Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 30 квітня 2023, 18:57
3778
7

Україна – Румунія. Прогноз і анонс матчу кваліфікації ЧЄ

Наша збірна завершує відбір на континентальну першість

| Оновлено 30 квітня 2023, 18:57
3778
7
Україна – Румунія. Прогноз і анонс матчу кваліфікації ЧЄ
ФГУ

Поєдинок Україна – Румунія відбудеться у неділю, 30 квітня, в Німеччині. Початок зустрічі о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали «Xsport» та «Sport 1».

Після того як минулого четверга підопічні В'ячеслава Лочмана програли на виїзді Фарерським островам, ситуація в кваліфікації на Євро-2024 для синьо-жовтої команди наблизилася до критичної позначки. Справді, з однією перемогою у п'яти матчах важко розраховувати на участь у Чемпіонаті Європи. Однак досить лояльна формула відбіркового раунду ще залишає нам шанси і сьогодні в останньому матчі з Румунією українські гандболісти можуть в останній момент застрибнути на підніжку поїзда, що вже відходить.

Наразі Україна посідає четверте місце у своїй групі із двома набраними очками. У Румунії та Фарерських островів по чотири пункти. Австрія вже давно забезпечила собі перше місце. На Євро-2024 безпосередньо виходять перші та другі місця відбіркових груп, а також четверо із восьми колективів, які посядуть треті позиції у своїх квартетах. Якщо фарерці на виїзді програють австрійцям (що більш ніж ймовірно), а українці обіграють румунів, то у трьох збірних буде по чотири пункти і відбудеться дуже цікава закрутка.

У ній все вирішуватиме різниця м'ячів, оскільки у всіх трьох суперників буде по одній перемозі та одній поразці проти своїх опонентів. І у наших гандболістів тут все не надто добре. Підопічні В'ячеслава Лочмана зараз мають показник -11, тоді як Румунія має +14, а Фарери -3. Відповідно, перемога українців над румунами з різницею в +8 (при цьому необхідно закинути мінімум 23 м'ячі) виведе нас на третє місце, а тріумф із перевагою в +13 принесе синьо-жовтим другу позицію та прямий вихід на Євро. Якщо ж підопічні В'ячеслава Лочмана стануть третіми у своїй групі, то їм ще доведеться витримати конкуренцію у загальному зведеному рейтингу третіх місць. Втім, тут усе гаразд. Гіпотетичної сьогоднішньої великої перемоги та двох очок має вистачити для успішного подолання кваліфікації.

Перший матч із Румунією у нинішньому відборі відбувся шістнадцятого жовтня минулого року в Бухаресті, і його наша збірна програла без особливих варіантів. З самого початку поєдинку господарі втекли вперед і тримали нашу збірну на безпечній відстані. Достатньо сказати, що у другому таймі українці жодного разу не наблизилися до суперника ближче, ніж на три м'ячі. Фінальна сирена зафіксувала перемогу румунів – 34:26.

Після матчу з Фарерами нашу збірну, яка і так має кадрові проблеми, накрили додаткові складнощі. На островах зазнали пошкоджень розігруючий Тарас Міноцький та лівий напівсередній Ігор Турченко. Після цього тренерський штаб синьо-жовтих в екстреному порядку дозаявив Олександра Тільте та Владислава Щербину. І якщо розігруючий Тільте є досвідченим і перевіреним гравцем, то для дев'ятнадцятирічного лівого напівсереднього «Мотора» виклик до збірної став дебютним у кар'єрі.

Якщо об'єктивно оцінювати виступ нашої збірної, то підопічні В'ячеслава Лочмана провели явно невдалий відбір. Але формула кваліфікації така, що один успішний поєдинок в останньому турі може кардинально все змінити. Шансів у наших гандболістів небагато, але вони є. І якщо ми програли з різницею у вісім м'ячів приблизно рівній за силою Румунії, то чому ми у вдалий для себе день не зможемо виграти у них з такою ж різницею? Залишається побажати нашій збірній зібратися та в останній момент вирвати путівку на Євро-2024 із рук своїх опонентів.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Австрія

4

4

0

0

170:149

+21

10

2. Румунія

4

2

0

3

147:142

+5

4

3. Фарерські острови

4

2

0

3

131:136

+5

4

4. Україна

4

1

0

4

140:161

-21

2

30 квітня

Україна – Румунія
Австрія – Фарерські острови

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Збірна України виграла медальний залік ЧЄ-2024 зі спортивної гімнастики
Інші види | 02 травня 2024, 07:12 0
Збірна України виграла медальний залік ЧЄ-2024 зі спортивної гімнастики

Українські гімнасти повернулися із 6 медалями (3 золота, 2 срібла, 1 бронза)

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
+8 чи +13  у румун?Це в даной ситуації нереально ..потяг пійшов вже...
suforza1921
На жаль, майже все втратили на островах. Поразка в два-три м'ячі там дозволяла просто обіграти румунів. Але наші примудрилися програти аж мінус сім. Звісно, фарерці зараз непростий горішок, але не настільки, щоб програвати їм настільки розгромно. Мій прогноз на сьогодні, враховуючи наші кадрові проблеми і практичну відсутність шансів у відборі, поразка з різницею у 3-4 м'ячі.
Wlad West
Даже смотреть не буду, нах.
kadaad .
Какое участие в чемпионатах каких-либо, если два раза дуют Фарерским островам!!!