Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Матч розпочався із 15-хвилинною затримкою через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 травня 2023, 08:33
16628
34

Попов – герой киян. Динамо Шовковського обіграло Кривбас у Кривому Розі

Поєдинок завершився мінімальною перемогою «біло-синіх» із рахунком 1:0

| Оновлено 09 травня 2023, 08:33
16628
34
Попов – герой киян. Динамо Шовковського обіграло Кривбас у Кривому Розі
УПЛ

Юрій Вернидуб виставив на матч той самий склад, що й на поєдинок минулого туру проти «Інгульця». У складі «Динамо» порівняно з переможним матчем проти «Ворскли» відбулося дві зміни. На лівому фланзі захисту Дубінчак замінив Вівчаренка. Замість центрального півзахисника Дячука, який перебрав жовтих карток, вийшов Попов.

Перші хвилини матчу, початок якого через повітряну тривогу було відкладено на 15 хвилин, минули з невеликою перевагою «Кривбаса». Господарям поля вдалося створити перший небезпечний момент у матчі. На 3-й хвилині Луньов небезпечно пробивав головою, проте Нещерет здійснив сейв. Але, як виявилось, гравець «Кривбаса» був в офсайді. Динамівці намагалися контролювати м'яч, але гра у пас на початку матчу у них не клеїлася. Першу спробу «Динамо» створити щось у штрафному майданчику «Кривбаса» було зафіксовано лише на 10-й хвилині. Але вона завершилася нічим: Понєдєльнік перехопив флангову передачу.

На 16-й хвилині було небезпечно біля воріт киян. Капіч з-за меж штрафного майданчика лівою ногою закрутив м'яч у ворота, але Нещерет врятував «Динамо». Після розіграшу кутового Задерака потужно пробив, але прямо в руки Нещерету.

Кияни свій перший небезпечний момент створили лише на 21-й хвилині. Андрієвський віддав красивий пас на Кабаєва, той зробив передачу на Буяльського, котрий намагався пробити, але м'яч зрізався з ноги та відскочив до Беніто. Легіонер пробив, але захисник «Кривбаса» врятував команду.

У середині першої половини гри м'яч перейшов під контроль «Кривбаса». Проте підопічні Юрія Вернидуба не доводили свої атаки до небезпечних моментів. Під кінець тайму активнішими були динамівці, але останній небезпечний момент залишився за господарями. Вже у компенсований час після удару зі штрафного м'яч потрапив до Луньова, який був у штрафному майданчику. Півзахисник господарів пробив, Нещерет встиг зреагувати, і м'яч після його сейву влучив у поперечину.

Початок другого тайму став приголомшливим для господарів та успішним для підопічних Олександра Шовковського. Андрієвський точно навісив у штрафний майданчик, Попов вистрибнув і точно пробив головою. Це перший гол Дениса цього сезону.

Здавалося б, після пропущеного голу «Кривбас» має заграти ще активніше та гостріше, ніж у першій половині зустрічі, але, мабуть, сил у господарів вистачило лише на один тайм. За 48 хвилин, які команди зіграли після голу та до фінального свистка, криворіжці нічого не створили біля воріт Нещерета. Були спроби ударів Хомченовського, навіси, але всі дії господарів, що атакували, були безрезультатними.

Найбільш пам'ятною подією, пов'язаною з «Кривбасом», був вихід на заміну Даніеля Соси, легіонера з Нігеру, який дебютував в УПЛ. Одночасно у складі «Динамо» вийшов ямаєць Перріс, і за кілька хвилин легіонери зустрілися в спринтерському забігу. Як виявилось, швидкісні якості Соси залишають бажати кращого.

«Динамо» контролювало хід гри та створило кілька моментів для взяття воріт. На 59-й хвилині Волошин класно пробіг флангом, в результаті м'яч опинився у Ваната, нападник пробив, але захисник «Кривбаса» заблокував удар. Ближче до кінця матчу кияни включили активний пресинг і створили два небезпечні моменти на останніх хвилинах, проте удари Перріса та Волошина були вище воріт.

Олександр Шовковський здобув третю перемогу у трьох матчах на тренерському містку «Динамо». Кияни продовжують гнатися за «Зорею», яка йде третьою і поки що випереджає київський клуб на п'ять очок. «Кривбас» залишається в середині турнірної таблиці. Про мрії поборотися за місце в єврокубках підопічних Юрія Вернидуба, схоже, доведеться забути до наступного сезону.

Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

Кривбас – Динамо – 0:1

Попов, 48

Хомченовський, 28, Дебелко, 80 – Андрієвський, 45+2, Тимчик, 65, Перріс, 75, Попов, 90+2, Сидорчук, 90+4

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльнік, Стецьков, Безкоровайний, Дібанго, Капіч, Татарков (Приходько, 79), Задерака (Дебелко, 54), Луньов, Хомченовський, Микитишин (Соса, 72)

«Динамо»: Нещерет, Попов, Сидорчук, Кабаєв (Волошин, 46), Ванат (Рамірес, 73), Андрієвський (Лонвейк, 90), Тимчик, Буяльський (Царенко, 82), Сирота, Дубінчак, Беніто (Перріс, 73).

Стадіон: СК «Гірник» (Кривій Ріг)

Арбітр: Ярослав Козик

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

48’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Попов (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Defen23
Соснов, гуляй лесом, в свою естественную среду обитания! Админы забаньте это чудо 
Defen23
Я смотрю у ботов работа тут в самом разгаре....
Игорь Нестеренко
В принципі у Динамо не дуже важкий календар...єдиний, хто може впертися, це Григорчук і ,можливо, Ротань! Але щоб претендувати на 3 місце, суркісятам потрібно брати максимум очок в останніх іграх
Злий Глобинець
А Шовковський як тренер Динамо мені подобається. Може б його і залишити на посту головного? А Мірча Михайлович хай би допрацював контракт як його консультант - там же часу небагато залишилось. А потім - на заслужений відпочинок.
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Динамо с победой!!!!
Игру не смотрел и обзор еще тоже не видел, но видите как получается забил тот кого больше всего до игры критиковали и передачу дал такой же , которого по моему в Полесье до игры сплавили. А они пока в Динамо еще гол организовали.
Всех с победой и мирного неба!!!
Vlad Sosnov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Ото наматюкал Попова. С победой Динамо.
fourth place
У шубкисов опзжшных все ещё заморозки до -10 от первого места 
Четвертое место возможно удержат в этом сезоне ,ну по игре их место 5-8  
Gargantua
ну и сбсн фактор Шовковского, это накачки в перерыве.
первые таймы с Ворсклой и Кривбасом проиграли по игре. А после перерыва вдруг начинали бегать и сметали соперника.
это говорит о том, что фактор мотивации недооценивать нельзя, а с этим у Луческу в последнее время было крайне слабо.
Gargantua
очередной слабый матч Буяльского после дисквалификации. чем он там занимался пока не играл?  Царенко выходя на замену выглядит лучше.
понравился Перрис как альтернатива Бенито
Волошин должен играть со старта и набирать уверенность, а не эти все мучения с безголовым бегунком Кабаевым
Agent007
Динамо виграло у Ковбасса і продовжує свій шлях, але Зоря зараз дуже міцна і не дозволяє нам рухатися далі. Ю
Gargantua
вот к вопросу как важно иметь сильных игроков для ротации.
в конце Кривбас раскрылся и надо было забивать второй. но... Рамирес и не обострял, и не забивал то что ему выложили на блюдечке. Уверен что Ванат бы закрыл игру.
PETP0
Кривбас, ну це капець, знайшли кому програти...
Vlad Sosnov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил