Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 03 травня 2023, 12:06
9608
5

Один проти одного так і не зіграли. Арсенал впевнено здолав Челсі

Зінченко з'явився у старті, Мудрик вийшов на заміну

| Оновлено 03 травня 2023, 12:06
9608
5
Один проти одного так і не зіграли. Арсенал впевнено здолав Челсі
Getty Images/Global Images Ukraine

У завершальному поєдинку 34 туру Англійської Прем'єр-ліги відбулося лондонське дербі, в якому зустрілися «Арсенал» та «Челсі». «Каноніри» довгий час лідирували в турнірній таблиці, але після чотириматчевої безвиграшної серії опустилися на друге місце. «Челсі» цього сезону лише розчаровує своїх шанувальників. Не допомогла і тренерська відставка Грема Поттера: за Френка Лемпарда «сині» зазнали трьох поразок.

Після стартового свистка господарі взяли м'яч під контроль та методично почали розхитувати оборону суперників. Небезпечних моментів біля воріт «синіх» не було, але захисні побудови гостей перебували під постійним тиском, а м'яч майже не залишав половину поля «Челсі». І така агресивна гра принесла успіх «Арсеналу». Після поперечної передачі Джаки Едегор влучно пробив під поперечину.

Пропустивши гол, «сині» активізувалися і навіть створили чудову нагоду для взяття воріт, коли Рамсдейл продемонстрував свою реакцію після удару Чілвелла. «Каноніри», у свою чергу, продовжували атакувати... і забивати. Джака знову асистував Едегору, який оформив дубль у матчі. А відправив суперників у глибокий нокдаун Жезус, котрий добив м'яч у ворота після відскоку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після перерви господарі поля продовжили створювати моменти. Жезус замикав навіс з кутового, і Тьяго з лінії воріт вибив м'яч, а Джаці завадила відзначитись реакція Кепи. Не пробив голкіпера з кута штрафного і Сака. За такою дещо односторонньою грою «сині» несподівано розмочили рахунок: закиданням Ковачича сповна скористався Мадуеке, який пробив повз голкіпера.

У середині другої половини зустрічі на поле вийшов Мудрик, а за кілька миттєвостей був замінений Зінченко. Тож українці не мали часу для протистояння один одному. «Каноніри» цілком впевнено довели зустріч до переможного закінчення і повернулися на перше місце. Щоправда, «Манчестер Сіті» провів на дві гри менше.

Англійська Прем'єр-ліга. 34 тур.

«Арсенал» – «Челсі» – 3:1

Едегор (18, 31), Жезус (34) – Мадуеке (65)

Ковачич (80), Галлахер (96)

«Арсенал»: Рамсдейл, Вайт, Ківьор, Магальянс, Зінченко (Тірні, 71), Едегор, Жоржиньо (Парті, 86), Джака, Сака (Нелсон, 71), Жезус (Холдінг, 85), Троссард (Мартінеллі, 59)

Запас: Тьорнер, Сміт-Роу, Вієйра, Нкетіа

«Челсі»: Кепа, Аспілікуета, Фофана (Чалоба, 86), Тьяго Сілва, Чілвелл, Канте, Фернандес (Мудрик, 71), Ковачич, Мадуеке (Зієш, 79), Обамеянг (Хаверц, 46), Стерлінг (Галлахер, 71)

Запас: Менді, Бадьяшиль, Лофтус-Чік, Фелікс

Арбітр: Роберт Джонс

Стадіон «Эмірейтс» (Лондон, Англія)

АРСЕНАЛ – ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

65’
ГОЛ ! М'яч забив Чуквунонсо Мадуеке (Челсі).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Габріель Жезус (Арсенал).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Мартін Едегор (Арсенал).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Мартін Едегор (Арсенал).
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
Дали забить Челси, чтоб Лэмпс не был такой грустный
Springfield
Зина опять накосячил, вот и не встретились.
avk2307
С момента игры со Спортингом дома Арсенал играет хорошо минут 70 в среднем. Если начинают с начала игры пасоваться без обострения, то пропускают как с Саутгемптоном и Борнмутом и потом доганяют всю игру. А если начинают активно , то быстро 1-2 гола забивают как с ВестХемом и Ливерпулем  и потом под конец игры их дожимают. Если бы это не Челси был а Брайтон или Борнмут то и вничью могли сыграть.
rozalievka
Зина как всегда.. показал как нужно играть..)
Mr Voevudskiy
До конца физрука так и не будут убирать? Это ж трэш)