Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 21 травня 2023, 03:26
23014
57

Калініна – у фіналі турніру в Римі! Українка у 3 сетах обіграла Кудерметову

Ангеліна вийшла у свій перший фінал у кар'єрі на рівні змагань WTA 1000

| Оновлено 21 травня 2023, 03:26
23014
57
Калініна – у фіналі турніру в Римі! Українка у 3 сетах обіграла Кудерметову
Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Українська тенісистка Ангеліна Калініна (WTA 47) вийшла у фінал грунтового турніру серії WTA 1000 у Римі (Італія).

У півфінальному матчі українка у трьох сетах виграла у Вероніки Кудерметової (WTA 12), яка виступає без прапора, за 2 години та 55 хвилин.

WTA 1000 Рим. Грунт. 1/2 фіналу

Вероніка Кудерметова [11] – Ангеліна Калініна (Україна) [30] – 5:7, 7:5, 2:6

Вже з перших хвилин матчу було зрозуміло, що Ангеліна повністю відпочила після 4-годинного марафону з Беатріс Хаддад Майєю у чвертьфіналі. На старті першої партії Кудерметова очікувано добре подавала, що не можна сказати про Калініну. Аж до 8-го гейму в українки виникали проблеми на своїй подачі.

У 2-му геймі Ангеліна видала два топові хайлайти і пішла з 15:30 на подачі. У 3-му геймі українка не змогла реалізувати брейк-поінт, що, певне, частково вплинуло на її впевненість. Ангеліна висіла на 3 брейк-поінтах у 4-му геймі та на п'яти у 6-му, але все врятувала і змогла зберегти рівний рахунок.

У сьомому геймі Ангеліна зробила брейк і почала диктувати свій хід гри. Вона зрозуміла, що Кудерметова досить слабо грає на другому м'ячі, почала точніше приймати подачу та виводити розіграші на свою користь.

У 8-му геймі Ангеліна нарешті спокійно провела свій гейм на подачі та повела 5:3. Однак одразу закрити росіянку не вдалося. Кудерметова зробила брейк, коли Ангеліна подавала на сет і рахунок став 5:5. Вероніка відразу повела 30:0 в 11-му геймі, але... Калініна виграла 4 поінти поспіль, один з яких у суперралі при 15:30, а потім подала на партію!

Кудерметова виглядала втраченою. Ще б пак, скільки разів Калініна перекинула м'яч через росіянку, коли та виходила до сітки? Напевно Вероніка навіть у парних матчах так часто не програє розіграші таким чином. Коуч і чоловік тенісистки з країни 404 навіть нічого не став підказувати Кудерметовій, коли та жестами апелювала до свого боксу. Єдине, що він зміг видати: «я не знаю, що ти хочеш, шукай питання в собі». Та й кілька разів намагався підбадьорити свою дружину «камонами», але Ангеліну вже було не зупинити.

У другому сеті Ангеліна врятувала брейк-поінт у 4-му геймі, а вийшла на геймбол… Вгадайте як? Правильно! Знову перекинувши Кудерметову! А далі Ангеліна зробила брейк з 0:30, а потім успішно подала, повела 4:2, подивилася в бік українських уболівальників, крикнула «камон» і відчула смак перемоги, що наближається.

Тенісистки спокійно виграли по 2 гейми та Ангеліна вийшла подавати на матч. Легко, як і очікувалося, не вийшло. Натомість вдалося шокувати, насамперед, себе. Українка програла 12 поінтів поспіль: під 0 віддала свою подачу, під 0 поступилася на прийомі та під 0 відлетіла у 12-му геймі. А в сумі українка програла 16 поінтів поспіль, ще без шансів програла 9-й гейм. Та сама перемога, що наближається, віддалилася, як виявилося в результаті – на 8 геймів.

Ангеліна взяла туалетну перерву (5 хвилин), переодяглася, виплеснула емоції (що було видно по її обличчю, коли вона виходила з підтрибунного приміщення), вийшла на корт, повела 40:0 на прийомі та зробила брейк на старті третього сету з 4-го брейк-поінта.

Що було наприкінці другого сета – незрозуміло, але це не має значення. Ангеліна знову повірила в себе, знову почала літати кортом і як результат – 4:0! Зробити третій брейк поспіль і претендувати на 6:0 не вийшло, але це не так важливо. Калініна не розгубилася, плюс-мінус спокійно взяла свою подачу, рахунок став 5:1, Кудерметова подала на 5:2 (чотири рази рахунок був 40:40, проте без брейк-поінтів), але камбеку не сталося, та й не могло статися. Калініна вийшла на подачу і просто розкидала Кудерметову! 6:2, і такий бажаний фінал!

З такою грою від українки можна розраховувати і на титул. Ангеліна радує своєю стабільністю в розіграшах, впевненістю, бійцівським характером, не найпотужнішим, але влучним і розумним тенісом!

Це була третя зустріч тенісисток. Ангеліна виграла 2-й поєдинок.

Калініна вперше у кар'єрі зіграє у фіналі на рівні турнірів WTA 1000.

У матчі за трофей на тисячнику в столиці Італії українка зіграє з переможницею матчу Єлена Рибакіна – Альона Остапенко.

