Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 11 травня 2023, 07:04
4504
3

Час робити вибір: де продовжить кар'єру Мессі

Розглядаємо варіанти для одного з найкращих гравців планети

| Оновлено 11 травня 2023, 07:04
4504
3
Час робити вибір: де продовжить кар'єру Мессі
Getty Images/Global Images Ukraine

Майбутнє Ліонеля Мессі є однією з найцікавіших тем міжсезоння. До кінця сезону залишилося не так багато часу, але досі невідомо, де буде аргентинець за кілька місяців. Його контракт із «ПСЖ» розрахований до червня. Є ймовірність, що сторони не продовжуватимуть угоду. Звичайно, охочих підписати чемпіона світу багато, але дозволити собі його можуть не всі. Далі розглянемо можливі варіанти продовження кар'єри Мессі.

Барселона

Розмови про можливе повернення Мессі до «Барселони» почали з'являтися ще з кінця минулого сезону. У нинішній кампанії ця тема розвивається стрімкіше. До того ж керівники каталонського клубу відкрито заявляють про бажання повернути аргентинця.

І французькі, і іспанські ЗМІ все частіше пишуть про те, що справи у Лео в Парижі йдуть не найкращим чином. Це підкріплюється і спортивними результатами, вірніше, їх відсутністю у великих турнірах. Напевно, «синьо-гранатові» хочуть скористатися цією ситуацією.

Інша річ, чи має «Барселона» фінансові та інші можливості для повернення свого вихованця. Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас вважає, що шанси на повернення футболіста до іспанського чемпіонату влітку невеликі.

Справді, важко уявити, за яких обставин каталонці зможуть підписати аргентинця. У «синьо-гранатових» виникають складнощі з реєстрацією навіть тих гравців, які вже є у складі. Варіант із поверненням Лео до «Барселони» залишається на порядку денному, але поки що це більше мрія, ніж реальність.

МЛС

Розмови про можливий переїзд Мессі до МЛС ведуться вже давно. Головним претендентом на гравця за океаном є «Інтер Маямі». Наявність такого співвласника, як Девід Бекхем, дозволяє клубу претендувати на зіркових футболістів, хоч би гіпотетично.

До того ж «Інтер» робить ставку на латиноамериканських гравців, щоб набувати популярності у відповідному регіоні. У клубі раніше відкрито заявляли про бажання підписати аргентинця, але все буде залежати від нього самого. Заокеанська ліга швидко розвивається, тому такий варіант продовження кар'єри для Лео виключати не можна.

Поява Мессі в МЛС стала б наймасштабнішою подією в історії ліги. Цей трансфер затьмарив би навіть перехід Златана Ібрагімовича до «Лос-Анджелес Гелаксі», який свого часу теж наробив багато галасу. У лізі готові на все заради приїзду чемпіона світу.

Є інформація, що всі клуби готові спільно платити зарплату аргентинцю незалежно від того, за кого він гратиме. «Інтер Маямі» у свою чергу готовий зробити Лео акціонером клубу. Якщо у Мессі більше немає планів на Лігу чемпіонів, варіант із МЛС видається дуже привабливим. У США футболіста і його родину прийматимуть з усіма почестями.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

Саудівська Аравія

МЛС має серйозного конкурента у боротьбі за Мессі – це ліга Саудівської Аравії. Так само, як і в США, там зроблять усе, щоб отримати аргентинця. Тим більше, що в аравійській лізі вже виступає Кріштіану Роналду. Саудівці не можуть проґавити можливість зібрати у себе двох найкращих гравців сучасності.

У фінансовому плані вони можуть собі це дозволити. У Саудівській Аравії підписати Лео хоче «Аль-Хіляль». Клуб готовий запропонувати аргентинцю рекордний в історії футболу контракт. Там, як і в МЛС, футболіста приймуть з усіма почестями.

У Франції пишуть, що наразі Саудівська Аравія є найімовірнішим варіантом продовження кар'єри Мессі. Тим більше, що невдовзі після переходу Роналду в «Аль-Наср» почалися розмови про те, що після португальця саудівці націляться на Мессі.

У місцевій лізі не заперечують бажання відродити протистояння Лео та Кріштіану, яке протягом багатьох років було у Ла Лізі. Теоретично це справді виглядає привабливо. Медійний інтерес до аравійської ліги в цьому випадку стане неймовірним. Все залежить від аргентинця – якщо йому самому це цікаво, тоді він може повернути на стадіони та екрани протистояння, за яким стежитимуть у всьому світі.

ПСЖ

Все ще не можна виключати, що Мессі залишиться в «ПСЖ», хоча зараз цей варіант стає малоймовірним. У сторін є опція продовження спливаючого контракту, але досі невідомо, чи буде вона активована. Шанси на це суттєво знизилися після того, як парижани покарали аргентинця за самовільний від'їзд до Саудівської Аравії (збіг?).

З цією країною аргентинця пов'язують не лише нові інтереси, як він сам стверджує, а й рекламні контракти. Можливо, саудівці тим самим готують підґрунтя для переїзду футболіста з огляду на те, що його ситуація в «ПСЖ» далека від ідеальної. За даними французьких ЗМІ, парижани відсторонили чемпіона світу на 2 тижні від матчів та роботи з командою за те, що він залишив розташування клубу через кілька годин після поразки у матчі.

Це поганий знак перед завершенням сезону. З іншого боку, «ПСЖ» дав зрозуміти Мессі, що не утримуватиме його за всяку ціну. З кожним місяцем аргентинця дедалі більше критикують у Франції. Деякі експерти закликають столичний клуб розлучитися із гравцем.

Може, так і станеться, хоча президент «ПСЖ» раніше заявляв про бажання зберегти футболіста. Ймовірність того, що Лео покине Париж, досить висока. Схоже, сторони не надто задоволені співпрацею. Таке трапляється навіть із найкращими гравцями та багатими клубами.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 10 травня 2024, 15:30 87
Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Поєдинок головних претендентів на золоті медалі проходитиме на «Арені-Львів»

Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів
Хокей | 09 травня 2024, 17:12 1
Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Ц
Барса на Месси заработала в 100 раз больше чем Месси на Барсе. Он показал свою игру всему миру, его карьера подходит к завершению, поэтому это его право. А дуже жадібний до грошей, той хто рахує  чужі гроші.
Serhii P.
І так зрозуміло, що він піде туди, де більше заплатять. А це - Саудівська Аравія. Гном дуже жадібний до грошей. Обібрав до нитки "Барселону", тепер перекинеться до арабів.