Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
| Оновлено 01 травня 2023, 13:39
2168
3

Артем ЛЕСЮК: «Чому українські спортсмени мають різні привілеї?»

Український дзюдоїст відреагував на бойкот чемпіонату світу

| Оновлено 01 травня 2023, 13:39
2168
3
Артем ЛЕСЮК: «Чому українські спортсмени мають різні привілеї?»
НОК України. Артем Лесюк (у синьому)

29 квітня Міжнародна федерація дзюдо IJF дозволила росіянам і білорусам брати участь у змаганнях як нейтральним спортсменам. Після цього збірна України ухвалила рішення бойкотувати ЧС у Катарі. На це відреагував відомий дзюдоїст Артем Лесюк.

«Міжнародна федерація дзюдо прийняла невтішне для нашої збірної рішення – за 5 годин до завершення реєстрації допустила збірну росії до чемпіонату світу. Таким чином ми не можемо приймати участь у змаганнях, де виступають вони, після рішення міністра спорту – чемпіонат світу завершився на етапі підготовки… Дуже сумно про це говорити, оскільки ми втрачаємо можливість набирати важливі кваліфікаційні бали на шляху до Парижа 2024.

Досі міністр і його команда не дали чіткої відповіді, щодо можливості виступу на таких змаганнях. Але питання, чому українські спортсмени, представляючи одну країну, мають різні привілеї? Нещодавно Еліна Світоліна вийшла на матч проти білоруски – будучи представницею UNITED24 (нагадаю, що це програма, ініційована президентом Зеленським). Тому не зрозуміло, як вона, будучи представником UNITED24, може спокійно виходити на корт проти представників країни-агресора? Чи буде якась відповідь від міністерства та від президента?

Тепер щодо наших «крутих» футболістів, які виходять на поле і просто «розривають усіх» своєю грою… Особливо показовий останній матч проти Англії. Аргумент УАФ: «Ми будемо грати у відборі на Євро, оскільки білоруси в іншій групі» – за цією логікою я можу їхати на чемпіонат світу, адже росіяни не заявили нікого у моїй ваговій категорії?

Я повністю підтримую позицію щодо неучасті у змаганнях, де виступають представники країни-агресора, але якщо ми приймаємо таке рішення, яке серйозно погіршує наш шлях на Олімпіаду, тоді воно має стосуватися кожного. Пане міністре і командо, непотрібно ділити наш український спорт на тих, кому можна, а кому – ні, такими рішеннями ви тільки допомагаєте ворогу розділяти суспільство, в той час, як наші воїни боронять нашу державу.

У нас одна Україна і один український спорт, ваша неточність робить лише гірше, тому, будь ласка, дайте чітку відповідь на питання тих, хто прославляє Україну. А щодо рішення Міжнародної федерації дзюдо, то ми всі прекрасно розуміємо, чому приймаються такі ганебні рішення від світових федерацій, тому потрібно розробляти план для боротьби з міжнародними федераціями, а не план, як сидіти вдома, поки представники терориста спокійно катаються по світу та виступають там, де не повинні», – написав Лесюк.

Джерело Instagram
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SandroKing
У цьому він 100% правий. Не треба ділити українських спортсменів на кращих та гірших. Якщо не граємо з росіянами то не грають усі. Якщо хтось грає значить і інші повинні грати. Не може бути ніякої вибірковості у цьому питанні. На рівному місці з'являється ненависть одних українців до інших. Влада на жаль цього не розуміє.