Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 25 травня 2023, 01:56
1454
0

Реал виступив із заявою щодо расизму

Мадридці дозволили собі звинувачення на адресу керівництва іспанського футболу

| Оновлено 25 травня 2023, 01:56
1454
0
Реал виступив із заявою щодо расизму
ФК Реал Мадрид

Мадридський «Реал» виступив із заявою про расизм за результатами того, що сталося у матчі з «Валенсією», коли під расистські вигуки з трибун потрапив півзахисник команди Вінісіус Жуніор.

«Реал» Мадрид хотів би висловити подяку за незліченні прояви любові, солідарності, прихильності, які надходили з усього світу на адресу Вінісіуса Жуніора. Ненависть і расизм у нашому суспільстві мають бути викорінені, про що після останніх подій і говорять представники всіх прошарків суспільства, а також національних і міжнародних організацій.

Ми вдячні президенту ФІФА Джанні Інфантіно, який заявив, що матчі, під час яких відбуваються подібні злочини, повинні зупинятися, і президенту Бразилії Луле да Сілві, який закликав до серйозних дій для розв'язання проблеми, жертвою якої стала, як він сказав, «молода людина, яка досягла успіху в житті й перетворюється на одного з найкращих футболістів світу».

Новини про сумні події облетіли всю земну кулю і зганьбили наш футбол, потрапивши у провідні міжнародні ЗМІ, і нас здивували коментарі голови Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Луїса Рубіалеса, який не дозволив вжити рішучих заходів відповідно до протоколів, щоб зупинити розвиток ситуації. Імідж нашого футболу серйозно постраждав, йому завдано шкоди на очах усього світу.

Бездіяльність керівника призвела до безпорадності та беззахисності нашого гравця. Арбітри замість вжиття рішучих заходів вважали за краще в більшості випадків їх уникати, дистанціюватися. Учора судді та їхні відеоасистенти ухилилися від виконання своїх обов'язків і ухвалили несправедливі рішення на основі неповних записів, що призвело до упередженості та вилучення Вінісіуса.

Зважаючи на серйозність ситуації і того образу іспанського футболу, який відкрився всьому світові, «Реал» Мадрид сподівається на негайні та рішучі дії всіх, хто несе відповідальність і має компетенції для боротьби зі злом в особі расизму, ксенофобії та ненависті», - ідеться в релізі мадридського клубу.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 12
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.