Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Туреччина
| Оновлено 16 травня 2023, 19:24
848
0

Істанбулспор – Галатасарай. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Туреччини

Поєдинок відбудеться 16 травня о 20:00 за Києвом

| Оновлено 16 травня 2023, 19:24
848
0
Істанбулспор – Галатасарай. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Туреччини
Getty Images/Global Images Ukraine

16 травня на «Неджмі Кадіоглу» пройде матч 34-го туру чемпіонату Туреччини, в якому «Істанбулспор» зустрінеться з «Галатасараєм». Старт поєдинку заплановано на 20:00 за київським часом.

Істанбулспор

Команда ніколи не котирувалася особливо високо навіть у турецькому футболі – якщо не згадувати чемпіонство далекого 1932 року. Але в 90-ті кілька разів виходило пробиватися до єврокубків. А потім майже на 2 десятиліття клуб застряг у Першій Лізі. Та й у минулому розіграші було 4-те місце, і добре, що регламентом були передбачені стикові поєдинки. Жовті бики їх виграли та повернулися назад – через 17 років! Довго здавалося, що скромний стамбульський колектив проведе у Суперлізі лише 1 сезон. Але на фініш виходить потужно накотити. У 5 останніх турах було взято 3 перемоги, у тому числі над Істанбул Башакшехіром, а також пара нічиїх, включаючи 3:3 на полі статусного сусіда, Фенербахче. Це дозволило підопічним Фатіха Текке піднятися на 14-те місце. І що важливіше, відірватися від зони вильоту на 7 очок.

Галатасарай

Клуб впевнено утримує рекорд з усіх внутрішніх турнірів - чемпіонських титулів в активі аж 22. Крім того, саме з цим колективом Фатіх Терім примудрився взяти Кубок та Суперкубок УЄФА на початку цього століття. Ось тільки з 2019-го нові трофеї взяти не виходило. А минулий сезон взагалі докотилися до ганебного 13-го місця. Але, як виявилося, це саме те дно, від якого вдалося відштовхнутися і почати набирати обертів. Підопічні Окана Бурука не просто різко додали – вони зараз впевнено лідирують. Квітень, щоправда, закінчився невдало, 3:3 з Фатіх Карагюмрюк та 1:3 з Бешикташем. Але за рахунок єдиного гола Ікарді (вже 15-го в розіграші) вдалося обіграти Істанбул, що збільшило відрив від Фенербахче, найближчого переслідувача, до 5 очок.

Статистика особистих зустрічей

Цього сезону, зігравши нарешті офіційний поєдинок, команди закінчили досить очікувано. Кроваво-золоті вдома виграли з рахунком 2:1.

Прогноз

Букмекерські контори не вірять у те, що Істанбулспор збереже безпрограшну серію. Ставимо на Галатасарай при форі -1 гол із коефіцієнтом - 1,63.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.