», які зіграли щонайменше 1000 хвилин у сезоні.

Зінченко брав участь у створенні 16 голів цього сезону, при цьому лише чотири гравці були задіяні в більшій кількості голів у Прем'єр-лізі, попри те, що він пропустив 11 матчів. Він також віддав найбільше гострих передач серед усіх лівих захисників (121) і посів четверте місце за кількістю створених гольових моментів (25) серед усіх оборонців у змаганнях.

«Арсенал» нарікатиме на його відсутність у вирішальних матчах проти «Вест Хема», «Брайтона» та «Ноттінгем Форест», в яких набрав лише одне очко», – так прокоментувала свій вибір Opta.

Головним тренером символічної збірної було обрано екс-тренера «Шахтаря» Роберто Де Дзербі, який зараз працює з «Брайтоном».

Символічна збірна сезону в АПЛ:

Олег Дідух Джерело: Opta
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс днепр
Представляю как леоненко который ненавидит все украинское корчится в судорогах 
Тарік1994
Все, що стосується пасів у нього реально на топ рівні, від просування до загострення. Як би не його спад і в цілому спад Арсеналу у квітні - травні то мабуть, що був би одним з претендентів на гравця сезону в Арсеналі та і повище в рейтингу АПЛ навіть. Тепер треба ставити ціль провести весь наступний сезон на одному рівні, але тут вже залежить і від всього клубу бо підсилити є що