Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 11 травня 2023, 20:59
1247
2

Фіорентина – Базель. Прогноз та анонс на матч 1/2 фіналу Ліги конференцій

Поєдинок відбудеться 11 травня о 22:00 за Києвом

| Оновлено 11 травня 2023, 20:59
1247
2
Фіорентина – Базель. Прогноз та анонс на матч 1/2 фіналу Ліги конференцій
Getty Images/Global Images Ukraine

11 травня на «Артеміо Франкі» пройде перший матч 1/2 фіналу Ліги конференцій, в якому «Фіорентина» зустрінеться з «Базелем». Старт поєдинку заплановано на 22:00 за київським часом.

Фіорентина

Клуб не зможе повторити результати минулого сезону. Тоді, тільки-но перебравшись до Флоренції, новий наставник Італіяно підняв підопічних на 7-е місце. Весною здавалося, що можна і замахнутися на повтор подібного, але підйом завершився черговим спадом. Втім, натомість фіолетові успішні в інших турнірах. Вони оформили право зіграти у фіналі кубку. Щоправда, на відміну від суперника, Інтера, який в 1/2 бився з Ювентусом, команда пройшла андердога, Кремонезе. Крім того, Вінченцо зі своїми футболістами чудово проявили себе у Лізі конференцій. Так у плей-оф італійці перемагали і Брагу, і Сівасспор, а у півфіналі у Познані розгромили Лех 4:1. І тільки потім розслабилися, дозволивши полякам наостанок виграти 3:2 – таки грюкнули дверима.

Базель

Команда на початку століття, у 2002–2017 роках, 12 разів ставала чемпіоном країни. Але потім додався хіба що кубок Швейцарії, і то вже давно, у 2019 році. На такому фоні 2-ге місце у минулому розіграші чемпіонату стало мало не проривом. Причому його ротблау не змогли підтвердити новими успіхами, змарнувавши кілька позицій. Залишалася одна надія врятувати сезон: вистрілити в Лізі конференцій. Цікаво, що ще в літній кваліфікації були поразки Брондбю (датчан пройшли лише за серією пенальті) і софійському ЦСКА. А в групі посіли лише 2-ге місце, під Слованом. І потім, у 1/8 фіналі, вибили того ж таки представника Братислави по 11-метрових, після пари нічиїх по 2:2. Натомість швейцарці пройшли Трабзонспор, а в 1/4 вибили Ніццу за рахунок голу на виїзді в екстра-таймі, на 98-й хвилині.

Статистика особистих зустрічей

У 2015 році клуби грали у груповому етапі Ліги Європи. Тоді Базель виграв 2:1 на виїзді та звів поєдинок внічию вдома.

Прогноз

Букмекерські контори вважають явним лідером Фіорентину. Але й Базель грає яскраво, тож ставимо на тотал більше 2,5 голів (коефіцієнт – 1,63).

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
После нашего шикарного дерби как то не хочется погружаться в чужой футбол.