Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
| Оновлено 06 травня 2023, 07:43
1820
2

Гонщик Формули-1 із рф вимагає від Британії зняти з нього санкції

Нікіта Мазепін подав апеляцію до британського високого суду

| Оновлено 06 травня 2023, 07:43
1820
2
Гонщик Формули-1 із рф вимагає від Британії зняти з нього санкції
Getty Images/Global Images Ukraine. Нікіта Мазепін

Колишній російський гонщик Формули-1 Нікіта Мазепін намагається зняти санкції, введені проти нього британським урядом у відповідь на війну рф в Україні, та докладає зусиль для відновлення своєї гоночної кар'єри.

Мазепін подав апеляцію до Високого суду Великобританії, щоб розпочати переговори з командами Формули-1 щодо можливості повернення у перегони наступного року.

24-річний спортсмен виступав за команду Хаас, але його контракт був розірваний у березні минулого року після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Команду фінансувала група «Уралхім», один із найбільших у світі виробників та експортерів азотних, калійних та комплексних добрив, яку заснував його батько Дмітрій Мазепін, білорусько-російський олігарх.

Нікіта та Дмітрій Мазепін потрапили під санкції урядів Великобританії та Канади, а також Європейського Союзу.

Минулого місяця Генеральний суд ЄС зняв свої обмеження, але Нікіті Мазепіну, як і раніше, заборонено виступати за команду, яка має зв'язки з його батьком або з будь-ким, хто вже перебуває під санкціями ЄС.

Мазепін також звернувся до Федерального суду Канади з проханням скасувати введені проти нього санкції, а тепер намагається скасувати ухвалу Великобританії, яка накладає заборону на поїздки та заморожування активів.

Баррістер Рейчел Скотт, яка представляє інтереси Мазепіна, повідомила британські суди в письмовому документі, що її клієнт хоче, щоб його звернення було розглянуте в терміновому порядку.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир  одесский
Пішов на …уй!
justhateme
Проблема з відновленням карʼєри мазепіна не тільки в санкціях, а в тому шо він гівно серед усіх новачків ф1 за останні 10-20 років. Прям жах жахливий. А ще він кацап