Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5680
18

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Який Дніпро-1? Немає Дніпра того»

Екс-футболіст – про різницю між старим «Дніпром» і нинішнім «Дніпром-1»

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Який Дніпро-1? Немає Дніпра того»
ФК Дніпро. Артем Федецький

Колишній захисник збірної України та серед іншого легендарного «Дніпра» Артем Федецький висловив думку щодо значущості для нього нинішньої команди з Дніпра під номером «1» порівняно з колись легендарним клубом.

«Думаєш, у мене лежить душа до «Дніпра-1»? Мені телефонують журналісти і запитують: «Артеме, зараз у нас заруба, кінцівка сезону. «Дніпро-1» чи «Шахтар»?». Який «Дніпро-1»? Немає «Дніпра» того! Розумієш, мене бісить цей клуб, реально. Після всіх подій, які зробив справжній «Дніпро» з історією... Той «Дніпро», який був справжнім – справжні фанати, ультрас.

Нещодавно мені зробили презент із «нульовки», підписали [прапор] «Від ультрас «Дніпра». Вони з перших днів пішли воювати, захищати країну. Мені досі болить за «Дніпро», ось реально. Стільки часу минуло, але я думаю: «Як можна було так вчинити з таким клубом?».

Нам 10 місяців не платили зарплату, але ми сіли з командою, домовилися і працювали, ніхто не халтурив. Хто залишився в команді - всі працювали - на полі, поза ним були всі разом. Дійсно як одна команда. Те, що не заплатили гроші – гаразд (в оригіналі було з використанням нецензурної лайки. – прим. Sport.ua). Вони б не завадили, звісно, але якщо не заплатили – що ти вже зробиш? Але те, які емоції пережили – фінал Ліги Європи, сама атмосфера... Тож, ті емоції, та атмосфера, що були – це на все життя. Мені досі це душу гріє. Сподіваюся, у майбутньому, що все-таки справжній «Дніпро» відродиться – з тією правильною емблемою», – заявив Федецький.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона в передчутті. Команда в дербі з Барселоною може вийти в ЛЧ
Футбол | 01 травня 2024, 20:45 1
Жирона в передчутті. Команда в дербі з Барселоною може вийти в ЛЧ

Команда готується святкувати

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks8-48
А кто же против,чтоб возродился наш легендарный Днепр, говорю.как человек болеющий за него с 50-х. Но футбольная жизнь города не должна исчезнуть вместе с ,надеюсь временно,  одной, даже легендарной, командой. В городе,на базе старой, появилась новая, боеспособная команда,которая второй сезон подряд становится призером ЧУ. Что же в этом такого плохого, что против неё так настроены ультрас Днепра и его легендарные  игроки?
Умник
Днепр это силище.
Днепр 1 это исскуственная команда без истории.
Плакат с Назаренко Ротанем Русолом Радченко Шелаевым Михайленко Грицаем И конечно Мефодичем.
witcher_rr
Був Дніпро,нема Дніпра.Хто живе минулим,майбутнього не має.
Є нова команда в місті,з тим самим "тилом" та базою.Нічого поганого в цьому немає.
⬆️
Так мало кому в голову придёт мысль  эти клубы обьединять.  У них  своя статистика против других клубов  на толковых спортивных сайтах. 
 То был ФК Днепр, а  это СК Днепр-1.  Монополии на "Днепр" ни у кого нет.   Был Днепр Черкассы,  есть Днепр могильный.
Kovalchuk
Фейк есть фейк
Mykhailo Stepanov
Скільки пам'ятаю всі вислови Федецького, ніколи він не відзначався якимось лайном. Завжди по ділу каже
Nick.Grabowski
Фінал ЛЄ - велике досягнення для футбольного клубу Дніпро. До гравців є інтерес від західних клубів. Їх ринкова вартість висока як ніколи (якщо в клубу борги - чудова можливість продати гравців на піку та закрити борги). Жодного гравця не продали по хорошій ціні. Навіть Коноплянку. Через рік - клуб, який створив міні-сенсацію в ЛЄ, ліквідовують через борги. 
Чемпіонат світу U-20 - перемагає збірна України. Історичне та найбільше досягнення українського футболу. Жодний український гравець, чемпіон світу U-20 не перейшов в топ-лігу. Жодного серйозного трансферу в хороший європейський клуб. Де зараз ті чемпіони? 
Ерлінг Холанд (22 роки) - кращий гравець АПЛ, вже встановив рекорд результативності.
В принципі неолігархи (Ахметов-Суркіс, Коломойський, Ярославський) думають та розвивають український футбол та турбуються про кар'єри українських футболістів. 
Дивують українські вболівальники, які обливають лайном (в принципі справедливо) Ломаченко за російську церкву, але при цьому вони ж активно вболівають за клуби спонсорів Партії регіонів, ОПЗЖ та інших патріотів МП. 
Перець
А хто такий Федецький ?
Nick.Grabowski
Аеросвіт - банкрот
Приватбанк - банкрот
ФК Дніпро - банкрот (це після фіналу ЛЄ)
Що роблять українці після цих подій, можливо якісь висновки (?) - українці йдуть на вибори та голосують за людину Коломойського-Суркіса-Пінчука (якого максимально розкрутили завдяки телеканалам цих неолігархів, меценатів та філантропів), коміка Зеленського.
А потім дивуються, що якось ....
Якщо більшість українців не можуть прочитати публічні біографії своїх "героїв" та зробити базовий аналіз очевидних політичних розкладів - то потрібно хоча би визнати власну суспільну дурість, політичну "нетверезість" та інфантильність. Це як мінімум.