Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 17 травня 2023, 02:09
2529
0

Легенда замість екс-гравця Металурга. У Барселоні буде новий спортдир

Йорді Кройфа змінить Деку

| Оновлено 17 травня 2023, 02:09
2529
0
Легенда замість екс-гравця Металурга. У Барселоні буде новий спортдир
Getty Images/Global Images Ukraine. Деку

Діючий спортивний директор каталонського футбольного клубу «Барселона» Йорді Кройф не продовжуватиме контракт із «синьо-гранатовими».

Його чинна угода з командою розрахована до 30 червня. 49-річний фахівець хоче зайнятися новими професійними проектами. Йорді обіймає посаду спортдира «Барселони» з вересня 2021 року.

Кройф заявив про своє прагнення допомогти «Барселоні» у переході до нової футбольної виконавчої структури, запропонувавши максимальну співпрацю щодо закриття незавершених угод на літньому ринку.

«Протягом двох сезонів у каталонському клубі робота Кройфа була дуже цінною у прийнятті футбольних рішень та розбудові першої команди. Крім того, він був людиною, дуже близькою до тренерів та технічного персоналу клубу», – йдеться у заяві «Барселони» на офіційному сайті клубу.

Цікаво, що в період з 2006 до 2008 року Йорді виступав за донецький «Металург», за який провів 28 матчів. Йорді – син покійного Йогана Кройфа.

Як повідомляє The Athletic, замість Кройфа на посаду спортивного директора «Блауграни» прийде легендарний 45-річний екс-гравець команди Деку. Також Деку допомагатиме з посадою директора «Барселони» з футболу, після того, як Матеу Алемані, який раніше обіймав цю посаду, пішов до «Астон Вілли».

Легендарний португалець після завершення кар'єри став футбольним агентом. Він представляє інтереси вінгера «Барселони» Рафіньї.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.