Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2023, 22:23
3177
0

Перемоги від Дніпра-1 та Шахтаря, розгром від Динамо, виліт Львова

Найцікавіші події 27-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 22 травня 2023, 22:23
3177
0
Перемоги від Дніпра-1 та Шахтаря, розгром від Динамо, виліт Львова
СК Дніпро-1

Лідери – «Шахтар» та «Дніпро-1» – здобули синхронні перемоги. Над «Вересом» та «Колосом» відповідно. Причому не лише з аналогічним рахунком 2:1, а й зі складнощами. Чергова перемога від «Зорі». Цього разу команда ван Леувена не помітила «Інгулець». Після поразки у попередньому турі від «Чорноморця», «Динамо» покуражилося у матчі проти «Олександрії» – велика перемога 5:1. У турі відбулося одразу два дербі: львівське та харківське. Тур пройшов без нічиїх.

Пенальті туру

У матчі проти «Вереса» «Шахтар» заробив пенальті на рівному місці. Дуже невдало зіграв захисник рівненської команди Курко: у простому епізоді він зіграв у м'яч рукою. Не хитрішим чином виконував суддівський вирок і Сікан: Когут без особливих проблем зміг парирувати м'яч.

Кутовий туру

Класно розіграли кутовий у грі проти «Шахтаря» футболісти «Вереса». Близниченко подав від кутового прапорця до воротарської зони, де Вовченко скинув м'яч за межі штрафного майданчика на Шарая. Владислав пробив сильно зльоту – без шансів для Трубіна. Дуже видовищний момент.

Порятунок туру

«Колос» стримував атаки «Дніпра-1» до останніх секунд гри: була нічия 1:1. Однак на четвертій компенсованій до часу другого тайму хвилині дніпряни вирвали перемогу. Забитим м'ячем відзначився центрбек Сарапій. Едуард прийшов у чужий штрафний майданчик під час розіграшу кутового, і влучним ударом головою відправив м'яч у правий кут воріт Фесюна.

Цифра туру

Гол, забитий форвардом «Ворскли» Степанюком у ворота «Кривбаса», виявився не лише єдиним у грі та переможним, а й ювілейним. Цей м'яч – п'ятисотий домашній гол полтавської команди у елітному дивізіоні.

Забіг туру

Єдиний гол у матчі «Чорноморець» - «Минай» був забитий після потужного рейду лівим флангом Гечева. Півзахисник «Миная» отримав м'яч від голкіпера Бандури ще на своїй половині полі. Далі легіонер із Молдови на швидкості протягнув м'яч до чужого штрафного майданчика, де під гострим кутом пробив по воротах. М'яч, зачепивши Хадіда, влетів у сітку.

Розгром туру

Після поразки у попередньому турі від «Чорноморця», «Динамо» знову повернулося на переможні «рейки». У матчі проти міцної «Олександрії» кияни забили одразу п'ять м'ячів, пропустивши лише один раз. Хоча перший тайм не дуже спонукав до розгрому: гості вигравали «лише» 2:1. Але після перерви динамівці змогли забити тричі (один гол за безпосередньої допомоги захисника господарів Логінова), тоді як підопічні Ротаня весь свій гольовий запал залишили в роздягальні.


ФК Динамо

Асист туру

Прекрасною передачею у грі проти «Олександрії» відзначився динамівець Буяльський. Віталій «зачерпнув» м'яч у штрафний майданчик олександрійців, а Вівчаренко відразу ж увігнав футбольний снаряд у кут воріт.

Гол туру

Назарій Русин проводить свій найкращий сезон в УПЛ. Вкотре свій високий рівень форвард продемонстрував у матчі проти «Інгульця». На 81-й хвилині Назарій забив шикарний гол у ворота Білика: з лінії штрафного майданчика практично без замаху закрутив м'яч у дальній кут.

Рекорд туру

Після перемоги над «Інгульцем» в активі «Зорі» тепер 61 очко. Це клубний рекорд із набраних за сезон балів в історії нашого незалежного чемпіонату. А до фінішу сезону ще три тури.

Дербі туру

Одразу два дербі відбулося у рамках 27 туру: львівське та харківське. Обидва матчі мали не лише принциповий, а й турнірний підтекст, адже троє із чотирьох його учасників продовжують боротьбу за виживання. Цікаво, що обидва матчі завершилися з однаковим рахунком 2:0. «Львів», програвши «Руху», вже офіційно може прощатися з УПЛ: вище за останнє місце «леви» не піднімуться. Навряд чи уникне розставання з Прем'єр-лігою й «Металіст», який програв своїм землякам.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 22
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.