Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 травня 2023, 13:31
46
0

Як показник Floor Impact Counter можуть використовувати експерти і беттори

Що таке показник Floor Impact Counter і як його використовувати в ставках на баскетбол

| Оновлено 25 травня 2023, 13:31
46
0
Як показник Floor Impact Counter можуть використовувати експерти і беттори

У баскетбольному світі, особливо в НБА, серед експертів повагою користується такий показник, як Floor Impact Counter (його ще називають скорочено, FIC, а на російських ресурсах також використовується не зовсім прямий переклад - "Зведений ігровий показник"). У будь-якому разі, під ним розуміють детальну формулу, що об'єднує максимальну кількість аспектів оцінки статистики конкретного баскетболіста воєдино.

Ось уже півтора десятиліття, з сезону 2006/07, аналітики, що розбирають НБА, використовують FIC для об'єктивного оцінювання ефективності спортсмена з погляду загальної їхньої гри та в розрізі конкретного складу команди. Плюс метрики в тому, що вона, за умови вмілого поводження, дає змогу наочно аналізувати атакувальні та оборонні дії проти різних супротивників. Оперуючи нею, можна знайти дані про те, наскільки певні позиції в обраному клубі - захисники, центрові, нападники - корисні. Тож не дивно, що навіть такі досвідчені тренери Національної Баскетбольної Асоціації, як Стен Ван Ганді та Грег Попович, включили до свого "пакета" FIC. Як правило, в командах активніше за інших з цією формулою працює координатор з атакувальної тактики.

НБА - найбільша баскетбольна ліга світу, крім того, в Північній Америці "схиблені" на підрахунку і вивченні інформаційних даних. З урахуванням кількості камер у системі спостереження, можна повністю врахувати будь-який рух гравців. А на нинішньому рівні інтернет-технологій усе можна викласти на цілком доступних ресурсах. Тож і ті, хто готує ставки, може користуватися даними про FIC, стосовно подій в НБА. Та й у Європі є прогрес у цьому аспекті.

З огляду на те, що показник FIC охоплює якщо не всі, то ключові аспекти статистичних показників щодо баскетболістів, він всерйоз полегшує завдання бетторам для того, щоб обґрунтовано розмістити свою ставку. Але експерти нагадують: потрібно гравцям знати, що саме потрібно шукати і як усе коректно враховувати. Вони навіть розробили кілька простих порад щодо того, як застосовувати зведений показник, і що потрібно тримати в голові під час цього.

  • Слід не тільки виділити списки бомбардирів відповідних команд, і лідерів за іншим показником, а й правильно співвіднести їх один з одним під час своїх розрахунків.
  • Найкращий гравець у списку FIC поточного сезону зовсім не обов'язково буде найкращим у конкретній грі - всі вони люди, і схильні до спадів.
  • Варто пам'ятати про те, що в НБА 82 гри, що проводяться за обмежений час. Тож, розглядаючи дані по командах, варто пам'ятати про їхній календар і тих супротивників, з ким нещодавно довелося зіграти.
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 4
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.