Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 травня 2023, 08:43
4489
4

Що далі? Головні поєдинки легкої ваги, які необхідно зробити наступними

Розглядаємо, що може бути далі – після бою Ломаченка та Хейні

| Оновлено 16 травня 2023, 08:43
4489
4
Що далі? Головні поєдинки легкої ваги, які необхідно зробити наступними
Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

20 травня Василь Ломаченко (17-2, 11 КО) отримає черговий шанс боксувати за всі пояси у легкій ваговій категорії. Його суперником стане 24-річний Девін Хейні (29-0, 15 КО), який і володіє титулами IBF, WBO, WBA та WBC у вазі Ломаченка.

Василь – аутсайдер, але ще побореться. А ще не збирається йти з легкої ваги поки що, хоч і обговорює можливий бій у другій напівлегкій вазі проти Наої Інуе. Проте це сильно пізніше.

З іншого боку, Джервонта Девіс переміг Раяна Гарсію. Американці влаштували саме те шоу, якого ми і хотіли, хоч і фінал дещо підкачав. Все ж коліно, з якого не піднявся Гарсія, сильно вдарило по відчуттях, бо багато хто побачив там здачу Раяна.

Які тепер мегафайти можна очікувати у легкій категорії? Навіть враховуючи, що за абсолют ще не відбоксували. Пофантазувати можна вже.

Василь Ломаченко (17-2, 11 КО) – Джордж Камбосос (20-2, 10 КО)

Чи називати це мегафайтом – велике питання, але цікавим та веселим поєдинком точно можна. Тут все просто. Завзятий Камбосос двічі програв Хейні. Це було по ділу, з цим не сперечається жодна зі сторін. Ломаченко міг відбоксувати саме проти Камбососа, проте залишився в Україні на початку повномасштабного вторгнення росії і бій скасували. А його місце зайняв саме Девін.

У разі перемоги Ломаченка над Девіном такий поєдинок не має жодного сенсу, а от у раз поразки – чому б і ні? Звісно, Камбосос не чекатиме аж до кінця осені і проведе проміжний поєдинок. Але загалом ідея непогана. В Австралії на Ломаченка прийде величезна арена. Буде весела атмосфера.
А ще цікаве протистояння. Бо Камбосос не здається, а Василь навіть зараз кращий за нього.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джордж Камбосос

Девін Хейні (29-0, 15 КО) – Раян Гарсія (23-1, 19 КО)

А от це вже ситуація на випадок поразки Хейні. Девін, звісно, фаворит бою проти Ломаченка, але під соусом неоднозначних заяв Василя ми стали забувати, що він – чудовий боксер, хоч і старіючий.

Причому, таке протистояння може бути організоване, як в легкій, так і в першій напівсередній ваговій категорії. Все буде залежати від бажання спортсменів залишитись тут чи йти далі. Обидвом по 24 роки і ще якийсь рік чи два у них є, щоб відбоксувати тут.

У разі поразки Хейні, він може спробувати вийти на Раяна, з яким у них особиста історія. Хлопці боксували в аматорах та програвали один одному по три рази. Виходить, за рахунку 3-3, вирішальне протистояння так і напрошується. Особливо в легкій вазі, бо в новій категорії є сенс їх зводити тільки після того, як вони відчують, що ж це таке – перша напівсередня вага.

Шакур Стівенсон (20-0, 10 КО) – Василь Ломаченко (17-2, 11 КО)

Суто гра Боба Арума. Доволі класична для нього, до речі. І працює в обох випадках – і у разі перемоги, і у разі поразки Ломаченка.
Якщо Василь перемагає, спробувати злити його Шакурові – очевидний крок для Арума. Ну не Джервонті ж його віддавати. Стівенсон – боксер Боба, молодий, великий та перспективний. Йому і варто передати пояси, щоб потім йти на Девіса.

Якщо ж Ломаченко програє, а Хейні йде від Боба, бо контракт закінчився, знову ж таки – хороший варіант. Шакур отримує поєдинок проти битого Ломи і шанс остаточно закінчити історію Василя. А потім вже битися за титули.

При цьому, єдиний ризик – те, що Василь все ж розізлиться та переможе. Але Стівенсон – один з найгірших варіантів для нього, тож Арум вичікуватиме момент, поки можна буде забрати Ломаченка ще достатньо теплим, але вже недостатньо небезпечним.


Boxing Scene. Шакур Стівенсон та Василь Ломаченко (праворуч)

Шакур Стівенсон (20-0, 10 КО) – Денис Берінчик (17-0, 9 КО)

Це протистояння тут, бо про нього говорять. І Боб Арум ще до попереднього поєдинку Дениса у Великій Британії, і Олександр Красюк до і після того бою.

Не можна сказати, що це найкращий варіант для Дениса у плані спорту. Тому що після початку повномасштабного вторгнення Берінчик постійно десь поза межами залів – допомагає, їздить на фронт, возить гуманітарку, збирає кошти. А ще у нього зірвався поєдинок в андеркарді бою Усик – Ф’юрі.

Але про це протистояння говорять, і Денисові вже стільки років, що іншого шансу може і не бути. Шакур – незручний, важкий, технічний. З ним буде дуже і дуже непросто. Але у майже 35 років немає коли обирати та думати.

Джервонта Девіс (29-0, 27 КО) – переможець пари Ломаченко – Хейні

Саме цього хочуть від легкої ваги. Об’єктивно кажучи, більшість фанатів вже більше хоче бою Девіс – Хейні, ніж Девіс – Ломаченко, але другий не гірший, він просто інший.

Перший – бій молодих американців з американським, хоч і дещо різним, стилем. Нокаутер проти бійця з посереднім ударом, але міцною технікою. Другий – той поєдинок, про який всі мріяли близько п’яти років тому. Але тепер Василь не такий швидкий, а Джервонта якраз виходить на пік форми.

Не так важливо з ким, але Джервонті потрібне саме таке протистояння. За всі пояси проти головного бійця дивізіону. Таке, в якому він не буде однозначним фаворитом, бо навіть у гучній бійці з Гарсією більшість ставила на нього.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девіс

Проблем буде багато. Де б не був Хейні – в Арума чи у Хірна, з Елербі і частково Мейвезером домовитись буде складно. Навіть якщо без Флойда, з самим Джервонтою домовитись буде непросто.

Далі – канали. Showtime Джервонти та DAZN або ESPN Хейні чи Ломаченка. Різні майданчики, і ніхто не захоче поступатись. Особливо враховуючи, що Showtime більше продавала попередній бій Девіса. А домовитись десь посередині не факт, що вийде.

З Хейні, цілком можливо, з’являться умови по зважуванням та інші, пов’язані з організмом, як були у Девіса з Раяном. І, якщо Гарсія погодився на все, то Хейні навряд це зробить. А от Ломаченко може. Тому що він поступливий і у нього мало часу. Він може, навіть маючи титули, і поступитись грошима, і погодитись на якісь умови додаткові. Ну, і він не такий великий, як Хейні – їх може бути значно менше.

Але хто б що не говорив, як би сильно Джервонта не називав себе обличчям боксу, йому потрібен такий бій. Бо Канело має абсолюта і купу різних поясів. І тому він серед головних боксерів. А Джервонта має купу грошей, але з вагомими титулами досі біда. Тож йому необхідно робити такі протистояння вже зараз, а не коли кар’єра йтиме до завершення.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Балабольченко Ломпаченко
После поражения от Хэйни, ватный Шлепок закончит карьеру и отправится в монастырь.
onco-clown
Если бы да кабы
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BUROSTAVOK
Надіюсь Василь прославить Україну,З СПОРТИВНОЇ ТОЧКИ ЗОРУ,ВСІ ІНШЕ ЦЕ ЙОГО ОСОБИСТЕ!