Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 21 травня 2023, 03:23
23940
27

Калініна програла Рибакіній перший сет і знялася з фіналу турніру в Римі

На жаль, Ангеліна просто не змогла відновитись фізично

| Оновлено 21 травня 2023, 03:23
23940
27
Калініна програла Рибакіній перший сет і знялася з фіналу турніру в Римі
Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Українська тенісистка Ангеліна Калініна (WTA 47) не змогла дограти фінальний поєдинок ґрунтового турніру серії WTA 1000 у Римі (Італія).

Українка поступилася у першому сеті Єлені Рибакіній (Казахстан, WTA 6) за 55 хвилин. Після програного 1-го гейму у 2-й партії українка взяла медичний тайм-аут, а потім знялася з поєдинка.

WTA 1000 Рим. Грунт. Фіналу

Ангеліна Калініна (Україна) [30] – Єлена Рибакіна (Казахстан) [7] – 4:6, 0:1, RET., Калініна

Ангеліна стартувала впевнено, добре, навіть дуже. Вже у першому геймі Ангеліна зробила брейк, а потім повела 2:0. Рибакіна не налаштувала свою фірмову косу подачу і теніс на старті поєдинку перейшов у завзяті розіграші, що на подачі Єлени в 1-му геймі, що на подачі Ангеліни у 2-му.

Але вже в третьому геймі Рибакіна розподавалася і більше Калініна не мала шансів зробити брейк. Із самого початку поєдинку було помітно, що українка має проблеми з ногами. Коли вона сідала перепочити, то вони тремтіли, на корті Ангеліна присідала і кричала своєму боксу: «ноги!»

Було зрозуміло, що рано чи пізно Рибакіна зробить ребрейк. Це могло статися у 4-му геймі, коли Ангеліна врятувала 2 брейк-поінти, але рахунок став рівним лише у шостому. У восьмому геймі при 4:3 на користь Єлени Ангеліна пішла з 0:40 на подачі, показавши свої неймовірні бійцівські якості. На жаль, вже тоді було зрозуміло, що вона вичавила з себе все, кілька разів вигравши фантастичні м'ячі.

За 5:4 на користь представниці Казахстану, Ангеліна вийшла подавати, щоб залишитися в першому сеті. Перший поінт вона виграла, зробивши свічку, а другий – зробивши крутий ривок із задньої лінії корту до сітки після укороченого Єлени. Але втримати гейм не вдалося. Рибакіна реалізувала сетбол (всього їх було 2 у 10-му геймі). У кожного українського вболівальника, напевно, проскочила думка, що зараз Ангеліна повернеться на другий сет такою самою, якою повернулася на третю партію проти Кудерметової. Але ситуації тут є різні. Там було щось психологічне, що можна перебороти, а тут біль у ногах.

Перший гейм другого сету на подачі Рибакіної залишився за Єленою, і Калініна взяла медичний тайм-аут. Ангеліна розплакалася, сказала фізіо, що не може наступати на ліву ногу. Фізіо нічого не міг з цим зробити, і Калініна прийняла правильне рішення – знятися з поєдинку.

Незважаючи на такий сумний кінець цього неймовірного тижня, Калініна все одно подарувала незабутні емоції українським уболівальникам! Калініна – справжній боєць із великим характером! Ангелині можна побажати тільки якнайшвидшого одужання і чекати її на Ролан Гаррос.

26-річна Ангеліна Калініна вперше зіграла у фіналі турніру WTA 1000 і вдруге у кар'єрі боролася за титул на рівні WTA. 2021 року українка поступилася у вирішальному матчі на змаганнях WTA 250 у Будапешті.

Вихід у фінал у Римі приніс Ангеліні Калініній 272 200 євро призових та 650 рейтингових очок. У понеділок вона вперше підніметься на 25-й рядок у рейтингу WTA, оновивши особистий рекорд.

Єлена Рибакіна здобула свій п'ятий титул на рівні WTA, зігравши 14-й фінальний поєдинок. Представниця Казахстану виграла другий титул WTA 1000 та вдруге перемогла на турнірі на ґрунті. В оновленому рейтингу WTA Рибакіна знову підніметься на 5-те місце.

