Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 квітня 2023, 13:33
13048
5

Потрібна лише перемога. Україна в останньому матчі ЧС зіграє з Японією

Є шанс підвищитися у класі

| Оновлено 29 квітня 2023, 13:33
13048
5
Потрібна лише перемога. Україна в останньому матчі ЧС зіграє з Японією
ФХУ

На чемпіонаті світу з хокею в Дивізіоні 1B все складається так, як очікувалося. До останнього матчу турніру Україна та Японія підходять як єдині претенденти на підвищення у класі. Правда, японці мають на два пункти більше, адже вони пройшли дистанцію чисто, тоді як українці у стартовому матчі програли Китаю 4:5 в овертаймі. Це означає, що збірній України для підвищення у класі потрібно обов'язково перемагати в основний час. Успіх в овертаймі чи серії булітів нам не підійде.

Що стосується виступів на чемпіонаті світу, то Україна показала, загалом, непоганий хокей, проте клас суперників все ж позначався. Естонія, Сербія та Нідерланди мало що могли протиставити команді Вадима Шахрайчука, ставши більше посиленими спаринг-партнерами, ніж реальними конкурентами. Звісно, якщо виключити перший поєдинок з Китаєм. Незважаючи на те, що українська команда вийшла вперед 2:0, суперник відповів чотирма шайбами, а відігратися Україна зуміла завдяки грі у більшості, хоч і поступилася в овертаймі. Після цього, здавалося, китайці зможуть навіть претендувати на перше місце, але поразки від Японії та Нідерландів поставили їх на місце.

У грі збірної України сподобалася реалізація більшості, хоча зазвичай це одна з проблем команди. На турнірі українці реалізували 13 з 18 спроб у більшості, маючи неймовірний показник у 72%. Японія за цим показником йде на другому місці з реалізацією 40%. Проте японці лідирують за грою у меншості, тоді як Україна у цьому параметрі лише четверта. Тут для України, швидше, головне менше вилучатися та максимально зберігати дисципліну. І з цим є проблеми. У тому ж матчі з Китаєм команда усі свої фоли зібрала або у центральній зоні, або у зоні суперника. З Японією так грати не можна, це точно призведе до поразки. Минулого року японці обіграли нашу збірну з рахунком 8:2 і не підвищилися у класі лише через успішну гру Польщі.

Серед позитивних моментів на чемпіонаті світу варто виділити гру в атаці. Зараз уся топ-6 бомбардирів турніру представлена українськими гравцями, а найкращим є захисник Ігор Мережко. Капітан проводить чудовий ЧС, набравши у чотирьох зустрічах 12 (3+9) очок. Здорово грають Ілля Коренчук, Олексій Ворона та Данило Трахт, а от від Віталія Ляльки чекаєш більшого. Один з топ-гравців поки обмежився лише одним голом та однією результативною передачею.

Залишається питання з бригадою воротарів. Турнір розпочав Едуард Захарченко, але під час зустрічі з Китаєм його підмінив Богдан Дьяченко. Далі Дьяченко зіграв з Сербією, а Захарченко вийшов на Естонію, тоді як з Нідерландами у ворота повернувся Дьяченко. Чи ухвалить Шахрайчук правильне рішення при виборі з двох рівноцінних воротарів – ще один чинник успіху чи невдачі у вирішальному матчі.

Варто сказати, що і головний тренер, і гравці постійно зазначають, що від старту готувалися саме до матчу з Японією, розбирали суперника і йшли саме до цього поєдинку. Шанси є, однак поки що Японія бачиться трохи більшим фаворитом з огляду на всі останні вкрай невдалі матчі України проти цієї команди.

Матч пройде 29 квітня, початок о 19.30.

Оцініть матеріал
(107)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Якби навіть наші виграли б у Китаю, все одно потрібна була б тільки перемога!  Просто зараз вона потрібна в основний час
Old T
Пусть выигрывают.    Если смогут.   Ведь последний раз Японию обыграли в 2012 году,   да и то по буллитам.
Дані Рохас
Та не, Японцы на изи выиграют, у них норм сборная, но будем надеятся!
Eugenii Skrypka
Наши хлопцы загонят их
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил