Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 31 липня 2023, 03:09
22841
70

Світоліна – чемпіонка турніру в Страсбурзі! Еліна знищила Блінкову у фіналі

Українка у двох сетах декласувала представницю країни 404

| Оновлено 31 липня 2023, 03:09
22841
70
Світоліна – чемпіонка турніру в Страсбурзі! Еліна знищила Блінкову у фіналі
WTA. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 508) виграла ґрунтовий турнір серії WTA 250 у Страсбурзі (Франція).

У матчі за титул українка декласувала у двох сетах представницю країни 404 Анну Блінкову (WTA 66) за 1 годину та 30 хвилин.

WTA 250 Страсбург. Грунт. Фінал

Еліна Світоліна (Україна) [WC] – Анна Блінкова – 6:2, 6:3

З початку поєдинку було зрозуміло, що Блінкова – зручна суперниця для Еліни. Якщо вчора Світоліна півтора сети грала у теніс Бюрель, то в цьому поєдинку українка повністю контролювала перебіг зустрічі.

Світоліна відразу зробила брейк, взяла подачу і знову перервала подачу суперниці. Далі був міні-спад, при якому Еліна програла 2 гейми поспіль, але потім все повернулося назад. Українка з рахунку 3:2 у домінуючому стилі виграла 3 гейми та закрила першу партію за собою.

Поведінка Блінкової залишала бажати кращого. За кожної помилки Еліни вона раділа, стискала кулаки. Це теніс, так, але ще й неповага до суперниці, особливо коли ти вщент програєш…

Другий сет розпочався так само, як і перший. Блінкова продовжувала бити, намагалася агресивно грати, у неї це виходило, але Еліна грала на досвіді і спокійно. У першому геймі Еліна зробила брейк, після чого виграла свою подачу у 2-му, в якому дівчата провели 28 (!) поінтів. Не дивно, що наступну подачу Блінкова також віддала.

Потім Еліна знову зловила спад, пішли 3:2, 4:3, але та комфортна перевага у 2 брейки, яку Світоліна забезпечила собі на старті партії, дозволила їй продовжувати грати у свій теніс, а не думати про рахунок.

Анна грала дуже прямолінійно, Світоліна знала практично всі дії росіянки наперед. Так, щось виходило у Блінкової, але також було багато браку. Світоліна повністю розібрала Анну та заслужено здобула трофей!

Світоліна 20-й раз зіграла у фіналі турніру WTA та виграла 17-й титул. На ґрунті українська тенісистка провела шостий фінальний поєдинок. Еліна жодного разу не програла у фіналах на ґрунтових кортах.

Для Еліни це перший титул із серпня 2021 року. Тоді вона взяла трофей у Чикаго.

Оцініть матеріал
(154)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 70
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Всім, хто каже, що наші дівчата не повинні грати з кацапками. Всі призові Еліна направляє українським дітям, отримує майданчик для промови, в промові згадує про Україну, "Слава Україні" - як вишенька на торті. 
А так стояла б там кацапня пишалася б, отримувала б привітання від свого фюрера. І ще й отримала б майданчик городити все, що хоче. Виникало б хибне враження, що світ кацапню підтримує. А наші дівчата плакали б в куточку? 
А так вийшла наша королева і показала московитці де її місце. 
Sashamar
Наразі маємо:
місце в другій сотні. Тобто відбір на Вімблдон, якщо треба, можна проходити на загальних підставах без усіляких вайлдкардів і заморожених рейтингів;
сімнадцятий, якщо не помиляюсь титул. Більше двадцяти за кар'єру (будь-якого гатунку, неважливо) це гросмейстерський результат. Його небагато хто досягає.
Andrey_1992
Що цікаво, що це 5 підряд перемога над кацапками в українських тенісисток і друга підряд у фіналах!!!! Слава Україні!!! Еля, з поверненням, цей титул надасть тобі успіху в подальших звитягах!!!
Andrian Harandzha
Вітаю повернення Еліни з вогником в очах. Ну і з титулом безумовно!
sv_2000
Наша прима вернулась. Ура!
Александр Ад
Браво Еліна.браво!Слава Україні!
roman75zpr
Ну ты и молодец Элина!!! Ну ты, мама, даешь огню!
Stanislav Matusevych
Вдалося зберегти настрій на кацапок у Страсбургу і є перший титул після декрету! Принаймні два матчі на турнірі було зіграно на хорошому рівні, значить, повернення у першу сотню не за горами. Адже уже вдалося повернутися в другу.
Вітаємо Еліну і чекаємо на РГ! Там одразу доведеться включатися в серйозну боротьбу. 
Andrey_1992
YEEEEEEEEEEES!!!!
Elis
Кацапці здалось, що вона турнір виграла? Скільки можна тулити?
Nordenus
Молодец Элина, сразу победа на турнире после возвращения, для уверенности в себя это то что нужно!
MYV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Fdail
Блінковій шось останнім часом дуже не везе з українками )) А Світоліна,молодец, були помилки, були спади в грі , але все ж  доволі впевнено дотиснула в фіналі й поступово повертає форму.
captain2009
З перемогою, Еліно! Відправила орчиху у всім відомому напрямку! Браво! На жаль, гру не дивився, бо сам в цей час був на корті, але обов'язково подивлюся у запису. Дай боже, щоб цей новий тренер вивів Світо на новий рівень. 
Vova Chol
Перемога над окупанткою звичайно порадувала , а ще порадувала дуже непогана форма. Думаю , що на РГ буде все гаразд. Дякуємо ! 
romeoboss
Елина на решті е Перемога!
Ти наша квітка! Я за тебе і за себе радію!
Хоча було іноді лячно! Але ти молодець👍
axylinam
Очень важный турнир выиграла Свитолина в плане обретения уверенности, из недостатков-второй сет немножко затянула, пыталась подарки сопернице делать
Олег Мандрівник
Соскучилась по теннису. Как только набрала форму - сразу разгром в финале
Кстати и не долго то запрягала
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Науменко
Бажання і енергіі через край. Помітив, майже у всіх іграх встигала допомогати подавати м'ячі.