Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 травня 2023, 21:44
4849
2

Бійка у чемпіонській грі Шахтаря, Зоря нарівні з Дніпром-1, Металіст – аут

Найцікавіші події 29-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 травня 2023, 21:44
4849
2
Бійка у чемпіонській грі Шахтаря, Зоря нарівні з Дніпром-1, Металіст – аут
ФК Шахтар Донецьк

У головному матчі туру і всього другого кола «Шахтар» переміг «Дніпро-1» – 3:0, і за тур до фінішу сезону оформив чемпіонський титул. На останніх хвилинах зустрічі на полі спалахнула масова бійка, в якій брали участь і ті, хто був на полі, і ті, хто був на лаві для запасних. «Зоря», перемігши на виїзді «Олександрію», за набраними очками зрівнялася з «Дніпром-1». Тепер доля другого місця вирішиться в останньому турі. «Динамо» на класі обіграло «Верес». «Металіст», програвши «Минаю», слідом за «Львовом» залишає УПЛ.

Матч туру

Головні претенденти на чемпіонство – «Шахтар» та «Дніпро-1» – зійшлися у очному протистоянні на «Арені Львів». Донеччан влаштовувала і нічия, щоб за тур до фінішу оформити перше місце, а от дніпрянам потрібна була лише перемога, щоб відродити «золоту» інтригу. Протистояння як такого у підсумку не вийшло. «Шахтар» виявився на голову сильнішим за свого опонента. Схоже, команда Кучера психологічно так і не спромоглася відійти від поразки в попередньому турі від «Ворскли». Підопічні Йовічевіча наглухо закрили Піхальонка та Довбика, а інших аргументів у номінальних гостей не виявилося. Вже у дебюті зустрічі відзначився Бондаренко. А у дебюті другого тайму з інтервалом у чотири хвилини голи забивали Сікан та Степаненко. «Шахтар» міг забити і більше, а от «Дніпро-1» до ладу не мав моментів, щоб відіграти хоча б один м'яч. У підсумку донеччани здобули впевнену перемогу 3:0, і за тур до фінішу оформили свій черговий чемпіонський титул.


СК Днепр-1

Невдаха туру

Навряд чи голкіпер «Дніпра-1» Рибак після матчу із «Шахтарем» зміг швидко заснути. Цілком можливо, що Влада мучили кошмари та муки совісті. З трьох пропущених м'ячів як мінімум у двох є його провина: у першому й останньому. Бондаренко бив з лінії штрафного майданчика у ближній кут, але воротар дніпрян не встиг зреагувати. Степаненко взагалі зарядив по воротах метрів із тридцяти. І теж у ближній кут. Але Рибак знову проморгав епізод.

Бійка туру

На останніх хвилинах матчу «Шахтар» - «Дніпро-1», коли на лавці «гірників» вже святкували чемпіонство, на полі спалахнула бійка. Точніше, футболісти пішли стінка на стінку. Формальним приводом до рукопашної став грубий фол Назарини проти опонента. Брудний підкат ззаду донецького опорника став своєрідним детонатором, від іскри якого футболістам обох команд зірвало дахи. Були і удари руками, і ногами, і задушливі прийоми, і розбита голова до крові (у Ракицького). Зрештою, інцидент вдалося погасити. І одразу шість футболістів були нагороджені головним суддею матчу Монзуль червоними картками: Назарина, Матарріта, Пеглоу, Гуцуляк, Трубін та Федорів.


СК Днепр-1

Слова туру

Головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер після програного чемпіонського поєдинку з «Шахтарем» знайшов у собі сили віддати належне опоненту та назвав головну причину поразки: «Ми програли цей матч ще після гри з «Ворсклою». Після поєдинку ми намагалися підняти настрій хлопцям, вплинути на них емоційно, але той матч дав великий осад. Ну і швидкий гол сьогодні вплинув на гру, адже розпочинати матч із такою командою, як «Шахтар», з 0:1, звичайно, дуже важко. Хочу привітати «Шахтар» із чемпіонством – вони гідно заслужили на свою перемогу. Бійка почалася, якщо я не помиляюся, після того, як Назарина з двох ніг стрибнув у Пеглоу, у якого вже не витримали емоції – бразилець схопив суперника, почалася ця штовханина і в підсумку всі побігли на поле. Але я цього не підтримую, і про це вже хлопцям сказав, що будуть оштрафовані ці гравці. Ми не можемо так поводитися тому, що ми навіть програючи 0:3, повинні поважати суперника. Для хлопців це стане уроком, і штрафи будуть».


СК Днепр-1

Гол туру

Красень-гол у ворота «Олександрії» забив форвард «Зорі» Русин. Назарій отримав передачу від Шахова, і з лінії штрафного майданчику дугою закрутив м'яч у дальній кут воріт. Голкіпер олександрійської команди Шевченко намагався дістати м'яч, але лише додав краси картині своїм відчайдушним кидком.

Комбінація туру

Перший гол у ворота «Вереса» динамівці забили після шикарної атаки. Караваєв отримав передачу в чужому штрафному майданчику зі своєї половини поля, чудово обробив футбольний снаряд та переадресував його Раміресу. Венесуелець на замаху прибрав одразу двох опонентів – захисника та голкіпера, і закотив м'яч у порожні ворота.

Пенальті туру

За кілька хвилин до фінального свистка у матчі «Динамо» – «Верес» рівненська команда отримала шанс врятувати гру, коли Сирота порушив правила проти Балана у своїй штрафній площі. Забий Шестаков із пенальті – і підопічні Вірта на куражі могли б вирвати, як мінімум, нічию. Але Михайло пробив нехитро – м'яч став легкою здобиччю Бущана.

Прощання туру

У «Металіста» було дуже мало шансів залишитися в УПЛ – аж надто невдало харківська команда проводить нинішній сезон. Проте перший тайм проти «Миная» «Металіст» виграв. Але у другій половині зустрічі закарпатці не лише відновили рівновагу, а й забили переможний м'яч. Після цієї поразки «Металіст» вже де-юре може прощатися з УПЛ.


УПЛ

Загострення туру

Нещодавно здавалося, що «Олександрія» своє майже законне п'яте місце нікому не віддасть, настільки серйозним було відставання опонентів. Проте нічийний синдром команди Ротаня, разом із останніми її поразками, призвели до того, що за тур до фінішу сезону на п'яте єврокубкове місце претендують одразу три колективи. Окрім «Олександрії», це «Ворскла», яка перемогла «Колос», і «Кривбас», який не залишив шансів «Металісту-1925».

Автогол туру

Єдиний м'яч, забитий «Чорноморцем» у ворота «Руха», – авторство голкіпера львівської команди Паньківа. Після дальнього удару Кузика м'яч влучив у каркас воріт, потім у спину воротареві «Руха», а вже потім залетів у ворота.

Штрафний туру

Хрестоматійно розіграли штрафний удар футболісти «Інгульця» у моменті, коли забили другий гол у ворота «Львова». Запорожець прийняв м'яч і п'ятою переадресував його на Козака, який у свою чергу зробив передачу на Сітала. Тому залишалося тільки поцілити у ворота, з чим Артем без проблем впорався.

Символічна збірна туру: Бущан – Караваєв, Ковальов, Вантух – Степаненко, Скляр – Бондаренко, Климчук, Зубков – Сікан, Н.Русин.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 14
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Клуб НХЛ переїхав до Юти. Що трапилося і які перспективи нової команди
Хокей | 24 квітня 2024, 15:25 11
Клуб НХЛ переїхав до Юти. Що трапилося і які перспективи нової команди

Арізона Койотіс на цей момент припинила існування

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс днепр
Днепр дал по роже извечным предателям Украины .это все знают 
Умник
Главная новость и 0 комментов.
Мдаа..