Оцініть матеріал
(118)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Китай втратив золото. Визначено переможців Олімпіади-2024 з тенісу у міксті
Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 23:59 0
Китай втратив золото. Визначено переможців Олімпіади-2024 з тенісу у міксті

Томаш Махач та Катерина Синякова на супертай-брейку переграли тандем Чжан Чжічжень / Ван Сіньюй

«Ганьба йому за...» Фани Жирони рознесли Довбика після переходу у Рому
Футбол | 03 серпня 2024, 13:40 64
«Ганьба йому за...» Фани Жирони рознесли Довбика після переходу у Рому

Артем офіційно став гравцем італійського клубу

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Дуже шкода. Просто закінчились резерви організму. Можливо, якби дощ тривав трохи довше, фінал перенесли б на завтра, тоді були б якісь шанси. А так казахокацапці вчергове на турнірі пощастило. З шести матчів три зняття суперниць - щось неймовірне. Сподіваюся, прокляття Риму знову справдиться, і Лєна-шланг спіймає облизня у Парижі.
Ангеліні велика подяка за турнір і побажання здоров'я. Коли досягнуто найбільшого успіху в кар'єрі, тільки серйозної травми не вистачало. Може, все ж просто м'язовий спазм на фоні перевтоми.
Олександр Радченко
Организаторы уроды могли матч перенести на воскресенье!
Fdail
Хочу привітати Гелю та впершу чергу подякувати їй за цей турнір. У кожному матчі вона проявила себе як справжній боєць, що дуже цінно для спортсмена. Сьогодні Калініна не змогла дограти, через таку напругу на цьому Римі Геля підійшла до фіналу  втомлена та травмована, але навіть попри біль намагалася боротися в першому сеті та вигризати очки . Не треба засмучуватись й сдаватись й тоді перед Гелею впаде не лише Рим. Бажаю здоров'я та підготовки до Парижу.
Pasha007
Ангеліна ти молодець,боролася в кожному матчі...всі твої перемоги ще попереду!!!!наснаги тобі і успіхів!і вітання з Буковини🇺🇦
Sashamar
Найголовніше: Калініна зрозуміла, що, принаймні на грунті, може грати на топ-рівні. Тобто "обживання" нагорі закінчене, і "синдром Попелюшки", будемо сподіватися, пішов назавжди.
Анна Савоськіна
Сил і відновлення Ангеліна, турнір вдався, перемоги ще будуть!!! З початку матчу було помітно, що не біжить бо щось тревожило. Якби московитів і бульбашів на всіх змаганнях так обсвистували як сьогодні у Римі, як цю шланга-псевдоказашку то гонору б  поменшало та ж ні скрізь перед ними на коліна бо хоч і гнилі люди, але топи страшенні ...
Александр Ад
Організатори не впорались.я б їх теж освістав.Геля молодець!
udman1111
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
antt
Я кілька днів тому був написав що через такий тривалий чвертьфінал не буде сил на Ролан гарос. А вийшло що після півфіналу не вистачило і на фінал. Взагалі не слідкую хоча матчі в Парижі буде показувати Єврошпорт але тут дійсно після Рима нічого не вийде. Хоча дивний цей матч аж до півночі затягнувся. І через день після пів фіналу.
introvert
Оскільки рішення НЕ переносити матч на неділю абсолютно розходилося з інтересами самої Калініної, можу лише висловити припущення, що було воно прийняте під впливом рибакіної. Чогось на кшталт "подруго, давай не затягувати, це ж в наших спільних інтересах, чим раніше опинимося в Парижі, тим краще підготуємося до РГ..." А до яких наслідків призводить бажання йти на компроміс з представниками "руськава міра", нам, українцям, відомо давно. Ну що ж, буде Ангеліні іще один важливий урок на майбутнє.
Якщо, звісно, організатори дійсно питали ЇЇ згоди на такий крок.
Так чи інакше, турніром в цілому Ангеліна має повне право пишатися. Впевнений, за рівних умов і фінал склався б абсолютно по-іншому. Успіхів на Ролан Гаррос!
Олександр Радченко
И так всю карьеру одни травмы .Вот потому Ангелина так поздно заявила о себе из-за травм ,а учитывая операцию на плече ещё и козырь в виде подачи исчез. 
Springfield
И обнималочки с рыбой???  А как на Могучих тюльку гнали за Олимпиаду.
AniraМ
Поздравляем казахстанскую теннисистку с победой!Алга Казахстан🇰🇿🇰🇿🇰🇿🇰🇿🇰🇿🇰🇿🇰🇿