Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 18 травня 2023, 18:58
973
0

Надаль планує завершити кар'єру у 2024 році

Рафаель цього року буде зайнятий відновленням сил і здоров'я

| Оновлено 18 травня 2023, 18:58
973
0
Надаль планує завершити кар'єру у 2024 році
Getty Images/Global Images Ukraine. Рафаель Надаль

Колишній лідер світового тенісу Рафаель Надаль під час пресконференції у своїй академії на Мальорці заявив, що пропустить кілька наступних місяців і планує завершити кар'єру наступного року.

«Я не зможу зіграти на Ролан Гаррос. Як ви знаєте, останні кілька місяців я щодня дуже багато працював, але не зміг знайти рішення проблеми, що виникла в Австралії. Сьогодні я не відчуваю себе готовим показувати той стандарт тенісу, який мені потрібен на Ролан Гаррос.

Останні кілька років були дуже хорошими в плані результатів – мені вдалося виграти пару Великих шоломів, кілька важливих турнірів. Але я не отримував задоволення від роботи.

Після пандемії організм не справлявся зі щоденною роботою, тож я не отримував задоволення від тренувань і турнірів. Занадто часто мені доводилося робити перерви через фізичні проблеми, занадто часто я тренувався через біль. Тож мені потрібно зробити перерву.

Я не знаю, коли зможу повернутися на корт. Можливо, я зроблю перерву на півтора місяця, можливо – на два, можливо – на чотири. Я буду слідувати відчуттям і намагатися зробити те, що піде на користь моєму організму і принесе мені щастя.

Моя мета і бажання – зупинитися, щоб насолодитися наступним сезоном, який, напевно, стане для мене останнім у професійному турі. Я не можу на 100 відсотків гарантувати, що все так вийде. Але задум такий.

Я хочу попрощатися з усіма турнірами, які були важливі для мене і для моєї кар'єри. Я хочу боротися і насолоджуватися цим моментом. Зараз це неможливо. Але я вважаю, що якщо зараз я зроблю перерву, то наступного року в мене буде така можливість», – сказав Надаль.

У 2021 році він травмувався на Ролан Гаррос і до кінця сезону зіграв лише два матчі, але у 2022-му році повернувся на корт, провів 47 поєдинків, вигравши Australian Open і Ролан Гаррос.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.