Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 травня 2023, 13:07
67
0

Проблеми з прогнозуванням під час ставок на політичні події

Нюанси, які варто враховувати, якщо збираєтеся робити ставки на політичні події

| Оновлено 25 травня 2023, 13:07
67
0
Проблеми з прогнозуванням під час ставок на політичні події

У світі ставок є опція розміщувати свої прогнози і на не спортивні події. Можна розміщувати парі і на політичні події. Але тут є низка дуже цікавих нюансів. Їх варто враховувати, якщо збираєтеся робити так само.

Перш за все, варто розуміти, наскільки багато проблем із доступністю даних

За великим рахунком, дані - це важлива частина практично будь-якого ринку ставок. На підставі їх букмекери можуть встановлювати котирування, а беттори потім можуть ухвалювати рішення щодо того, розміщувати ставки чи ні. Крім того, вже самі парі стають джерелом інформації, коригуючи власні коефіцієнти, щоб вони були максимально ефективними. Загалом в індустрії ставок існують компанії, що спеціалізуються на надання даних для букмекерів. Відстежуючи тисячі точок і збираючи дані з різних видів спорту, ці фірми надають конторам достатні ресурси для того, щоб оцінювати ймовірності різних результатів. Але в політиці і даних менше, і їхня якість викликає чималі сумніви. Така мала кількість даних означає, що на цьому полі унікально рівними є шанси беттора і букмекера. Щоправда, в останніх є свої методи для того, щоб обмежити можливості для розміщення ставок. І, головне, опції для того, щоб максимально нівелювати ризики від втрат у вигляді виплат за такими прогнозами.

Чи можна взагалі довіряти опитуванням?

Букмекери, не володіючи достатніми даними, просто змушені покладатися на оцінку громадської думки, сподіваючись, що це допоможе передбачити прийдешні події. Але опитування поступово перетворилися з надійного орієнтира на досить слабкий фактор. Різниця між опитуваннями і фактичними результатами все частіше дивує. Особливо яскраво це проявилося під час несподіваної перемоги Трампа на виборах і підсумків Brexit. Коментуючи сенсаційні підсумки, експерти змушені просто визнати: люди часто говорять одне, але роблять інше. У підсумку замість прогнозованої згідно з опитуваннями комфортної перемоги Гілларі Клінтон президентом Сполучених Штатів став Дональд. Це підтвердило давній афоризм Марка Твена в легкій обробці: "є брехня, проклята брехня і опитування". Психологи впевнені: брехня в опитуваннях - результат упередженості соціальної бажаності, коли за делікатними питаннями люди схильні давати викривлену інформацію, вводячи в оману. Правди вони не говорять, побоюючись, який вигляд матимуть, висловлюючи справжні судження. Статистики добре пам'ятають цей фактор і намагаються мінімізувати цей ефект. Можливо, колись вийде повністю його нівелювати. Але поки залишається тільки намагатися його об'єктивно враховувати.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вондроушова зупинила Соболенко у Штутгарті і може зіграти з Костюк
Теніс | 19 квітня 2024, 18:17 4
Вондроушова зупинила Соболенко у Штутгарті і може зіграти з Костюк

Маркета перервала серію з п'яти поразок у матчах із тенісистками з топ-10

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.