Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 29 травня 2023, 11:32
2017
12

ЯСТРЕМСЬКА: «Від українських уболівальників хочеться трохи більше позитиву»

Українська тенісистка втомилася від хейту

| Оновлено 29 травня 2023, 11:32
2017
12
ЯСТРЕМСЬКА: «Від українських уболівальників хочеться трохи більше позитиву»
Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

Українська тенісистка Даяна Ястремська розповіла про важливість підтримки вболівальників і брак можливості повертатися в Україну.

«Дуже багато було подій у житті за межами корту, з якими дуже важко було справлятися, з якими важко було продовжувати грати на своєму рівні. І дуже багато людей тебе засуджують, дуже багато пишуть гидоти, але при цьому не знають, що відбувається у тебе в житті. Як ось, наприклад, момент із матчем проти Бушар у Мадриді, того дня, коли в мене помер дідусь.

Я на це не звертаю увагу, мене це не чіпляє, але просто десь іноді трохи прикро, що люди, не знаючи всього, що відбувається у тебе в житті, засуджують тебе, пишуть, що ти не концентруєшся на тенісі. Наприклад, коли ти виставляєш фотографію з життя або якесь відео, то одразу ж починають засуджувати, що ось тобі треба поменше гуляти, треба поменше те, поменше це.

Люди, ви просто не знаєте, скільки вкладається праці, скільки вкладається часу і поту в роботу і яке присутнє величезне бажання повернутися туди, де ти була, і стати ще кращою. Просто дуже хочеться, особливо від українських уболівальників, трохи більше підтримки, трохи більше позитиву. Дуже часто мені надсилають скріни, як багато хто тебе під час матчу просто опускає в різних групах, у коментарях, і причому це твої ж люди, з твоєї ж країни. Хотілося б, звісно, щоб більше позитиву спрямовували українським гравцям, тому що не завжди тенісисти розповідають усе, що відбувається в них у житті і з чим вони стикаються, з якими труднощами. Тож мені здається, це просто від себе таке побажання, щоб трохи люди трошки спокійніше реагували на невдалі результати.

Ще важливий момент, що раніше я завжди між турнірами поверталася додому, в Одесу. Для мене це була величезна допомога у відновленні, тому що ніде не відпочинеш так, як удома і не набереш енергії так, як удома. Дім є дім. І ось зараз я не можу постійно повертатися в Одесу і це теж для мене дуже важко.

Востаннє, коли я була в Одесі, це було перед Кубком Біллі Джин Кінг. Я повернулася на кілька днів, щоб з'їздити в Київ до дідуся, якого я не бачила півроку. І можна сказати, що я з ним тоді попрощалася. А до цього я не була вдома десь півроку. А коли я приїжджала передостаннього разу, це теж було дуже давно. Дуже не вистачає можливості між турнірами, як раніше, повертатися додому на два-три дні, а інколи на тиждень, щоб побути з сім'єю, побути вдома, набратися цієї енергії, та й просто побути у своїй кімнаті. Постійне відчуття ніби в тебе немає дому. Незважаючи на те, що мама та Іванка перебувають у Ніцці, у нас там квартира і сестра там тренується, все одно це не те. Дуже хочеться мати місце, куди можна ось так повертатися і почуватися як вдома», – сказала Даяна.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 40
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»
Футбол | 24 квітня 2024, 21:47 11
МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»

Екс-форвард «Динамо» хоче повернутися лише до київського клубу

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
solomon
тю.. та без хейту Українських спортсменів sportua можно закривати.. це ж улюблина справа, починаючи з редакторів ( зробити вкид). закінчуючи більшою частиною аудиторії
Stanislav Matusevych
А Даяна не хоче, наприклад, мені в обличчя те саме повторити? Людині, яка за 9 років двічі втратила житло і двічі бігла світ за очі під обстрілами? І яка не може навіть за великого бажання виїхати до жодної Ніцци чи хоча б умовного Кракова?
Повторити це людям, які втратили не тільки матеріальне, а найближчих та найдорожчих людей на війні? Таких сотні тисяч в Україні.
В Одесі вона, бідненька, не була пів року, трагедія неймовірна. Яке ж гидотне мажорське дно! 
Elis
Даяно, інтернет з одного боку класна штука, а з іншого - клоака агресії. Тому ті, хто надсилають тобі негативні скріни, не з добра це роблять. Шукай в тенісі те, що тебе мотивує, надихає, що дає стимул рухатись вперед, досягати більшого. Не шукай розуміння і підтримки там, де її немає і ніколи не буде. Шукай і знаходь там, де вона є. Собаки гавкають, караван іде. 
Зосередься на собі і на вдосконаленні своєї гри. Повір, немає кращого способу посрамити своїх хейтерів, ніж попри все, досягти висот. Ніколи емоційно не спирайся на вболівальників, це люди-погода, вони будуть поруч тільки в великих перемогах. І це не погано, бо перемоги точно буде з ким розділити.
Щиро бажаю пройти через цю кризу і вийти з неї набагато сильнішою. Я тут однозначно в меншості, але вірю, що ти можеш і що тобі вдасться. 
GloryUkraine
В мене тут біженці з Бахмуту. Різні. І мами з дітьми і одинокі, і старші люди. Деякі вже більше року. Деякі втратили близьких. Вони навіть не мають куди повертатися.
От ім важко. 
BekXan
Воно то так ,але люди кожень день під обстрілами як артою так і ракетами так і бпла.І так вже 1,5 року.У людей як би там не було їде дах.При цьому люди ще стараються зберегти позитив і настрій з вірою.Бо там ЗСУ хлопці б'ються за країну.І там багато рідних ,близьких ,друзів.Цим і визваний ,або негатив або зростаюча агресія.
Александр Науменко
Один в один, "плач" литвинки.