Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
|
13759
9

Жан БЕЛЕНЮК: «Рішення уряду про заборону – бомба сповільненої дії»

Олімпійський чемпіон вважає, що далі буде все більше проблем та невдоволення

Жан БЕЛЕНЮК: «Рішення уряду про заборону – бомба сповільненої дії»

Олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк прокоментував допуск російських і білоруських дзюдоїстів до міжнародних змагань.

«Наші дзюдоїсти тепер не їдуть на чемпіонат світу… Це те, про що я казав, коли коментував урядові рішення про заборону участі наших спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях.

Одним ми не можемо заборонити, і сором'язливо кажемо, що це питання етики (участь у змаганнях разом зі спортсменами рф і рб), щодо інших ми кажемо - тут не все так однозначно і головне, щоб не було очної зустрічі між командами, а третім - ми забороняємо брати участь у змаганнях, інакше будуть відповідні санкції, у тому числі будуть залучатися правоохоронні органи.

Так не повинно бути! Це лише шкодить українському спорту та українським спортсменам! В органів державної влади не може бути жодних сумнівів щодо патріотичної позиції наших спортсменів. Всі знають, як наші спортсмени разом зі зброєю в руках захищають нашу територіальну цілісність!

Очевидно, що такі урядові рішення, які створюють різні умови для різних категорій спортсменів, не знаходять і не можуть знайти розуміння. У спортсменів виникає логічне запитання: чому? І відповіді нема. На мій погляд, така ситуація є загрозою для сьогодення та майбутнього українського спорту.

Якщо органи державної влади не мають законних підстав заборонити усім спортсменам, у тому числі професійним, змагатися зі спортсменами з рф/рб або брати участь у міжнародних спортивних змаганнях, до яких допущені спортсмени рф/рб, тоді необхідно скасувати таку заборону та надати право усім спортсменам та спортивним федераціям вирішувати самостійно – брати участь у таких змаганнях чи ні. У тому числі враховуючи питання етики.

Наголошую, що це повинно бути консенсусне рішення серед усіх українських спортсменів, не маючи значення, чи ти професіонал, чи ні! Інакше, це бомба сповільненої дії. Чим більше спортсменів будуть бачити подібний підхід, тим більше буде запитань та невдоволення! Яке наразі тільки має потенціал на зростання. Вочевидь, зараз ніякого консенсусу не має», – написав Беленюк у своєму телеграм-каналі.

Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
В Бахмуті можна змагатися з рашистами без заборонів і дзюдоістам і всім іншим. 
umnuy2
почему не запретили поповскую агентуру кацапскую в первый день войны-все же знают и видили как они ждали войска соссии.....тут проходит полтора года и попы резко оказываются агенты они.Так же и спортсмены - полтора года никто не переймался а тут резкий запрет. Моё мнение -нельзя бойкотировать -получается мы не представляем свой флаг а они везде будут своё уродство представлять.
Про то что люди готовились 4 года к ОИ я вообще молчу.Для молодого спортсмена 4 года карьеры это полжизни.
Просто начнут тикать под другие флаги-у кацапов это уже происходит.
serhiy
Вимагають від всіх країн,щоб забороняли доступ до змагань, а самі аж пісяються в штани так хочуть виступати з бульборусами і кацапами. Спорт внє політікі,я так зрозумів.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ALKOSruLKA
невдоволення ? тобто одні в окопах, а інші невдоволені , бо їм не можна обійматися, лизатися і фоткатися з каZапами на пєдесталі ?
Joseph Joestar Предшественник Отвала
Расіяни будуть радіти на змаганнях і перемогати, а нашу будуть бебра смоктати... а тут бачу одні військові, з диванних військ напевно?
Xvalenok03
Запрет на участие украинских спортсменов - это антиукраинское решение.
Сродни высказываниями - а зачем Донбасс защищать? Зачем бахмут защищать? Зачем этот город, это село защищать? Там ведь наши лучшие герои гибнут. Цвет нации гибнет защищая этих сепаратистов, этих предателей. Мол, надо уйти оттуда и отдать эти земли кацапам. Все целы будут, все довольны. 
Так могут рассуждать только руснявых прихлебатели и их агенты. 
Украинцы должны везде противостоять русне. В спорте легче да и, может быть, безопаснее. 
 С разворота заехал в морду, нанёс запрещённый удар. Ну и что? Дисквалификации? Хрен с ней. Зато сразу видно кто против русни, а кто её поддерживает. 
ozzy
А хто це таке???
Віталій Ткачук
Зовсім здурів? Хай очолить борців, дзюдоїстів і на "нуль", хоч якась користь буде.