Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 07 травня 2023, 08:48
703
0

Створено документальний фільм про збірну України з волейболу

Стрічка вже відзначена на двох міжнародних фестивалях

| Оновлено 07 травня 2023, 08:48
703
0
Створено документальний фільм про збірну України з волейболу
volleyballworld.com

На медіа-сервісі Megogo нещодавно відбулася прем'єра документального фільму «24» про життя та боротьбу українських волейболістів після початку широкомасштабної війни. Ще до офіційної прем'єри в Україні він вже здобув дві престижні нагороди. Так, фільм було відзначено на Міжнародному фестивалі спортивних фільмів у Франції та на Ізмірському міжнародному фестивалі фільмів про біженців у Туреччині. Автори фільму Тарас Герега та Павло Черепін.

«Всупереч повномасштабному вторгненню, яке повністю змінило звичне життя всіх без винятку українців, минулого року наші волейболісти досягли найвидатнішого результату в історії країни. Вони не лише потрапили у вісімку найкращих команд світу, але й здобули історичний шанс кваліфікуватися на Олімпіаду. Впевнений, що світ має знати про героїзм та досягнення українців», - каже Тарас Герега.

Фільм починається із неймовірної історії українських братів, які мріяли стати світовими зірками волейболу, але стали вимушеними біженцями після вторгнення російських окупантів 24 лютого. Їхні особисті труднощі та перемоги переплітаються з українською збірною з волейболу, яка отримує шанс виступити на чемпіонаті світу як 24 команда світового рейтингу, а у підсумку досягає права взяти участь у відборі на Олімпіаду 2024 року.

«Як режисер, я завжди захоплювався розповіддю історій, які можуть надихати та впливати на життя людей. У фільмі «24» я хотів поринути у життя сім'ї, яка була змушена залишити свій будинок через війну, але продовжила займатися спортом. Як продюсер я пишався тим, що був свідком участі української збірної з волейболу на чемпіонаті світу 2022 року, найкращого результату в історії на сьогоднішній день. Як українець, я хотів би не мати таких збігів і подій, які ми зустріли під час створення «24». Але якщо ми опинилися в таких умовах, ми маємо зробити все можливе, щоб розповісти світові правдиву історію», - пояснює Павло Черепін.

Зазначимо, що документальна стрічка «24» стала вже четвертим спільним кінопроектом Тараса Гереги та Павла Черепіна. Раніше вони зняли фільми «Особлива атмосфера», «П'ять фіналів» та «Лінія атаки», які отримали мільйони переглядів в Україні, а також нагороди міжнародних фестивалів документальних фільмів.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У фіналі чемпіонату Італії Перуджа Олега Плотницького зіграє з Монцею
Волейбол | 15 квітня 2024, 11:55 0
У фіналі чемпіонату Італії Перуджа Олега Плотницького зіграє з Монцею

Минулорічний чемпіон країни і учасник фіналу Ліги чемпіонів «Трентіно» несподівано програв

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.