Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 травня 2023, 00:40
6841
4

Вдалий почин СаШо, вольова перемога Шахтаря, успіхи Зорі та Дніпра-1

Найцікавіші події 23-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 01 травня 2023, 00:40
6841
4
Вдалий почин СаШо, вольова перемога Шахтаря, успіхи Зорі та Дніпра-1
ФК Динамо. Олександр Шовковський

На посаді головного тренера «Динамо» дебютував Олександр Шовковський, який виконує обов'язки динамівського наставника замість захворілого Мірчі Луческу. Дебют для СаШо вийшов вдалим: динамівці обіграли «Металіст» 3:1. З таким самим рахунком «Шахтар» обіграв «Колос». Першу перемогу у весняній частині сезону нарешті здобув «Верес», який переміг «Львів». Чергові перемоги здобули «Зоря» і «Дніпро-1».

Матч туру

Перша гра у ранзі виконувача обов'язків головного тренера «Динамо» для Олександра Шовковського склалася вдало. Протягом майже всього поєдинку проти «Металіста» динамівці домінували. До того ж через вилучення півзахисника харків'ян Романюка на самому початку другого тайму «біло-сині» мали чисельну перевагу. У першому таймі рахунок так і не було відкрито. «Динамо» досягло свого в середині другої половини зустрічі, двічі забивши з інтервалом у п'ять хвилин (відзначилися Сирота та Ванат). Щоправда, харків'яни один м'яч відіграли (Прядун), після чого «біло-сині» помітно занервували. Проте чисельна перевага киян таки далася взнаки наприкінці поєдинку: точний удар Вівчаренка зняв усі питання про переможця.

Голи туру

Класний гол у ворота «Металіста» забив захисник «Динамо» Сирота. На 70-й хвилині поєдинку Олександр наважився на дальній удар з-за меж штрафного майданчика. М'яч за красивою траєкторією залетів у дальній кут воріт Єрмолова. Востаннє Сирота забивав за «Динамо» майже два роки тому – влітку 2021-го.

У схожому стилі забив «Чорноморцю» півзахисник «Зорі» Антюх. На 34-й хвилині Денис наважився на удар з-за меж штрафного майданчика: сильно пущений м'яч залетів у правий кут воріт Непогодова.

Помилка туру

«Динамо» вело у грі проти «Металіста» 2:0, і нічого не віщувало проблем для «біло-синіх». Проте уникнути проблем киянам таки не вдалося. На рівному місці помилився центрбек Попов, який почав мудрувати в ситуації, коли потрібно було просто покотити м'яч Нещерету. Але Денис навіщось почав обігравати Картушова, наступив на м'яч і впав. Суперник легко скористався цією помилкою і відпасував на Прядуна, який забивав уже у порожні ворота.

Дебют туру

У грі проти «Металіста» за «Динамо» в УПЛ дебютував Діалло. Півзахисник вийшов на поле на 78-й хвилині зустрічі, замінивши Беніто. За відведений йому час результативними діями не відзначився.


ФК Динамо

Перемога туру

Все погане колись закінчується. Безвиграшна серія «Вереса» налічувала 11 матчів - новий антирекорд клубу. У грі проти «Львова» команда Вірта нарешті здобула довгоочікувану перемогу. Ця вікторія обірвала ще один антирекорд рівненської команди: вона не могла виграти у 12 поспіль домашніх матчах. Завдяки перемозі «Верес» на якийсь час зумів залишити зону вильоту. А ось львів'янам, які поступилися вже в шостому поєдинку поспіль, буде дуже складно піднятися з самого дна турнірної таблиці.

Стандарт туру

В умінні забивати м'ячі зі «стандартів» футболістам «Колосу» в УПЛ практично немає рівних. Ось і у матчі проти «Шахтаря» підопічні Вишняка забили після розіграшу штрафного удару. Мілько з глибини поля навісив на правий фланг атаки, звідки Чоботенко скинув м'яч на неприкритого Оріховського, котрий у ближньому бою спокійно переграв Трубіна.

Джокер туру

Форварду «гірників» Келсі знадобилася лише одна хвилина для того, щоб забити м'яч у грі проти «Колоса». Венесуелець з'явився на полі на 79-й хвилині зустрічі, замінивши Траоре, а вже на 80-й став автором забитого м'яча, вдало зреагувавши на відскок м'яча від штанги.


ФК Шахтар

Пенальті туру

Єдиний м'яч «Миная» у ворота «Металіста-1925» був забитий із пенальті. Момент, що спонукав арбітра Новохатнього вказати на точку, інакше, ніж спірним, не можна назвати. Захисник харків'ян Курило у боротьбі з півзахисником закарпатської команди Твердохлібом першим опинився біля м'яча. Але після контактної боротьби Єгор опинився на газоні, і суддя призначив пенальті. Системи ВАР на грі не було.

Стабільність туру

Черговий м'яч за «Дніпро-1» забив Довбик. Цього разу від форварда дніпрян постраждав «Інгулець». Для Артема цей гол – восьмий у останніх п'яти матчах. А всього на рахунку нападника – 20 м'ячів. До рекорду Мхітаряна за сезон – п'ять влучних ударів.


СК Дніпро-1

Порятунок туру

До 90+2 хвилин матчу «Рух» – «Ворскла» полтавці вигравали завдяки точному удару Степанюка. Але втримати перемогу підопічним Скрипника не вдалося. У компенсований до другої половини зустрічі час арбітр Козиряцький призначив пенальті. Климчук із «точки» не схибив.

Поразка туру

Першої поразки на чолі «Олександрії» зазнав Руслан Ротань. Під його керівництвом команда провела дев'ять матчів: одна перемога, сім нічиїх і ось тепер є й поразка.

Символічна збірна туру: Кліщук – Мірошниченко, Сирота, Імереков, Вівчаренко – Оріховський, Бражко – Герреро, Бондаренко, Хомченовський – Свржняк.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Forza Парма! Як хрестоносці вчетверте вийшли в Серію А
Футбол | 03 травня 2024, 13:05 0
Forza Парма! Як хрестоносці вчетверте вийшли в Серію А

Блогер Sport.ua Олексій Рижков – про пармезанський ренесанс

ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі
Хокей | 03 травня 2024, 08:10 3
ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі

Вирішальна гра для команди Христича

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex Suz
Победа над брошенным ярославским Металлистом это избиение младенца а не победа.
Сашо слабачок для такой должности....
Вова Бок
СашО 
vruthiy-112
Виграли у більшості,  хочу нагадати...