Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
| Оновлено 02 травня 2023, 20:27
3602
4

Частина російських спортсменів після перевірки не допущена до ЧС із дзюдо

Раніше IJF прийняла скандальне рішення про допуск дзюдоїстів з рф на ЧС

| Оновлено 02 травня 2023, 20:27
3602
4
Частина російських спортсменів після перевірки не допущена до ЧС із дзюдо
IJF

Міжнародна федерація дзюдо (IJF) опублікувала заяву, в якій сказано, що 8 членів російської делегації після перевірки не допущені на чемпіонат світу з дзюдо:

«Виконавчий комітет Міжнародної федерації дзюдо проголосував за дозвіл нейтральним спортсменам із росії та білорусі брати участь у чемпіонаті світу з дзюдо 2023 у Досі, Катар, як індивідуальні нейтральні спортсмени (AIN).

Виконавчий комітет IJF отримав список запропонованих учасників та замовив незалежну перевірку біографічних даних спортсменів та делегатів, щоб переконатися як у їхньому місці роботи, так і у будь-яких взаємодіях у соціальних мережах, що стосуються провоєнної пропаганди.

Як всесвітньо визнана спортивна організація, IJF прагне просувати рівність та прозорість у всіх аспектах змагань. Ми прагнемо, щоб усі спортсмени, незалежно від їхньої національності або походження, мали змогу змагатися на рівних умовах без дискримінації.

До участі у чемпіонаті світу з дзюдо 2023 та у змаганнях Міжнародної федерації дзюдо допущені лише спортсмени, які працюють у федеральному навчально-спортивному центрі представницьких збірних росії, та спортсмени, щодо яких не було виявлено інформації, яка передбачає підтримку вторгнення росії в Україну. Після ретельного вивчення біографічних даних восьми членам делегації було відмовлено в участі після голосування Виконавчого комітету.

Рішення було прийнято відповідно до правил, політики та принципів чесної гри IJF. Міжнародна федерація дзюдо продовжуватиме стежити за ситуацією і проводитиме подальші розслідування, щоб гарантувати, що всі спортсмени беруть участь у змаганнях етично та відповідно до правил та положень спорту та цінностей дзюдо».

Раніше IJF ухвалила скандальне рішення про допуск російських дзюдоїстів на ЧС. Більшість спортсменів з 18 заявлених від рф перебувають на контрактах у військових структурах, таких як цска, росгвардія і т.д.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оновлено прогнозований посів у єврокубках. Куди потраплять Шахтар і Динамо?
Футбол | 16 квітня 2024, 18:30 12
Оновлено прогнозований посів у єврокубках. Куди потраплять Шахтар і Динамо?

Гірники можуть потрапити напряму в ЛЧ, а киянам прогнозують місце у ЛЄ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 16 квітня 2024, 05:20 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Октавий Фландрийский
Могу поспорить на любые деньги, что спортсменов в том списке если и есть пару человек ( тех, кто не претендует на медали), то хорошо. А заголовок статьи очень не правильный и без конкретике - где фамилии отстраненных спортсменов?
Игорь Нестеренко
Список давайте чи це були просто масажисти, також члени делегації, йопта
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил