Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 31 травня 2023, 22:00
8267
8

Крах Ювентуса. 5 зірок, які можуть покинути Турин через рішення суду

В італійського гранда влітку можуть виникнути серйозні кадрові проблеми…

| Оновлено 31 травня 2023, 22:00
8267
8
Крах Ювентуса. 5 зірок, які можуть покинути Турин через рішення суду
Getty Images/Global Images Ukraine

У середині травня туринський Ювентус отримав серйозний удар по спортивних амбіціях в цьому сезоні. Ще у січні «стару синьйору» було позбавлено 15 очок через фінансові порушення та махінації при трансферній роботі, проте згодом Ювентусу вдалося домогтися зняття цих санкцій, хоча й не остаточно.

Другий суд, який відбувся у травні, знову покарав туринський гранд зняттям очок. На цей раз мова пішла про 10 пунктів, що одразу ж призвело до значного зниження позицій Ювентуса у турнірній таблиці. І нехай теоретично у «старої синьйори» залишається остання можливість оскаржити неприємний для клубу вердикт, в експертному середовищі не сумніваються, що цього разу шанси на успіх туринців виглядають мінімальними.

Найгірше для Ювентуса те, що наступного сезону клуб ризикує не лише залишитися поза Лігою чемпіонів, де крутяться основні гроші континентального футболу, а й навіть поза Лігою Європи чи Лігою конференцій. А якщо це станеться, то найближчого літа зі «старої синьйори» практично напевно забажають піти всі лідери – принаймні ті, хто має конкретні варіанти для продовження кар'єри. І вже це буде повним крахом Ювентуса…

Що ж, давайте виділимо п'ятірку зіркових виконавців нинішнього Ювентуса, чиї шанси на літній відхід з клубу станом на даний момент виглядають найвищими…

Войцех Щенсни

Вік: 33 роки
Громадянство: Польща
Оціночна вартість: 13 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Войцех Щенсни

Войцеху Щенсни у квітні виповнилося 33 роки, але нехай ця цифра не вводить вас в оману, тому що для голкіпера такий вік вважається ледве не «золотим періодом» у кар'єрі. Зараз у польського стража воріт є все – досвід, майстерність, розуміння ігрових епізодів, а головне: він все ще зберігає мотивацію завойовувати титули. З Ювентусом Щенсни вже тричі ставав чемпіоном Італії, і ключова амбіція воротаря, безумовно, пов'язана із потенційним єврокубковим тріумфом, а якщо туринці залишаться без Ліги чемпіонів або хоча б Ліги Європи, Войцеху практично напевно почнуть нашіптувати, що настав час що-небудь змінювати.

Важливо й те, що саме зараз у пресі називається конкретний претендент на Щенсни – лондонський Челсі. В англійському клубі вважають, що було б непогано підписати нового воротаря, причому саме під основу, й кандидатура поляка в цьому плані виглядає чи не ідеальною. Також у Челсі хочуть скористатися 10-очковим штрафом для Ювентуса, а ще - контрактом Войцеха із туринським клубом. Справді, трудовий договір Щенсни з Юве розрахований до 30 червня 2024 року, а тому цього літа «стара синьйора» матиме останній шанс хоч щось отримати від продажу свого футболіста, якщо той категорично налаштується на відхід.

Сам Щенсни, подейкують, буде радий повернутися до Англії, де раніше вже захищав кольори Арсенала та Брентфорда, із якими виграти Прем'єр-лігу поляку так і не вдалося. Може, з Челсі у сезоні-2023/24 Щенсни пощастить більше?..

Мануель Локателлі

Вік: 25 років
Громадянство: Італія
Оціночна вартість: 30 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Мануель Локателлі

Два роки тому Мануеля Локателлі активно сватали до донецького Шахтаря. Тоді італійський хавбек виступав за Сассуоло, головний тренер якого Роберто Де Дзербі якраз прийняв пропозицію «гірників» про переїзд до України. Подейкували, що наставник дуже хотів бачити в стані «помаранчево-чорних» креативного півзахисника оборонного плану, проте сам Локателлі обрав іншу кар'єрну можливість – перехід у Ювентус.

Туринський гранд влітку 2021-го орендував Локателлі в Сассуоло на два роки із опцією викупу, яку згодом активував. Іншими словами, з 1 липня Мануель стане повноцінним футболістом «старої синьйори», але тільки питання: чи забажає хавбек залишатися в Ювентусі, який не грає у Лізі чемпіонів? Відповідь на нього далеко не така однозначна, адже із Сассуоло Локателлі йшов не лише за великими грошима, а й за можливістю проявляти себе на топ-рівні в єврокубках.

В італійських медіа пишуть, що шанс продовжити виступ у Лізі чемпіонів Локателлі готовий надати Арсенал. Лондонці давно стежать за італійським хавбеком, і зараз вважають, що настає ледве не ідеальна можливість перетягнути його на Туманний Альбіон. Називаються навіть цілком конкретні варіанти потенційної угоди – зокрема, що Арсенал віддасть Ювентусу у обмін на Локателлі свого захисника Кірана Тірні, а також доплатить певну суму.

Адрієн Рабйо

Вік: 28 років
Громадянство: Франція
Оціночна вартість: 30 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Адрієн Рабйо

Французького хавбека Рабйо Ювентусу вдалося перетягнути з Парі Сен-Жермен на правах вільного агента влітку 2019 року. Тоді сторони уклали чотирирічну угоду, яка спливає саме наприкінці сезону-2022/23. Це означає, що прийдешнім літом Рабйо знову на правах вільного агента зможе покинути свій клуб, тепер вже Ювентус…

Поки що домовитися про новий контракт Ювентусу та представникам Рабйо не вдається. Та й не факт, що французький легіонер забажає йти на нову угоду, залишившись без можливості грати на топ-рівні – у Лізі чемпіонів. Тим більше, що варіантів у Адрієна вистачає.

Найбільш очевидними претендентами на Рабйо наразі називаються «Ньюкасл», «Арсенал», «Баварія» та «Манчестер Юнайтед». Кожен із цих клубів може запропонувати французу можливість грати у Лізі чемпіонів, а також умови особистого контракту на рівні не гіршому, ніж має Адрієн в Турині. Зокрема, «сороки» нібито готові вдатися до всіх умов, які в попередніх контактах виставили агенти Рабйо, щоб підписати півзахисника. Воно й зрозуміло – у нинішнього Ньюкасла багато грошей, проте через систему фінансового фейр-плей витрачати їх клубу доводиться вкрай обережно та виважено, а тому якщо є шанс отримати топового футболіста без виплати відступним його клубу, то за нього варто хапатися.

Бремер

Вік: 26 років
Громадянство: Бразилія
Оціночна вартість: 40 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Бремер

Бразильського центрбека Бремера Ювентус підписав минулого літа з Торіно, витративши на угоду 41 мільйон євро. Через два місяці після цього трансферу захисник дебютував у таборі «селесао», а потім міцно закріпився й у основі «старої синьйори». І якщо рік тому у ЗМІ було чимало думок про те, що Ювентус переплатив за Бремера, то зараз його номінальна вартість становить практично стільки, скільки віддали туринці своїм землякам у липні 2022-го.

До Ювентуса Бремер перебирався не лише за більшою, аніж в Торіно, зарплатою, а й за можливістю вигравати трофеї. У Ювентусі цього сезону бразилець нічим уже не розживеться, оскільки туринці давно втратили шанс на перемогу в Серії А, а нещодавно ще й поступилися Севільї у півфіналі Ліги Європи. Тим часом Бремеру вже 26, і до такого віку не мати за спиною жодного трофея на топ-рівні – це вже просто моветон.

Якщо наступного літа Бремер виявить бажання залишити Ювентус, то пристойних варіантів у захисника буде чимало. Прямо зараз конкретний інтерес до бразильця, за чутками, виявляють Ньюкасл та Тоттенхем. Обидва клуби готові заплатити за Бремера 45-50 мільйонів євро, а також запропонувати центрбеку кращі умови за контрактом, ніж ті, які він має в Італії. Враховуючи той факт, що Ювентусу влітку будуть потрібні гроші, щоб врегулювати ряд прострочених трансферних платежів, угода по Бремеру не виглядає такою вже нереальною, навіть враховуючи обставину, що захисник провів у команді всього лише один сезон.

Душан Влахович

Вік: 23 роки
Громадянство: Сербія
Оціночна вартість: 75 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine. Душан Влахович

Найболючішою кадровою втратою для Ювентуса у найближче трансферне вікно може стати 23-річний центрфорвард Душан Влахович. За серба в січні минулого року туринському гранду довелося заплатити Фіорентині майже 82 мільйони євро, і поки він не демонструє такої ж феноменальної результативності, як у Флоренції, але потенціал в Душана є колосальним, і це визнають практично усі експерти на ринку.

Контракт Влаховича з Ювентусом діє ще три роки, а тому теоретично саме зараз настає найвдаліша можливість для продажу гравця за максимальною ціною. Через рік потенційні покупці вже торгуватимуться з прицілом на можливість незабаром оформити попередній договір із самим гравцем, а це не найкраща ситуація для Юве, якому потрібні гроші.

Подейкують, що в самому Ювентусі дуже не проти розлучитися із Влаховичем, особливо якщо вдасться повернути інвестиції в його трансфер. Серед претендентів на серба називаються Баварія та Манчестер Юнайтед, а сама «стара синьйора» вже нібито попередньо контактувала з агентами форварда Вест Хема та збірної Італії Джанлуки Скамакки, якому не вдалося проявити свої найкращі якості на Туманному Альбіоні після трансферу з Сассуоло, який відбувся влітку минулого року.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Щенсни, Рабйо, Влахович підуть, а Локателлі з Бремером залишаться.
Gargantua
Локателли, Влахович и Бремер могли бы очень усилить практически любого топа