Оцініть матеріал
(135)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:08 1
Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі

У старті «Реала» зіграв Кепа Аррісабалага

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 57
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fdail
Просто молодчинка. Перший фінал мастерса . Трохи змусила понервувати в другому сеті, але потім зібралася й просто винесла суперницю. Вітання та подяка за емоції , які давно не відчував від українського тенісу. Успіхів у фіналі!!!
sirjoga
Цей вир емоцій, які Ангеліна подарувала тенісним вболівальникам на цьому тижні - дорогого коштує. Ця  дівчина має справжній український характер. Чекаємо на перемогу в фіналі. PS. Козацькому роду нема переводу!!!
Александр Науменко
Не повинно зло перемагати добро, на може манкурт перемогти вільну людину. Браво Геля, вказала рабу його місце . Чекаємо скорішої перемоги над лютим ворогом. Слава УКРАЇНІ!
suforza1921
Коли я роки два з лишком тому писав, коли ще Геля була внизу першої сотні, а Світоліна тільки планувала вагітність, що Калініна - це майбутня перша ракетка України, з мене кепкували. Ну-ну) Молодець, дівчинко! Якщо вдасться виграти Рим, то за досягненнями це точно буде поточний другий результат в історії українського жіночого тенісу після Еліни.
Особливо приємно, що на шляху до фіналу винесла мокшанку кадирмамєдову)))
locator-x
По розуму і тактиці Геля точно точно входить в топ-10. Їй би ще стабільності в довгих розіграшах... Але як вона розводила сьогодні росіянку, як провокувала на удари, які в неї не виходили, це браво! 
І харакетер. Провал в кінці другого сету катастрофічний... ну нічого. Зібралася - і перемогла!
Олександр Радченко
Супер ! Я не верил в её после второго сета .Всю трансляцию было противно слушать мужа -ублюдка кудмертовой. 
u6464u
Скільки ж понадобилось кропіткої праці  щоб досягнути цього успіху, а можно було залишитися в перспективних , це приклад для юних дарованій, як тяжка праця приносить результат, тут справді потрібно подякувати сімї Калініних починаючи з бабусі , подальших перемог, порадували ,дякуєм.
Александр Ад
Геля твій зірковий час!Ще один крок!Рашизм не пройшов!Слава Україні!
roman75zpr
Ангелина!!!! Нет слов...
Sashamar
Знаєте, от можна ходити і нити, мовляв, нехай їх дискваліфікують, нехай не допустять, нехай їм буде погано... І нічого не вийде, бо слідом прийде твоя колишня подруга і почне розповідати буквально, що "коні не винні". 
А можна мовчки без гучних заяв відправляти Z-татарку разом з усією її "Татнефтью" нафтопроводом "Дружба". Раз, другий... скільки треба, стільки і відправляти. 
Назар Пундяк Fin
Світоліна перевдягайся ми тебе впізнали))))
Колись ти була експерт по Риму)), 
тепер Калініна має шанс)))
Stanislav Matusevych
Дуже крутий матч і дуже крута перемога! Хоча після того, як Ангеліна з рахунку 5:3 у другому сеті програла чотири гейми поспіль під нуль, я просто зі злості пішов вечеряти. І дуже здивувався рахунку 3:0 у третій партії, коли повернувся. Де Ангеліна взяла емоції та потужність на вирішальну партію, відверто не розумію. Але це було реально круто, і гра вийшла найвищої якості. Одразу декілька м'ячів можна номінувати на найкращий розіграш турніру. І на матч вдалося, нарешті, спокійно подати. Не потиснула руку кацапці і у післяматчовій промові згадала про Україну та українців. Все супер.
Тепер очікуємо фіналу, де в будь-якому випадку Ангеліні протистоятиме чергова на турнірі гарматниця. Найголовніше питання: чи залишилися сили та емоції?
Andrey_1992
ось він характер, сьогодні найкращий день в жіночому тенісі особисто для мене...після перемоги Світоліної на підсумковому турнірі, тоді я був в екстазі!!!!
Pasha007
Боже дай щоб вона перемогла ....і дякую що перемогла татарокацапку!
Alehandro
Нема слів - одні емоції)
Не розумію тих, хто в коментах ховав Гелю після другого сету...
Чекаємо на фінал з Остапенко
alex55
Браво!!! Молодець. Оце справжня КАЛІНІНА.
romeoboss
Красуня Анхелина! Молтдець!Ти у фінале!
Ми у фіналі! Дуже гарно грала!
Трегубов Дмитрий
Шукав тих, хто поливає брудом українських тенісисток та тенісистів, але не знаходжу, - коли вони "грають"  - а насправді воюють проти рашистської армії спортсменів. Це не спортсмени - це дійсно зараз армія, і проти неї необхідно воювати так само, як захисники та захисниці воюють на передовій. Не завжди виходить перемагати, але заради таких перемог і йде війна. Україна буде вільною! Слава Україні!
VITASS
9 сейв брейків це вам не хухри мухри . Це теоретично 9 програних геймів. Півтора сети. І хто скаже що наша АНГЕЛіночка не боєць. І це проти досить потужної і вдачливої кацапки. Гра вийшла менш напружливою, але не менш валідольною за попередню. Тим цінніше буде ця перемога. Вітаю Гелю, вітаю всіх нас. Фінал 1000ка 
Nostradamus
Умничка!!! Не сомневался! Браво! 
Может еще и Остапенко порадует