Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2023, 04:44
6075
128

У потрібну мить додали. Шахтар у Рівному вирвав перемогу у Вереса

Рівняни змусили понервувати «гірників»

| Оновлено 22 травня 2023, 04:44
6075
128
У потрібну мить додали. Шахтар у Рівному вирвав перемогу у Вереса
ФК Шахтар

Чим ближче ми підходимо до завершення чергового сезону української Прем’єр-ліги, тим більш заплутаними стають сценарії можливого розвитку подій, а разом із тим зростає й зацікавленість глядацької авдиторії. Певна річ, що більшість уболівальників цікавиться чемпіонськими перегонами, які наступного тижня мають вийти на найвищий рівень напруги, бо відбуватимуться очні протистояння поміж їхніми учасниками.

Проте й в останній робочій день звітного тижня не варто було оминати увагою ту ж зустріч у Рівному, де донецький «Шахтар» у рамках двадцять сьомого туру національної першості приймав місцевий «Верес» у якості номінальних господарів. Команди Ігора Йовічевіча та Юрія Вірта не мали спільних інтересів відносно місць у турнірній таблиці, проте потенційна втрата очок дуже лякала обидві сторони через високу щільність у тих зонах, де вони перебували.

Словоформу «легкі очки» на цьому етапі чемпіонату варто вже забувати, тому донецький «Шахтар» добре розумів, що проти «червоно-чорних» буде дуже складно. Але щоб так настільки, як ми побачили за ходом першого тайму, то команда Ігора Йовічевіча мала до цього ще й самостійно докладати зусиль. Ми вчергове стали свідками повільного футболу від «гірників», тоді як три лінії захисту суперників таким чином було подолати майже нереально.

«Майже», тому що свої моменти донеччани все ж таки створювали час від часу. Вони ставали підсумком або переведень поміж флангами, або ж прямолінійних передач усередину чужих володінь. За підсумком другого підходу «Шахтар» створив поодинокий момент для Степаненка посеред тайму, але удару Тараса головою не вистачило вірного напрямку, а ось перший тип комбінації призвів уже до голу Зубкова на 35 хвилині. Звісно, у тому моменті під час удару зі входу до правого флангу штрафного Олександру дуже допомогла ціла низка рикошетів, але м’яч таки опинився в ближньому куті чужих воріт.

«Гірники» таким чином здобули хитку перевагу за рахунком за підсумками першого тайму, але майже одразу від початку другої половини отримали нагоду її подвоїти. Чи не єдина вдала подача за весь матч від Гочолеішвілі з правого флангу прилетіла в руку Курку у воротарському, а реакцією арбітра було миттєве призначення пенальті в цьому цілком очевидному епізоді. До м’яча підійшов Сікан, але під психологічним тиском дуже слабко пробив у правий кут низом, тому Когуту не склало проблем потягнути удар.

Це був дуже важливий момент для самоствердження «Вереса» в цій грі. Команда Вірта на радощах пішла з атаками до чужих володінь, проте одразу нічого там не створила, а натомість ледь не пропустила вдруге вже з гри, проте Сікан чергову свою нагоду не використав. Однак рівнян було вже не зупинити й на 74 хвилині навіс від кутового на правому фланзі у виконанні Блізніченка під дальній удар Шарая перевів Вовченко. Разючий постріл в один дотик було спрямовано в правий нижній кут, тоді як Трубін так і залишився стояти на лінії.

Справжній чемпіонський раунд таким чином для «Шахтаря» розпочався вже в цьому протистоянні, бо довелось рятувати власне становище. Навіть Келсі довелось долучати до подій на футбольному полі, бо інакше, окрім як постійними передачами до чужих володінь цю гру було не виграти команді Йовічевіча. Зрештою, так донеччани й провели свій другий м’яч, але відзначився не легіонер, а Матвієнко, на якого фірмову подачу вирізав із лівого флангу Ракіцький. Удруге в цьому матчі перевагу номінальні господарі не віддали.

Посеред наступного тижня донецький «Шахтар» гратиме в гостях у луганської «Зорі», а рівненський «Верес» проведе домашню зустріч проти «Олександрії».

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Шахтар» – «Верес» – 2:1

Зубков (35), Матвієнко (83) – В.Шарай (74)

На 47-й хвилині Сікан не реалізував пенальті (воротар)

Гочолеішвілі (37), Міхайліченко (93) – Вовченко (38), Курко (46), Маткобожик (60)

«Шахтар»: Трубін – Матвієнко, Ракіцький (Міхайліченко, 87), Бондар, Гочолеішвілі – Степаненко – Топалов (Криськів, 65), Судаков (Тотовицький, 87), Назарина, Зубков – Сікан (Келсі, 75).

«Верес»: Когут – Гагун (В.Шарай, 68), Вовченко, Маткобожик, Курко, Балан – Г. Пасіч (Дахновський, 84), Кучеров, Кльоц (Лебеденко, 68), Блізніченко – Шестаков (Гайдучик, 68).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

ШАХТАР – ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Матвієнко (Шахтар Донецьк).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Шарай (Верес).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зубков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 20
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 128
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fitnes_sports066
Учитывая что Колос выше по таблице чем Верес, Шахтарю будет не сладко и с Зарей и с Днепром
AleksDnipro87
"Шахтар у Рівному вирвав перемогу у Вереса"
"Дніпро-1 з труднощами переграв Колос" 
Відчуйте різницю.
Remark
В матче Шахтера и Днепра лидеры забили свой решающий гол только в конце матчей, но статья с донецким клубом называется "В нужный момент прибавили", а статья с днепровской командой называется "С трудом смогли". 
саня лысый
Доводжу до відома особливо тугих!! Чемпіон України 20-21 Динамо, У сезоні 21-22 Розіграш прем'єр-ліги дочасно зупинений через російське вторгнення, чемпіонат завершився без офіційного переможця
avk2307
Йовичевич подвел классный итог: Три очка не пахнуть
Бабогло
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Я и прогнозировал, что Верес не устоит, но игры то сравните Днепра и Шахтера против середняка и аутсайдера.
Днепр с кучей моментов вырвал таки победу и комбинаций, а тут то тупо индивидуалка:
Гол Зубкова  и гол центральных защитников, а моменты еще были?
BallsToTheWall
Сикану бы дополнительные занятия по пенальтям.  А лучше бы год не подходил к точке.
Springfield
Что ли похвастаться немного.
В 16:01 я имел смелось  предсказать:
Если бы Днепродин сыграл вничью, то и тут так бы было...А теперь Шахтёр точно выиграет.
avk2307
После сегодняшней игры в эволюцию болельщиков Шахтера добавляю еще один пункт:
Не важно какая игра, главное какой результат
Remark
Результат по игре! 
Иван Качура
Грали на одній нозі) 24.05 гра проти Зорі.
pytlak1990
Ой цікаве закінчення сезону нас чекає!!! Шахтар номер 1 в Україні, але хочеться щоб цього року Зоря або Дніпро виграли чемпіонат!
avk2307
Додаю до минулої публікації ще один комент по еволюції:
https://sport.ua/uk/news/626084-povoroznyuk-ne-dotrimav-slova-ingulets-na-a
reni-lviv-postupivsya-shahtaryu?page=2#comments10320278
Не важно какая игра - важно какой результат
AleksDnipro87
Для мене досить дивно чути, коли деякі коментатори на різних сайтах пишуть, що Дніпро тягнуть на чемпіонство. Спробую розгорнути. Шахтар роками є найгнилішим клубом України. Він приватизував УАФ, він приватизував УПЛ після того, як зв'язки ДК просіли у федерації. Він роками працював із суддями, роками працював із суперниками, роками робив багато поганих речей в українському футболі. При цьому коли у Дніпра-1 з'явився шанс на чемпіонство, і Дніпру багато в чому доводиться адекватно реагувати, адекватно в плані можливостей боротися з Шахтарем. У деяких коментаторів з'являється, як на мене, досить дивне почуття "гидливості" до Дніпра. Знаменитий Дніпро вісімдесятих був далеко не попелюшкою в "близькофутбольних" справах. Тобто там адміністрація досить добре працювала, щоб підкріпити цей результат на футбольному полі. Тільки тоді суперниками були «Динамо» та спартак, зараз «Шахтар».
Gargantua
у Вереса вратарь Когут очень слабый. И удар Зубкова нужно было брать, и навес Ракицкого снимать на линии вратарской.
если бы не вратарь, то Шахтер вообще ничего не создал.
BUROSTAVOK
Динмавци,завтра з Александром все увидем)
Бабогло
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Бабогло
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Banan🍌
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил