Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
|
5797
2

Еліна СВІТОЛІНА: «Зараз я мама. Я не гравець першої десятки чи двадцятки»

Українка поділилася емоціями після успішного старту на Ролан Гаррос 2023

Еліна СВІТОЛІНА: «Зараз я мама. Я не гравець першої десятки чи двадцятки»
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 191) поділилася думками після успішного старту на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу 2023:

Еліна, чудова перемога в першому колі, і ви у чудовій формі після вашої перемоги у Страсбурзі. Наскільки ви в захваті від повернення на турнір Grand Slam?

– Так, я дуже рада, що виграла титул, що повернулася. Перемога на турнірі – кращої підготовки до «мейджора» і бути не могло. Я показала чудовий теніс у Страсбурзі та звісно, сьогодні також з мого боку була хороша гра. Дуже якісна і впевнена перемога.

Чи відчуваєте ви себе інакше порівняно з тим, коли ви зробили паузу рік тому? Чи є щось конкретне, що ви зараз робите інакше, або вам здається, що ви ніколи й не покидали Тур?

– Що ж, майже все інакше. По-перше, у мене зараз інша команда. Зараз я мама. Я не гравець першої десятки чи першої двадцятки, я за межами першої сотні рейтингу, я десь у топ-200 після Страсбурга. Також менше тиску, я б сказала, тому що зараз я тільки заробляю очки, повертаюся на цей рівень, повертаюся до змагань. Тому все для мене якось і по-старому, і по-новому. Це суміш різних відчуттів, але саме зараз я хочу насолодитися кожною можливістю на кожному турнірі. Просто грати в хороший теніс. Намагатися отримати задоволення, а потім, подивимося, як піде.

Хочу запитати про ваш фізичний стан, як ви почуваєтеся порівняно з тим часом, коли ви були на піку вашої гри?

– Зараз я почуваюся чудово. Мені здається, я в хорошій фізичній формі. Я багато працювала в залі з моєю командою, щоб бути дійсно добре підготовленою фізично. Це те, на чому я була зосереджена. Мені здається, що я так само сильна, як і раніше. Можливо, навіть сильніша. Тому що я відчуваю, що можу виконати роботу поза кортом, з кожним матчем я прогресую. Так само психологічно, тому що моральний стан впливає на твій фізичний стан також. Ми можемо побачити результат, що я граю добре, а найголовніше це те, що я задоволена тим рівнем, який демонструю зараз. Це основа, на якій я планую розвиватися далі.

– Еліно, перед стартом матчу ви змінили козирок на прохання судді. У чому була справа?

– Мені сказали, що на турнірах Великого Шолома не можна грати з написом спонсора на козирку, хоча у Страсбурзі я грала. Мій агент перевірить, чи можна грати з написом на сукні. Я була дуже здивована, звичайно.

– Чи користувалися ви додатком, який цього року представили організатори Ролан Гаррос, щоб захистити гравців від мови ненависті в соцмережах? Напередодні Марта Костюк говорила, що видалила з телефону деякі соцмережі через шквал критики після її заяв про спорт і війну.

– Я поки що не користувалася цим додатком, тому що після Страсбурга одразу ж на тренування пішла, а тут уже й матч. Я чула, що цим додатком вони хочуть обмежити гравців від хейту. Дуже важливий і потрібний додаток. Багато людей приймають близько до серця ненависть у свій бік. Я можу себе від цього відгородити або прийняти це як мотивацію, але є достатньо гравців із тонкою шкірою. Для них це точно буде корисно.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Тобто козирок зі спонсором не можна, можна тільки майку лукойл? 
Еліні бажаю насолоджуватись і материнством, і тенісом. А Даяні встановити додаток.