Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 травня 2023, 21:16
3811
47

Шахтар вирішив купити дві машини VAR. Клуб передасть їх УАФ

Про це розповів Сергій Палкін

| Оновлено 10 травня 2023, 21:16
3811
47
Шахтар вирішив купити дві машини VAR. Клуб передасть їх УАФ
УАФ

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про те, що на тлі суддівських скандалів у другій частині сезону УПЛ клуб вирішив придбати дві машини VAR.

Обидві передадуть УАФ, а з нового сезону вони зможуть працювати на матчах чемпіонату України. Нині УАФ вже володіє двома машинами.

– Останнім часом багато було сказано про суддівство в УПЛ. Потужний потік негативу, кожного туру незрозумілі суддівські рішення, які не те що знижують і без того невисокий інтерес до нашого футболу, – вони цей інтерес остаточно вбивають. Судді та їхні скандальні картки, пенальті, скасування голів упевнено вийшли на перший план коментарів експертів. Прізвища арбітрів ми знаємо вже краще, ніж прізвища гравців команд суперників. І якщо ми так багато говоримо про арбітраж, слід визнати: тут є явна проблема.

Що робити? Одним із рішень ми бачимо системне використання сучасних технологій VAR на всіх матчах УПЛ. Безумовно, VAR – не панацея, але сьогодні це вже обов’язкова необхідність, яку визнали й використовують у більшості футбольних чемпіонатів у всьому світі. Усі клуби мають бути в рівних умовах, і необхідно, щоб VAR працював на кожному матчі. Тому ФК «Шахтар» ухвалив рішення щодо придбання двох машин VAR, які клуб передає УАФ для обслуговування матчів УПЛ наступного сезону. Обидві машини буде придбано з тих 60 мільйонів гривень, які ми обіцяли раніше спрямувати на підтримку українського футболу.

Сподіваюся, поява достатньої кількості машин VAR суттєво знизить кількість суддівських скандалів і дозволить забезпечити використання відеотехнологій на кожному матчі. Давайте знову говорити про футбол, а не про футбольних арбітрів та їхні помилки.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Spaceman
А чому УАФ сама не купила? Жирувать гроші є, а на ВАР нема? Повинні безкоштовно забезпечувать ігри ВАРом, а не в оренду здавать..Розігнать такий УАФ треба..
ALM
Після цього "дарунку" судді повинні будуть його відпрацьовувати на користь "мецената"
Remark
Смотрю чел с палаты номер 6 сегодня опять забыл принять таблетки. 50% тут написанных постов его.
Чувак даже не понимает, что он своим бредом бредовым только хуже делает болельщенскому имиджу ФК Шахтер! После его умнейших постов-спамов про шубы все начинают думать, что у Шахтера больные на голову болелы. Жаль
avk2307
А вчора тут була інша стаття де інший директор (здається комерційний) пообіцяв ці 60 млн на створення телепулу.
І от якому директору вірити?
Український Крим
Я так розумію ВАР наразі предмет першої необхідності, а військові мають за свій кошт сучасне обладнання купувати? Ахмєтов дбає про оборону країни так само, як у 2014 погудєл
Remark
Покупка двух машин ВАР - отличное решение! Ждем ответный ход от остальных топ-клубов Украины, что бы и они хотя бы по 1 машине докупили. А те у кого вообще с финансами голяк, то пусть скидываются по 2-3-4 клуба и приобретают по 1 машине ВАР. Чем больше ВАРа, тем лучше. В любом случае он не помешает. Нужно достичь цели чтобы в КАЖДОМ!!! матче с участием команд с УПЛ был ВАР + еще бы его хватало на пару матчей первой лиги.
Ну и главный аспект в этом всем деле - это что бы ВАР использовали и использовали правильно (верно трактовали моменты)!
Серж Р
А все просто. Наши коррупционеры и донецкие лаврушники освоили схему - ВАР нужно использовать, когда тебе удобно. Чуть ручкой придержали, падает, смотрим ВАР, ну ручку же положил, значит пеналь. А когда спорный момент не в пользу ОПГ Люкс, то просто заигрываем. Как все просто оказалось.
Gargantua
похоже что в УАФ происходят некие события, в результате которых на судейство в ближайшее время будет жаловаться уже Шахтер ))
вернее, он уже начал это делать
Віталій Ткачук
Зовсім "без палєва").
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Выталкиватель парашутистов
Учитывая то, что операторы ВАР могут в любой проекции нарисовать любую линию и поставить куда угодно футболиста, то понятно стремление  ахметки прибрать к рукам эту систему. То что на мониторе будут работать его прикормленные арбитры - рупь за сто... А все уши развесили... ахметка просто так деньги на ветер (ВАР) бросать не будет...
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nazarp
 Це круто. Звичайно що скандали всеодно будуть. Але їх буде менше
Sunrise
Я почитал комменты и так понимаю что болельщики должны требовать от своих клубов, от УПЛ, от УАФ отказ от этих машин. Ведь они лишь принесут вред нашему футболу. 
Я правильно всё понял? 
саня лысый
Вар абсолютно нічого не вирішує! Судді коли хочуть бачуть, хочуть ні. Так само хочуть переглядають хочуть ні. Це більше схоже на хабар ОЗУ Павелка для вирішення питань.
Springfield
Желательно на базе автобусов ЛАЗ,  ведь раньше там выпускали шикарные "Карпаты".    Будет заказ своему производителю.
Кум Красникова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
easterly
Поки в країні буде правити 95-й квартал, в футболі буде 96-й
Bulba_sumkin
Шахтер - покупает системы ВАР, дынама - вывозит наручные часы и не задекларированные деньги за границу) Почувствуй разницу)) 
Bulba_sumkin
А дынама лучше такую же сумму в казино спустит)))