Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 18 травня 2023, 19:26
1049
0

Дніпро підписав новачка зі шведського чемпіонату

Першим новачком херсонського клубу став екс-форвард юніорської збірної України

| Оновлено 18 травня 2023, 19:26
1049
0
Дніпро підписав новачка зі шведського чемпіонату
Фото iihf.com. Ілля Крикля

Бронзовий призер минулого чемпіонату України херсонський «Дніпро» підписав першого новачка на сезон-2023/24. Ним став 18-річний центральний нападник Ілля Крикля, який останній сезон провів у молодіжній лізі Швеції (U20 Д1) за клуб «Віммербю» та у 28 матчах набрав 66 (21+45) очок. Крім того, вихованець «Донбаса» зіграв чотири матчі (без очок) у дорослій команді того ж «Віммербю» в лізі HockeyEttan (третій за силою дивізіон Швеції), – повідомляє офіційна сторінка ХК «Дніпро» у соцмережах.

«Крикля – бажане придбання нашої команди! Іллю знаю давно, тому вважаю, що він – гарний плеймейкер у прямому розумінні слова, – каже керманич «Дніпра» та найкращий тренер минулого чемпіонату України Олександр Бобкін. - Крикля такий, що запросто може пожертвувати своїм голом заради передачі на партнера. У хлопця світла голова, високий хокейний інтелект, а після сезону у Швеції він підріс і зміцнів, тому я розраховую, що він додав також у веденні силової боротьби.

Планую використовувати Криклю у трійці з його ровесниками – Сидоренком та Стецюрою. Вони грали разом у дитячих командах, тож, сподіваюся, хлопці швидко порозуміються і принесуть «Дніпру» чимало користі. Важливо й те, що це поєднання буде награним у чемпіонаті країни і вся трійка зможе показати себе на чемпіонаті світу у складі молодіжної збірної України».

Перед вояжем до Скандинавії Крикля виступав у молодіжній лізі України за «Молоду Гвардію», а ще у 2022 році допоміг юніорській збірній України (U18) підвищитися у класі на ЧС в Асіаго (4 гри – 4 асисти).

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.