Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 травня 2023, 08:41
3213
6

Перша перемога за 10 матчів. Рух у Львові розгромив Інгулець

Львівський клуб виграв у суперників із рахунком 3:0

| Оновлено 09 травня 2023, 08:41
3213
6
Перша перемога за 10 матчів. Рух у Львові розгромив Інгулець
УПЛ

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов після матчу минулого туру з «Металістом 1925» зробив дві зміни у стартовому складі своїх підопічних. Замість дискваліфікованого Холода та Мисика на поле вийшли Слюбик та Альваренга. Сергій Ковалець також здійснив дві ротації у складі і замість Коробенка і Кучеренка задіяв у грі Кухарука та Запорожця.

Господарі поля, враховуючи їх турнірне становище, активніше розпочали цей поєдинок. Гості швидко переходили від оборони до атаки і теж намагалися першими відкрити рахунок. Зокрема Смоляков після передачі Кухарука пробив у руки Паньківу. Натомість атака «Руху» правим краєм завершилася ударом Климчука. Білик зумів ліквідуваи загрозу, але м’яч відскочив до Соломона і той низом влучно пробив у ціль. Так завершилася безгольова серія рухівців у ворота «Інгульця», яка тривала 228 хвилин.

«Рух» згодом міг закріпити свою перевагу в рахунку, але Альваренга здалеку потужно пробив поруч зі штангою. Забракло влучності і дальньому удару Кухарука. Хорошу нагоду відзначитися мав і Одарюк, який з декількох метрів наносив удар, але Слюбик вчасно кинувся під удар і ліквідував загрозу.

Під час перерви Сергій Ковалець вирішив зробити потрійну заміну, випустивши зокрема і досвідченого нападника Сітала, який востаннє грав в чемпіонаті ще у березні. Проте господарі поля на початку другого тайму знову забили гол. Соломон зі стандарту навісив до штрафного, де капітан рухівців Климчук головою пробив впритул з дальньою штангою.

Окрилені таким розвитком подій «жовто-чорні» продовжували шукати шляхи взяття воріт суперника. Після передачі Альваренги на дальню штангу пробивав головою Лях, але влучив у сітку з іншого боку воріт. В середині тайму вже гості створили момент, але Запорожець пробив у руки Паньківу. Міг оформити дубль Климчук, який в супроводі Поспєлова здійснив рейд до воріт, але пробив поруч з дальньою штангою.

Напруга на полі наростала і Катерині Монзуль доводилося часто показувати гравцям жовті картки. Під завісу гри Климчук, обігравши Ковальова, наносив завершальний удар, але пробив вище воріт. І все ж, в компенсований час Климчук після пасу Квасниці влучно пробив під поперечину воріт Білика, оформивши свій перший дубль в УПЛ – у 93-й грі. Гравці ж «Інгульця» намагалися перервати свою затяжну безгольову серію, яка все ж збільшилася і триває вже 435 (!) хвилин.

В підсумку «Рух» здобув першу перемогу над «Інгульцем» - в 4-й грі УПЛ. Рухівці перервали свою безвиграшну серію, яка продовжувалася 9 ігор: 4 нічиї та 5 поразок. «Жовто-чорні» також завершили і дві домашні клубні рекордні серії в УПЛ: безвиграшну, яка триває 6 ігор – 5 нічиїх та поразка і нічийну – 3 гри. Це була перша перемога «Руху» при Віталію Пономарьову – у 8-й грі. А Сергій Ковалець на чолі різних клубів зазнав 50-ї поразки в УПЛ.

Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

Рух – Інгулець – 3:0

Соломон, 14, Климчук, 47, 90+5

Климчук, 84, Руніч, 87, Підгурський, 90+3 – Ковальов, 84

«Рух»: Паньків — Роман, Дідик, Слюбик, Лях — Притула, Підгурський, Таллес (Карабін, 55) — Альваренга (Квасниця, 84), Климчук, Соломон-Отабор (Руніч, 79).

«Інгулець»: Білик — Нагієв (Марусич, 56), Поспєлов, Ковальов, Смоляков — Клименко (Коробенко, 70), Кухарук, Запорожець — Одарюк (Сидоренко, 46), Резепов (Сітало, 46), Козиренко (Мельничук, 46).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: «Арена Львів».

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Климчук (Рух Львів).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Климчук (Рух Львів).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Соломон (Рух Львів).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У гонитві за Селезньовим. Ярмоленко забив 106 гол у чемпіонатах України
Футбол | 01 травня 2024, 16:25 1
У гонитві за Селезньовим. Ярмоленко забив 106 гол у чемпіонатах України

До Євгена Селезньова ще 11 голів

Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем
Футбол | 01 травня 2024, 15:01 25
Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Наверно, до Львова на коробке ехали))) Как то уж больно плохо они выглядели)
Springfield
Почитать бы интервью с Поворознюком.
Vlad Sosnov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил