Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Велоспорт
| Оновлено 03 травня 2023, 21:38
1153
2

У велоспорті росії та білорусі дозволили брати участь у топ-змаганнях

Єдиною умовою є відсутність підтримки спортсменами війни

| Оновлено 03 травня 2023, 21:38
1153
2
У велоспорті росії та білорусі дозволили брати участь у топ-змаганнях
UCI

Міжнародний союз велосипедистів (UCI) дозволив спортсменам з рф та рб брати участь у топ-змаганнях як «нейтральні індивідуальні атлети» з 1 червня 2023 року.

Єдиною умовою є відсутність підтримки спортсменами війни рф проти України.

Раніше російські та білоруські спортсмени брали участь індивідуально у перегонах Світового туру, але не могли брати участь у чемпіонатах світу та Європи.

На засіданні, що пройшло з 2 по 4 травня в італійському Кальярі, Правління UCI ухвалило низку рішень щодо санкцій проти рф та рб після вторгнення рф до України.

UCI ухвалив рішення:

  • Підтвердити своє тверде засудження агресії проти України з боку уряду рф за підтримки уряду рб та ще раз закликати до якнайшвидшого вирішення конфлікту відповідно до положень міжнародного права.
  • Підтвердити свою прихильність до політичного нейтралітету.
  • Підкреслити право всіх спортсменів, незалежно від їхньої національності, на звернення щодо дискримінації відповідно до прохання експертів, уповноважених ООН, провести дослідження ситуації з правами людини у світі

Щодо підтримки України, UCI також вирішив:

  • Продовжити фінансову підтримку Федерації велосипедного спорту України та її спортсменів новим фінансовим внеском у розмірі 100 тисяч швейцарських франків, з яких 20 тисяч швейцарських франків буде виділено Європейським союзом велосипедистів (UEC).
  • Прийняти у Всесвітньому центрі велосипедного спорту UCI (WCC) в Еглі, Швейцарія, велосипедистів, які бажають взяти участь в Олімпійських іграх 2024 у Парижі, з метою кваліфікації, для участі в цьому заході якомога більшої кількості українських спортсменів.
  • Надати технічну та матеріальну підтримку Федерації велосипедного спорту України, щоб її спортсмени могли продовжувати тренування та гонки, як це було у 2022 році, коли українським гонщикам та персоналу було надано допоміжні автомобілі, а також було надано кредит у розмірі 600 тисяч швейцарських франків, що робить UCI першою міжнародною федерацією, яка підтримує українських спортсменів.
  • Підтримка України є пріоритетом для Керівного комітету UCI, щоб дозволити українським спортсменам брати участь в офіційних заходах та пройти кваліфікацію на Олімпійські ігри 2024 в Парижі.

Щодо участі російських та білоруських спортсменів у змаганнях Міжнародного календаря UCI UCI прийняв рішення дозволити на суворих умовах участь спортсменів російської та білоруської спортивної команди у заходах Міжнародного календаря UCI, включаючи Кубок світу, Кубок націй та чемпіонати світу, як «нейтральні індивідуальні спортсмени», без наявності у них будь-якої участі чи асоціації з рф чи рб, їхньою національною федерацією або національним олімпійським комітетом.

Будь-який спортсмен, який бажає отримати статус «нейтрального індивідуального спортсмена», повинен звернутися до UCI за процедурою, яка за умови дотримання умов призведе до видачі цього статусу UCI. Можливість участі у міжнародних змаганнях як «нейтральний індивідуальний спортсмен» набуде чинності з 1 червня.

Збережений дозвіл, виданий з 1 березня 2022 року гонщикам з рф та рб на участь у змаганнях міжнародного календаря UCI, а також у кубках світу UCI у певних дисциплінах зі своєю командою UCI (або клубною командою) за умови, що команда не є російською або білоруською.

Введено вимоги нейтральності щодо рф та рб для участі у змаганнях міжнародного календаря UCI, виходячи з наступних принципів:

  • відсутність контрактного чи іншого зв'язку з армією рф або рб, а також з будь-яким органом державної безпеки;
  • жодного спілкування з приводу рф чи рб, жодним чином не асоціюватися з прапорами, гербами, гімнами чи будь-якою іншою символікою рф або рб;
  • жодної активної підтримки війни в Україні у будь-якій формі словесного, невербального чи письмового висловлювання.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Sport.ua відкриває вакансію редактора стрічки новин
Інші види | 07 жовтня 2024, 20:35 0
Sport.ua відкриває вакансію редактора стрічки новин

Любиш спорт і хочеш спробувати себе в спортивній журналістиці – тоді тобі до нас

Він кинув виклик Усику. Британець відмовився від титулу чемпіона. Причина?
Бокс | 08 жовтня 2024, 22:01 3
Він кинув виклик Усику. Британець відмовився від титулу чемпіона. Причина?

Лоуренс Околі відмовився від титулу чемпіона WBC у бріджвейті

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K 12
Ох и пидары ,гнать этих чертей надо!
GloryUkraine
Побачите, що ці всі допуски рашистів з бульфашистами до спорту вийдуть світу боком.