Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2023, 15:01
857
0

Ворскла – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Умовний перепочинок «Ворскли» між матчами з лідерами

| Оновлено 29 травня 2023, 15:01
857
0
Ворскла – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В понеділок, 29 травня, відбудеться поєдинок 29 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть полтавська «Ворскла» та ковалівський «Колос». Гра пройде в Полтаві на полі стадіону «Ворскла» ім. О. Бутовського, початок - о 15:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Ворскла

Неждано-негадано, але «Ворскла» за два матчі до закінчення чемпіонату всерйоз має можливість потрапити в єврокубки. Хто б таке міг подумати, наприклад, після стартової частини чемпіонату, яку полтавська команда відверто провалила?

Зараз «Ворскла» знаходиться на шостому місці в турнірній таблиці. До п'ятої «Олександрії» чотири очки, але «поліграфи» вже програли свій матч, а полтавська команда якраз гратиме з «Колосом» і в разі перемоги впритул наздожене конкурентів.

Далі, щоправда, буде і складніше, і простіше - зустріч з «Шахтарем». З одної сторони, про силу опонента говорити зайвий раз не потрібно, але «гірники» вже оформили чемпіонський титул, отримали купу дискваліфікацій за матч з «Дніпром-1» і практично напевно гратимуть другим складом, тому майже все в руках «Ворскли». Ну і, звісно, треба чекати на втрату очок «Олександрією».

Якщо збирати плітки, то за гру минулого туру з «Дніпром-1» підопічні Скрипника отримали від «Шахтаря» солідну фінансову стимуляцію. В очній битві претендентів на чемпіонство полтавські футболісти, мабуть, вболівали за «Дніпро-1», оскільки в разі їх перемоги «Ворскла», цілком можливо, мала б також матеріальний стимул перемогти тепер від іншої сторони. Але все, такого точно не буде.

Зі кадрів - травмовані Сефері та Павлюк, тому, наприклад, свій шанс отримують вчорашні дублери Крупський та Нестеренко, а Кравець та Пердута перекваліфікувалися в центрального захисника та вінгера. Юрченко ніби готовий грати, але невідомо, яка його ігрова форма.

Колос

«Колос» в сезоні ні нащо не претендує. Поточне восьме місце в турнірній таблиці може змінитися максимум на шосте, але мають дуже вдало зійтися зорі, щоб так сталося. Цікаво, чи будуть власники ковалівської команди робити висновок після сезону щодо тренерського штабу. Адже команда досить міцна фінансово, мала досвід виступів у єврокубках, але зараз має статус хіба що міцного середняка.

Гру попереднього туру проти «Динамо» (0:3) не зможе занести собі в актив голкіпер Євген Волинець, який припустився дурної помилки і забив сам собі дурний гол. Припустимо, що Ярослав Вишняк поставить на ворота Кирила Фесюна, якому вдалі виступи можуть допомогти потрапити в заявку на молодіжний Євро.

Пропустить гру хавбек Павло Оріховський, який має перебір жовтих карток. Замінити його можуть Смирний та Мілько або навіть Володимир Лисенко, якщо тренер вирішить грати у два нападники - чому б не поекспериментувати в матчі, що нічого не вирішує..

Статистика зустрічей

Між собою команди зіграли 7 матчів: 6 перемог у «Ворскли» проти однієї в ковалівців, різниця м'ячів 11:4. Гра першого кола закінчилася з рахунком 2:1 на користь полтавської команди, забивали Сефері, Степанюк та Мілько.

Орієнтовні склади

«Ворскла»: Ісенко – Крупський, Кравець, Чеснаков, Бацула – Челядін, Скляр – Пердута, Нестеренко, Кане – Степанюк.

«Колос»: Фесюн – Ємець, Чоботенко, Чорноморець, Золотов – Богданов, Мілько – Ільїн, М'якушко, Болбат – Безбородько.

Прогноз на протистояння

Припустимо, що ні «Ворсклі» не вдасться отримати можливість обійти «Олександрію», ні «Колосу» наздогнати полтавців - все через нічию в матчі.

29 травня, понеділок

«Ворскла» – «Колос»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім О. Бутовського. 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі Setanta Sports+, на ОТТ-платформі та на YoTube
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
ВОРСКЛА – КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відбулися перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів 23/24. Хто вийде у фінал?
Футбол | 02 травня 2024, 06:30 0
Відбулися перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів 23/24. Хто вийде у фінал?

«Баварія» та «Реал» зіграли внічию (2:2), «Боруссія Д» мінімально обіграла «ПСЖ» (1:0)

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.