Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 травня 2023, 19:22
3754
2

Поразка Дніпра-1, Шахтар – майже чемпіон, потоп у Кривому Розі

Найцікавіші події 28-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 27 травня 2023, 19:22
3754
2
Поразка Дніпра-1, Шахтар – майже чемпіон, потоп у Кривому Розі
ФК Шахтар

У центральному поєдинку туру «Шахтар» розгромив «Зорю» 3:0. Враховуючи перемогу «гірників» та поразку «Дніпра-1» у матчі проти «Ворскли» (1:2), «Шахтареві» лише диво може перешкодити здобути золоті нагороди чемпіонату (за два тури до фінішу команда Йовічевіча випереджає команду Кучера на п'ять балів). «Динамо» здобуло другу поспіль велику перемогу. На цей раз дісталося «Колосу». «Металіст», програвши «Кривбасу», на 99 відсотків гарантував собі прощання з УПЛ.

Повернення туру

Відразу два ключові гравці «Динамо» зіграли за свою команду вперше після тривалої перерви, викликаної складними травмами. Голкіпер Бущан вийшов в основі проти «Колоса» та зумів відстояти «на нуль». Півзахисник Шапаренко з'явився на полі після перерви, замінивши Андрієвського. Але й цього часу вистачило Миколі, аби відзначитись результативною передачею.

ФК Динамо. Микола Шапаренко (№ 10) повернувся на поле після тривалої перерви
ФК Динамо. Микола Шапаренко (№ 10) повернувся на поле після тривалої перерви

Фейл туру


ФК Динамо

Перший м'яч у ворота «Колоса» динамівцям навіть не довелося забивати. За них це зробив голкіпер ковалівської команди Волинець. Під пресингом Перріса Євген розгубився й вибив м'яч не від воріт, а паралельно ним. М'яч влучив у штангу і влетів у сітку.

Гол туру

Черговим класним голом відзначився півзахисник «Динамо» Андрієвський. Схоже, Олександр взяв за звичку якщо й забивати, то робити це красиво. Цього разу від динамівського опорника постраждав «Колос». Сильний удар з-за меж штрафного майданчика трохи нижче «дев'ятки» – краса без шансів для Волинця.

Сенсація туру

«Дніпро-1» напередодні очного протистояння із «Шахтарем» зустрічався з «Ворсклою». Поєдинок не обіцяв дніпрянам легкої прогулянки, проте й непереборною перешкодою не мав стати. Статистика протистоянь – явно на користь команди з Дніпра, та й за підбором виконавців «Дніпро-1» зараз серйозніше виглядає. А коли вже в дебюті зустрічі Бланко відкрив рахунок, склалося враження, що дніпряни здобудуть перемогу. Але не тут-то було. За кілька хвилин Скляр реалізував пенальті, а на останніх хвилинах першого тайму хороший м'яч забив Кане. У другому таймі забитих м'ячів не було, хоча підопічні Кучера й дуже старалися.

ВАР туру

На грі «Дніпра-1» та «Ворскли» працювала бригада ВАР. І зробила свій внесок у підсумковий рахунок. Пенальті у ворота дніпрян було поставлено після підказки «головного» щодо ВАР Арановського. Епізод, який розглядав головний арбітр зустрічі Козик з «телевізора», справді неоднозначний: чи то Адамюк порушував правила проти Нестеренка, чи то не порушував. Козик вирішив, що порушував, і вказав на «точку».

А ось у ворота «Ворскли» Козик пенальті не поставив, хоч і отримав консультацію від Арановського. Суддя в полі вважав, що на 30-й хвилині матчу Бацула не зіграв рукою у своєму штрафному майданчику.

Слова туру

Головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер після гри проти «Ворскли» був дуже незадоволений суддівством: «Може, VAR поставити зверху ще один додатковий? Як вони трактують правила – незрозуміло. Але я розумію, за що Сватку жовту картку дали: там наш аут, він про це арбітру говорить і отримує четверту жовту картку, щоб пропустив гру із «Шахтарем». Ось це зрозумілі речі, які зустрічаються у нашому футболі. І ось так виходить, що хлопці весь рік працювали, здобували перемоги і так за одну гру все зламати… То навіщо тоді грати? Може, взагалі не треба?

Матч туру

Найкраща команда весняної частини сезону – «Зоря» – грала проти лідера – «Шахтаря». Обидва колективи мали шанси на чемпіонство. Але після матчу луганці ці шанси втратили. А ось донеччанам тепер лише диво може стати на заваді взяти чемпіонську корону: за два тури до фінішу вони випереджають «Дніпро-1» на п'ять очок. Судаков відкрив рахунок хорошим ударом з-за меж штрафного майданчика вже в дебюті зустрічі. А у дебюті другої половини гри підопічні ван Леувена залишились у меншості. Долю матчу було вирішено наперед. За десять хвилин Бондаренко забив другий гол, фактично знявши питання про переможця. А переможну точку поставив Келсі, який вийшов на заміну. Йому знадобилося всього дві хвилини, щоб відзначитися.

Вилучення туру

«Зорі» було непросто в матчі проти «Шахтаря» і в рівних складах, проте після того, як на початку другого тайму було вилучено Снурніцина, луганці фактично викинули «білий рушник». Якби захисник «Зорі» порушував правила від безвиході, рятуючи ворота, це можна було б хоч якось зрозуміти. Але в тому випадку інакше, ніж хвилинним помутнінням, його поведінку не можна назвати. Ігор просто зарядив ззаду по ногах Зубкова. І одразу побачив перед собою пряму червону картку.

Камбек туру

До 17-ї хвилини матчу «Верес» – «Олександрія» гості вели з рахунком 2:0. Відзначилися Ковалець та Михайленко. Здавалося, що підопічні Ротаня здобудуть просту перемогу. Але це лише здавалося. У середині першого тайму Кльоц відіграв один м'яч. А на початку другої половини гри Вовченко забив другий гол. Ротань на чолі «Олександрії» вперто продовжує клепати нічиї: у 13 поєдинках – 11 мирових.

Перенесення туру

Матч «Кривбаса» проти «Металіста» мав розпочатися о 15.00. Однак у затверджений час команди на гру не вийшли. І причина не у повітряній тривозі, а у погодних катаклізмах. У Кривому Розі була гроза, через неї вирішили змістити час початку поєдинку. У підсумку матч таки було зіграно: господарі здобули комфортну перемогу 2:0.

Нулі туру

Аутсайдерські розбірки ще більше заплутали ситуацію. Відразу два матчі завершилися нульовими нічиїми: без забитих м'ячів очки розділили «Минай» із «Рухом» та «Інгулець» із «Металістом-1925». Досі не зрозуміло, кому доведеться грати перехідні матчі з командами першої ліги за право участі у наступному сезоні, а хто уникне цієї малоприємної долі.

Символічна збірна туру

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
после дальних ударов Сидорчука гол Андриевского это как бальзам
Springfield
Гол Андриевского это классика дальних ударов.  Про которые почему  то стали забывать.  Тошно  смотреть новую прохоккейную антиоффсайдную схему атак.  Забегают на скорости тупо до линии, что бы как в регби скинуть назад, или как в хоккее - на пяточок. И это сейчас почти в каждой лиге. Однообразно. ((  Блохин бы не добежал, потому что его бы сбили. Может потому так раньше и не играли? Ну и про гол чуть ниже "девятки".)  Это место называется "шестёрка", а под ней - "тройка".  Достаточно увидеть  тренировку голеодоров с воротами-картой  зон.  Там три яруса.  Отсчёт от центра рамки влево и вправо.  
 3,2,1...1,2,3, потом  6,5,4...4,5,6,  и  9,8,7...7,8,9.