Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Веслування
| Оновлено 12 травня 2023, 23:54
1141
0

Майстер спорту з веслувального слалому загинув у бою з ворогом під Бахмутом

Олег Сірий із Вінниці був чемпіоном України з веслувального слалому

| Оновлено 12 травня 2023, 23:54
1141
0
Майстер спорту з веслувального слалому загинув у бою з ворогом під Бахмутом
Instagram. Ігор Сірий

У бою з російськими окупантами на Донеччині загинув майстер спорту України з веслувального слалому Олег Сірий. Про те, що чемпіон України із Вінниці віддав своє життя під Бахмутом, стало відомо 11 травня.

Олег народився 19 липня 1989 року та все життя займався спортом. Здобув звання майстра спорту України з веслувального слалому. Неодноразово ставав чемпіоном та призером української першості. Брав участь у чемпіонатах Європи з веслувального слалому.

У жовтні 2021 року, незадовго до повномасштабного вторгнення рф, Сірий у складі команди Вінницької області посів друге місце на Кубку України з водного туризму. У цьому виді він також отримав майстра спорту і неодноразово ставав чемпіоном країни.

Також Олег впевнено стояв на лижах та працював гірськолижним рятувальником. Саме в Карпатах 24 лютого 2022 року його й застала повномасштабна війна з рф.

Випав пухлячок, людей не будемо сьогодні піднімати, але сітки сказали ставити. Росіянам привіт! Хлопці, «гарний» у вас президент, бл***. З'їжте його або спалить разом із Кремлем вашим», – записав відео в горах спортсмен.

Однак швидко стало зрозуміло, що на безвільних росіян розраховувати не доводиться. Незабаром Олег повернувся додому, взяв у руки зброю і подався на фронт, щоб самому захищати свою родину та країну від російських окупантів. В армії Сірий служив у розвідці.

На жаль, чергове завдання під Бахмутом стало для веслувальника фатальним. 11 травня стало відомо про загибель українського захисника.

«Олег дуже любив життя і саме тому боровся за свободу та незалежність України, і віддав найцінніше – своє життя. Олеже, тепер ти тримаєш небо над нами. Повірити неможливо… Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна та світла пам'ять!», – відреагували на загибель Сірого на факультеті фізичного виховання та спорту ВДПУ, який Сірий закінчив у 2011 році.

«Серце розривається. Мозок не хоче в це вірити. Але тебе більше немає. Ти назавжди залишишся в наших серцях», – не могла повірити у те, що сталося, олімпійська чемпіонка у веслуванні на байдарках Інна Осипенко-Радомська.

Добре знав Олега чоловік та тренер Інни Дмитро Радомський, який також із Вінниці: «Ну от і все. Спи спокійно, брате! Дякую тобі, що ти був у моєму житті! Всі, хто тебе знав, були впевнені, що за тобою як за кам'яною стіною! Олег, ти був справжнім другом, люблячим батьком і чоловіком! Любимий син і коханий чоловік! Олеже, ти таким залишишся у нашій пам'яті та наших серцях! Слава Герою! Слава Україні!», – написав Дмитро.

Вдома у веслувальника залишилася любляча дружина Марина та маленька донечка, яка займається співами.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 20
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.