Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 травня 2023, 01:42
6866
6

Нічия Шахтаря, скандал у грі Дніпра-1, перемога Динамо

Найцікавіші події 25-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 10 травня 2023, 01:42
6866
6
Нічия Шахтаря, скандал у грі Дніпра-1, перемога Динамо
СК Дніпро-1

Лідер чемпіонського забігу – «Шахтар» – оступився в гостях у «Олександрії»: нічия 1:1. «Дніпро-1» здобув вольову перемогу в Одесі, здолавши «Чорноморець» 2:1. Проте перемога «дніпрян» має гіркий післясмак через «лівий» пенальті. Першу перемогу в останніх 18 матчах здобув «Металіст». «Динамо» на виїзді перемогло «Кривбас».

Матч туру

«Олександрія» зупинила переможну ходу «Шахтаря». У принципі, олександрійська команда останнім часом стає справжнім каменем спотикання для «гірників». Ось і цього разу «помаранчево-чорні» зазнали серйозних проблем у грі проти колективу Руслана Ротаня. Донеччани пропустили вже у дебюті зустрічі – відзначився Михайленко. Переможний для господарів рахунок протримався до середини другого тайму – саме тоді підопічні Йовічевіча зрівняли рахунок завдяки влучному удару Келсі, який до цього запоров пару забійних моментів. «Шахтар» міг і вирвати перемогу, якби арбітр зарахував гол Зубкова. Але не цього разу.

Травма туру

В останніх матчах здавалося, що основний форвард «Шахтаря» Траоре нарешті набрав хорошу форму і повністю відновився від наслідків складної травми. Проте у грі проти «Олександрії» Траоре знову зламався. У середині першої половини зустрічі Лассіна був змушений залишити поле через пошкодження. За словами наставника «Шахтаря» Йовічевіча, у нападника надрив передньої частини стегна.


ФК Шахтар. Лассіна Траоре

Скандали туру

У матчах за участю лідерів – «Шахтаря» та «Дніпра-1» – не обійшлося без суддівських скандалів. У грі «Чорноморець» – «Дніпро-1» арбітр зустрічі Панчишин у середині другого тайму призначив у ворота господарів пенальті за фол, який був за межами штрафного майданчику.

А у поєдинку «Олександрія» – «Шахтар» суддя Дердо наприкінці зустрічі не зарахував гол «гірника» Зубкова, зафіксувавши офсайд у Коноплі.

Пенальті туру

На 62-й хвилині матчу «Чорноморець» - «Дніпро-1» арбітр Панчишин призначив пенальті у ворота одеситів. Приводом для суддівського вердикту став фол Васильєва проти Рубчинського. Проте сам факт порушення з боку гравця «Чорноморця» викликає сумніви. Крім того, якщо порушення і було, то явно за межами штрафного майданчику. Проте Панчишин вказав на точку. Удар Довбика Паст парирував. Однак у момент удару воротар одеситів не перебував на лінії воріт, і арбітр вважав за необхідне перебити пенальті. Але й із другої спроби Довбик не переграв Паста.

Слова туру

Після гри з «Дніпром-1» головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук дуже старанно підбирав слова про суддівство, але все одно вийшло гостро: «Я не хотів би, щоб колись таке суддівство було на користь «Чорноморця». І щоб це суддівство дозволило «Чорноморцю» стати чемпіоном чи виграти. Це настільки великий осад, що гадаю – для чого це все, в принципі? До такого опускатись... Мені просто смішно все це спостерігати. Мені дуже шкода, що це відбувається у нашому футболі».

Перемога туру

17 матчів поспіль не вигравав «Металіст». І ось, нарешті, ця знаменна подія відбулася: «жовто-сині» здобули перемогу. У не дуже видовищному й не дуже цікавому поєдинку харків'яни мінімально здолали «Львів» 1:0, що дозволило їм на якийсь час залишити передостаннє місце в турнірній таблиці. А ось львів'яни зазнали вже восьмої поразки поспіль, і від пониження в класі їх навряд чи врятує навіть диво.

Футболки туру


ФК Динамо

Перед матчем із «Кривбасом» футболісти «Динамо» підтримали свого головного тренера Мірчу Луческу, якому нещодавно було зроблено операцію на лівій нозі. Гравці одягли футболки з написом «Містер, ми чекаємо на вас».

Передача туру

Єдиний гол у матчі «Кривбас» – «Динамо» забив захисник киян Попов. Проте лаври героя епізоду Денис має поділити з Андрієвським. Олександр виконав ідеальну передачу з кута штрафного майданчику в центр воротарської зони: Попову залишалося просто підставити голову під м'яч.

Автогол туру

Курйозний гол у свої ворота у матчі проти «Колоса» відправив захисник «Вереса» Балан. Гості атакували правим флангом, після чого була низова передача до штрафного майданчика «народного клубу». Там, окрім футболістів «Вереса», не було нікого. Але й цього виявилося достатньо, щоб «Колос» повів у рахунку: м'яч стукнувся об ногу Балана та залетів у сітку воріт.

Несподіванка туру

Достатньо легко «Минай» здолав претендента на єврокубкову зону – «Ворсклу». За словами головного тренера полтавської команди Віктора Скрипника, його підопічні «не грали в атакуючий футбол». А ось підопічні Володимира Шарана – грали. І забили два м'ячі – у доданий у кожному з таймів час. Відзначилися Петько та Твердохліб.

Розгроми туру

«Рух» під керівництвом нового головного тренера Віталія Пономарьова нарешті здобув першу перемогу. І одразу ж – розгромну. Львів'яни перемогли «Інгулець» – 3:0, і залишили передостаннє місце у турнірній таблиці.

А ось «Зоря», яка з аналогічним рахунком перемогла «Металіст-1925», здобула вже п'яту перемогу поспіль. А загалом луганський колектив виграв дев'ять із десяти матчів другого кола. За набраними у весняній частині сезону очками команда ван Леувена – одноосібний лідер.

Символічна збірна туру: Паст – Конопля, Попов, Бабогло, Вантух – Михайленко, Андрієвський - Назаренко, Герреро, Твердохліб – Климчук.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 02:59 0
Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Defen23
"Однако у победы «днепрян» есть горькое послевкусие из-за «левого» пенальти." 
Послевкусие было бы если б пенальти на что-то повлияло, а так просто разминка для Довбика, который потом и забил победный мяч уже с игры. Перед этим судья не поставил в ворота Черноморца как минимум один чистый пеналь. Так что послевкусие у Черноморца и конечно же кротов
didin87
Странно. сначала на этом ресурсе были скандальные итоги тура Шахтера и Днепра. сейчас гол Шахтера из офсайда "забыт". при этом Днепр забил свои голы чисто, об этом в статейке не упомянуто.
 и тут же спирт юа дает интервью Дашки, что он не доволен судеством Днепра
Remark
Так! Выговор Запосному и вычет с его зарплаты 10%. Как так, что его комент тут не первый, и нет упоминаний про шубы, Красникова и ручное ФФУ? Не порядок. Так не работают.
Український Крим
За цією медальною метушнею ніхто не звертає увагу на на наших "достойників", які облаштувались на 6-7 місцях, а саме Колос і Кривбас...Ці команди спромоглися забити по 21 голу в 25 іграх, що для таких високих місць просто ганьба нашого футболу!  Рівень гірший за аутсайдера Металіста, який забив 30 м'ячів  
Кум Красникова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил