Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 03 травня 2023, 20:28
5278
0

Асист Циганкова, помилка Зінченка, невдача Коваленка

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 03 травня 2023, 20:28
5278
0
Асист Циганкова, помилка Зінченка, невдача Коваленка
Твіттер Жирони

Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг на минулих вихідних та мідвік.

Соболь не допоміг уникнути поразки

«Страсбург» вдома поступився «Ліону» – 1:2.

Морган Самсон вивів господарів вперед на початку матчу. «Ліон» відповів двічі під кінець першого тайму.

Едуард Соболь вийшов в стартовому складі та був замінений в середині другої половини гри. Український лівий латераль активно підключався до атаки, у другому таймі зі зручної позиції не зміг віддати точний пас на партнера.

«Страсбург» перебуває на 15-му місці в зоні ризику вильоту із Ліги 1. Команда Соболя тільки завдяки кращим особистим показникам випереджає «Брест» та «Нант».

Відсутність реалізації Коваленка

«Спеція» вдома поступилася «Монці» – 0:2.

Гості відкрили рахунок в середині першого тайму, а вже у доданий до матчу час подвоїли свою перевагу.

Віктор Коваленко вийшов у стартовому складі «Спеції». Українець відіграв 58 хвилин, після чого був замінений. Коваленко мав три нагоди забити.

Вже на 2-й хвилині колишній гравець «Шахтаря» міг відкривати рахунок у матчі, але не влучив по м'ячу зі зручної позиції. В середині тайму із меж воротарського майданчика злету не зміг переграти голкіпера суперників. Коваленко хотів «щічкою» переправити м'яч у сітку, замість того, щоб розстріляти ворота «Монци». Третій свій момент Віктор мав дуже скоро, але програв верхову дуель захиснику гостей.

Коваленко став один із винуватців першого пропущеного м'яча. Не заблокував удар Патріка Чуррія із-за меж штрафного майданчика. На початку другого тайму ледве не зрізав головою м'яч у власні ворота. Українського півзахисника виручив воротар «Спеції». Після чого Віктора відразу замінили.

Після поразки «Спеція» перебуває на межі зони вильоту. «Верону», яка йде на 18-му місці, команда Коваленка випереджає тільки завдяки кращим особистим показникам.

Миколенко відіграв повний матч

Getty Images/Global Images Ukraine. Віталій Миколенко проти Джеймса Меддісона

У битві аутсайдерів «Евертон» зіграв у гостях внічию із «Лестером» – 2:2.

«Іриски» швидко вийшли вперед завдяки пенальті, але до кінця першого тайму двічі пропустили. На початку другого тайму Алекс Івобі встановив остаточний рахунок у матчі.

Віталій Миколенко відіграв весь матч. Став одним із винуватців першого пропущеного м'яча, коли програв верхову боротьбу у своєму штрафному майданчику. У кінці першої половини гри не дозволив Джеймсу Меддісону вдарити по воротах після не реалізованого пенальті. Віталій взяв участь у комбінації, яка призвела до другого забитого м'яча «Евертона».

Після поразки «Евертон» опинився на передостанньому місці АПЛ. До рятівної 17-ї позиції – одне очко.

Помилка Зінченка, Мудрик пожвавив гру

«Арсенал» не залишив жодних шансів «Челсі» – 3:1.

Доля поєдинку була вирішена ще у першому таймі, коли «каноніри» забили 3 м'ячі. Дубль на свій рахунок записав Мартін Едегор та ще один гол забив Габріель Жезус. «Челсі» зміг забити гол престижу в середині другого тайму зусиллями Ноні Мадуеке.

Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі господарів та провів на полі 70 хвилин. Українець звично допомагав у позиційній атаці. Взяв участь в атаках своєї команди, які призвели до перших двох забитих м'ячів у ворота «Челсі». У середині другого тайму Зінченко проспав ривок Мадуеке, що призвело до голу гостей. Після чого Олександр був замінений.

Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик втікає від Бена Вайта

Михайло Мудрик розпочав матч на лаві запасних. Вийшов у середині другого тайму за рахунку 3:1. Український вінгер зробив хорошу подачу на Кая Хаверца, але німцю удар не вдався. Зробив хороше закидання та виконав небезпечно штрафний.

Зінченко та Мудрик не зіграли один проти одного. Михайло вийшов на поле за мить до того, як замінили Олександра.

Після перемоги «Арсенал» повернувся на вершину АПЛ. «Каноніри» на 2 очки випереджають «Манчестер Сіті», але «містяни» провели на дві гри менше. «Челсі» на 12-й позиції з відривом у 9 очок від зони вильоту.

Четвертий асист Циганкова

«Жирона» в гостях перемогла «Севілью» – 2:0.

В середині першого тайму Хуанпе відкрив рахунок після кутового. На початку другої половини гри Таті Кастельянос подвоїв перевагу каталонців.

Віктор Циганков вийшов в стартовому складі «Жирони» та відіграв 89 хвилин. Зробив асист на Кастельяноса, коли дуже швидко зорієнтувався у штрафному майданчику суперника. Проявив себе, як командний футболіст, а не егоїст. Віддав партнеру, який був у більш вигідній позиції для удару. Гольова передача стала для українського вінгера четвертою в Ла Лізі.

Власне, окрім асиста, особливо нічим Циганков не відзначися, отримавши за матч невисоку оцінку від аналітичних порталів. Віктору було дуже непросто грати проти фізично сильної, агресивної, пресингуючої команди. При цьому, звично Циганков виконував багато тактичної роботи - закривав свою позицію в обороні, пропонував себе партнерам при атаці. Суперники вже вивчили сильні сторони українця, а чогось нового Віктор показати поки не може.

Після перемоги «Жирона» наблизилася до єврокубків. До Ліги Конференцій – 5 очок.

Руслан Маліновський пропустив поєдинок «Марселя» проти «Осера» (2:1) через травму. Ілля Забарний просидів весь матч «Борнмута» проти «Лідса»(4:1) на лаві запасних. Аналогічна участь чекала на воротаря «Реала» Андрія Луніна у грі проти «Реала Сосьєдад».

Сергій ТИЩЕНКО

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 1
«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.